Hatalmas pofont kapott az Alba Kaposváron

Már a második negyed közepén húsz ponttal vezetett a Kaposvár, ezúttal esélye sem volt az Albának.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 9. forduló 
Kaposvári KK - Alba Fehérvár 89-67 (24-12, 29-19, 14-10, 22-26)

Kaposvár: Shepherd 21/3, Johnson 15/3, Lilov 5/3, Hendlein 10/3, Spica 15/3. 
cserék: Halász -, Puska -, Baki 11/9, Markovics 8, Kocsis -, Bogdán -, Harazin 4.

Alba: Cartwright 8, Freeman 11/3, Keller I. 7/3, Bullock 7, Heath -. 
cserék: Tóth P. 7/3, Varga -, Boykins 10/3, Filipovity 17/6, Peringer -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Ismét feketébe borult a lelátó a kaposvári szurkolók véleménynyilvánítása miatt és az első percekben a dobok sem szóltak a somogyi ultrák részéről, ezzel jelezték, hogy változást szeretnének és nem elégedettek a klub, illetve a csapat jelenlegi helyzetével. A két gárda között egyébként sok „apropót” találhattunk, Dzunics Braniszlav személye mellett Luka Markovicsot, Hendlein Rolandot, Filipovity Márkót, vagy Tóth Pétert is említhetnénk – a vendégeknél egyébként Lóránt Péter nem léphetett pályára, Kyron Cartwright viszont ott volt a kezdőben.  

Az Alba nagyon rossz dobóformával (0/5 tripla, 0/2 büntető) nyitott az első percekben, a Kaposvár periméter-védekezése pedig elég agresszívnek bizonyult, de mivel támadásban a somogyiak sem remekeltek, így nem nagyon potyogtak a pontok. Az első negyed derekán Marko Spica azonban elkapta a fonalat, bevert gyorsan hét pontot (kaposvári karrierje második triplája is beesett, majd Michael Jordan híres mozdulatához hasonlóan széttárta a karját) és ez elég volt ahhoz, hogy az ellenfél térfelén borzasztóan pontatlan és ötlettelen Alba beragadjon – Dzunics már 16-6-nál kért időt, majd alacsonyabb szerkezetre váltott a Bullock-Filipovity magasember-párossal. Fekete Ádám is változtatott, de a játék képe nem nagyon módosult, Baki két triplája után 24-12-vel zárult az első játékrész, a KKK kőkeményen dolgozott hátul, eladott labdákba kergette ellenfelét, a fehérváriak alig tudtak passzolni, labdát vezetni és több dobásuk még a gyűrűt sem érte el. A vendégeket Filipovity próbálta felpörgetni a második játékrészben, de ez csak villanásokra volt elég, a kinti dobások továbbra is hiánycikknek számítottak a kékmezeseknél, a kaposvári nyomás nem csökkent és Baki betörése után a negyed derekán már húsz pont volt a különbség (42-22). A 19. percben aztán beesett az első fehérvári tripla (0/10 után), de sokat ez sem segített, a 70% felett célzó Kaposvár elöl-hátul az idei szezon legjobb félidejét produkálta és 53-31-re vezetett a nagyszünetben.

A második félidőre Dzunics egészen más ötöst küldött fel, az eredeti kezdőből csak Heath és Keller volt pályán, de a vendégek dobóformáját ez sem javította fel, rögtön bekezdtek 0/4 triplával, mielőtt Tóth egyet a helyére küldött, de így nem tudták csökkenteni a távolságot – a kaposváriak is „kihűltek” kicsit, de nekik innentől csak menedzselni kellett a tetemes előnyt. Végül a pontszegényebb, mindkét részről több hibával tarkított harmadik negyedet is be tudták húzni a hazaiak, 67-41-ről indult a záró etap, itt pedig gyakorlatilag a találkozó érdemi része lezárult, innentől már csak a különbség volt kérdés. A negyedik játékrész elején Feketének még azért időt kellett kérnie és több eladott labdát is vétő csapatát kicsit leteremtenie, de egyéb izgalom már nem akadt, meglett a közte harminc, a KKK a szezon legjobb játékát bemutatva hozta harmadik győzelmét, a Lóránt nélküli Alba pedig tulajdonképpen csak a meccs első néhány percében tudta tartani ellenfele tempóját, így elszenvedte negyedik vereségét.

fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus