Hosszabbításban nyert a Sopron a KTE ellen!

Hiába volt a palánk alatt óriási fölényben a Kecskemét, Boriszov és Edwards vezérletével pár napon belül kétszer nyert a Sopron túlórában..

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, felsőház, 3. forduló

Soproni Sördögök (3-0) - KTE-Duna Aszfalt (2-1) 95-85 hosszabbítás után
(18-20, 23-16, 10-24, 27-18, 17-7)
Sopron, v.: Papp P., Benczur T., Praksch P. (Várhalmi)

Soproni Sördögök: Thomas 12/9, Ruják 7, Dénes 12/9, Boriszov 23/9 Tóth G. 5.
Csere: Trepák 3/3, Edwards 26/6, Takács 5/3, Molnár 2.

KTE-Duna Aszfalt: Kinney 9, Kovács P. -, Djeraszimovics 18/6, Ivosev 13/6, Barovics 15.
Csere: Karahodzsics 6, Rakics 20/9, Hegedűs -, Pongó Má. 4, Pongó Ma. -, Keller -.

Kipontozódott: Thomas, Tóth G. ill. Kinney, Ivosev, Djeraszimovics 

Teljes statisztikát itt találtok! 

Az előző két évadban még Sopronban kosarazó centernek, Filip Barovicsnak volt pár kedves szava korábbi csapattársaihoz és a soproni szakmai stáb tagjaihoz. Sztojan Ivkovicsot, a kecskeméti szakvezetőt, a válogatott szövetségi kapitányát mosolyogva üdvözölte a három, a nemzeti csapat nyári, erőn felüli meneteléséből tevékeny részt vállaló három soproni kosaras, Dénes, Ruják és Thomas. 

Ivosev, majd Djeraszimovics is triplával nyitott a vendégeknél, Thomas büntetője után aztán Dénes is beemelt egy hármast. Milos Boriszov rázta meg magát, egy 4 pontos akcióval majd egy távoli duplával dobott zsinórban 6 pontot, fordított a Sopron. Ezt követően a Kecskemét rutinos cserejátékosai, Karahodzsics és Rakics révén egy 6-0-s szakasszal fordított. A negyed végén fej-fej mellett haladtak a csapatok, a szakasz egy Barovics által megszerzett támadó pattanó után Pongó Máté kosarával s 2 pontos vendégvezetéssel zárult. 

A második negyed Edwards triplájával kezdődött. A vendégcsapatot Barovics vette vállaira, váltott vezetéssel haladtak a felek. A Sopron Thomas és Boriszov nélkül is tudta tartani a lépést ellenfelével, ám a negyed közepén kicsit leült a játéka. Jött is vissza a két kulcsember a hazaiaknál, utóbbi azonnal triplával jelezte visszatértét. A Kecskemétet ekkor Karahodzsics és Djeraszimovics húzta, de a félidő hajrájában Trepák és Boriszov is dobott egy-egy triplát, így szünetben 5 ponttal a Sopron vezetett. 

Szünet után a Kecskemét kezdett határozottabban, lendületesebben, Barovics, Djeraszimovics és Rakics remek megmozdulásainak köszönhetően hamar ledolgozta hátrányát a vendégcsapat, a kissé kapkodó Sopronnal szemben. A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, a hazaiak, bár kialakították, többnyire ki is hagyták helyzeteiket, s a padjuk egy technikait is kapott. A 3. negyed végére Ivosev vezérletével 9 pontos előnyt szereztek a vendégek. 

A záró szakaszt Takács villanásainak köszönhetően 6-0-lal kezdte a Sördögök, s ott lihegtek újra ellenfelük nyakán. Sőt, miután Ruják labdát szerzett, vele szemben Kinney sportszerűtlenül szabálytalankodott. A büntetőkkel Ruják kiegyenlített. A katlanhangulat s a hazai felzárkózás nem hatotta meg a rutinos kecskemétieket, Barovics és Djeraszimovics révén - mindketten 4-4 személyivel álltak - újra a Kecskemét lépett el. Hihetetlen izgalmas volt a végjáték, Edwards büntetői között Rakics emelt be egy triplát, utána azonban Thomas is, s ezzel fordult a kocka, "robbant" a soproni aréna. Rakicsot ez nem hatotta meg, előbb büntetőkből egyenlített, majd Thomas kipontozódott, a vendégek honosított hátvédje pedig beemelt még egy hármast. 8,4 másodperccel a vége előtt 3-mal vezettek a vendégek. Hazai időkérés és oldalbedobás után Edwards 4-gyel a vége előtt egyenlített. A Kecskemét a győzelemért támadott, de Ivosev triplakísérlete leperdült a gyűrűről - hosszabbítás.

Közel két percig egymás hibáiból éltek a felek a túlórában. Djeraszimovics egy jó büntetője után Boriszov meglehetősen kalandos hazai akció végén szerzett triplát. Barovics egyszer talált be a vonalról, Ruják szép ziccere után 3-mal ment a Sördögök. A végjátékban a vendégeknél remeklő Rakics 3 büntetővel egyenlített. A túlóra végjátéka aztán Edwardsról szólt: kosár plusz büntetős akció, majd a szabálytalanságok és a kecskeméti szakvezető Sztojan Ivkovics ellen megítélt technikaiért bedobott büntetők magabiztos értékesítésével főszerepet vállalt a Sopron újabb vesztett helyzetből visszahozott hosszabbításos győzelméből.

Sabáli Balázs: - Az első félidőben a támadó lepattanók hiánya, a harmadik negyedben pedig a rossz dobások utáni lassú visszarendeződésből kapott könnyű kosarak miatt kerültünk hátrányba. Ne áltassuk magunkat, valóban kellett a szerencse is ahhoz, hogy hosszabbításra mentsük a meccset, ott pedig Edwards extra büntetőzése döntött.

Sztojan Ivkovics: - Kezünkben volt a meccs, kétszer is megnyerhettük volna. A rendes játékidőben rutintalanságunkat kihasználva tudott egyenlíteni a Sopron, amely ismét bizonyította, milyen erős csapat, gratulálok a győzelméhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus