Hosszabbításban nyert a Sopron Zalaegerszegen!

Igen szoros, fordulatos derbit játszott egymással a Zalaegerszeg és a Sopron, s végül komoly izgalmak, illetve hosszabbítás után nyert az SKC idegenben!

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 15. forduló

Zalakerámia ZTE KK - Soproni KC  78 - 85  hosszabbítás után
(21-17, 13-20, 12-12, 22-19, 10-17)

Zalaegerszeg

V.: Benczur T., Surányi G., Gelencsér Gy., (Csabai)

Zalaegerszeg: Boston 15/3,  Gáspár 7/6, Plumb 7/3, Safford 23/12, Lekli 15.
Csere: Kovács Ád. 2, Czinger 2, Koma 4, Kertész 3/3.

Sopron: Thomas 12/6, Thompson 20/6, Takács N, 4. Tóth G., Barovics 20.
Csere: Molnár A. 3, Dénes 7, Ruják A. 7/3, Trepák Z. 2.

Thompson előbb egy büntetőt, majd egy duplát dobott. Boston triplával egyenlített, Safford kosara után pedig már vezetett a ZTE. Lekli villanásaival 9-5-re megugrottak a hazaiak, a negyed közepén azonban Tóth Gergő és Barovics kosaraival egyenlített a Sopron. Továbbra is az SKC volt üldöző szerepben, Barovics jóvoltából tapadt a Boston vezette hazaiakra. A vendégek borzasztó gyengén dobták a büntetőket, a szakasz végén Kertész triplájával 4-gyel vezetett a ZTE - úgy, hogy 15 büntetőből mindössze hetet értékesítettek a Sopron játékosai.

A második negyed kezdetén Trepák bedobta büntetőit. Kemény, küzdelmes játék mellett Lekli felelt duplával, majd Thompson triplát dobott. Ez a Sopron amerikai hátvédjének óriási lökést adott, látványos megoldásokkal, újabb hármassal és zsákolással vétette magát észre, s  remek megmozdulásaival át is vették a vezetést a vendégek. Boston újra a hazai együttes élére állt, ám a félidő hajrájában, Tóth G. két triplájára alapozva egy 8-0-s rohammal ellépett a Sopron. Az utolsó szó a félidő végén a ZTE csapatáé volt: Gáspár triplájával, majd Lekli kosarával egy 5-0-s futással faragott hátrányán a ZTE. Szünetben 3 ponttal vezetett a Sopron.

A második félidő elején ismét megugrott 7 ponttal a Sopron. A negyed közepén azonban feljavult, agresszívebbé vált a hazai csapat védekezése, s ezzel egyidejűleg támadásban nagyon "leült" a Sopron. A ZTE egységes csapatmunkával - többek között egy Plumb hármassal -, egy 8-0-s rohammal a maga javára fordította az állást. A vendégek közel 4 perces kosárcsendjét Takács törte meg büntetőkkel. A negyed végén ismét Thompson villant kétszer, a szakasz 3 pontos vendég vezetéssel zárult.

A befejező szakasz elején lendületben maradt a Sopron. Molnár 1, majd Dénes 2 sikeres büntetőjével 6 ponttal megint megugrottak a vendégek. Ekkor vette kezdetét a Safford-show. A vendégek erőcsatára a záró szakaszban, a 32. és a 37. perc között 4 triplát emelt be, s nyerő helyzetbe hozta csapatát. A hihetetlen izgalmas végjátékban Barovics révén hosszabbításra mentette a meccset a Sopron.

A túlóra is Barovics kosarával kezdődött, ám erre 8 ponttal felelt, s a hosszabbítás közepén győztesnek látszott a ZTE. Safford duplája, Gáspár triplája s Lekli zsákolás plusz büntetős játéka úgy tűnt, demoralizálja az SKC-t. Ekkor lépett elő azonban az addig meglehetősen "csendes" Thomas. A közelmúltban honosított irányító a 44. percben két triplát is beemelt, egyenlített a Sopron. A hosszabbítás utolsó percére döntetlennel fordultak a csapatok. Lekli újra a ZTE-nek szerzett vezetést. A Baroviccsal szemben szabálytalankodó Plumb kipontozódott. Barovics az első büntetőt bedobta, a kihagyott második után Thompson szerezte meg a lepattanót. A hazaiak vele szemben is szabálytalankodtak. Ő is csak az elsőt dobta be - egál lett az állás. Boston eladta a labdát, Thompsonnal szemben ismét szabálytalankodtak. Ekkor a feszült végjátékban technikait kapott a hazai pad, 4 büntetőt dobhatott a Sopron. Thomas és Thompson is bedobta a neki "rendelt" kettőt-kettőt. A technikai miatt a labda a Sopronnál maradt, Ruják triplát dobott, így a hihetetlen fordulatokkal tarkított remek meccsen vendég siker született.

 

Foto, Slide - Tóth Zsombor, sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus