Hosszabbításban verte a Sopront a nagy előnyt leadó Jászberény

18 pontos hátrányból még visszakapaszkodott a Sabáli-legénység, de a ráadásra elfogytak a soproni lábak, Coleman remeklésével nyert a JKSE.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 8. forduló 
JP Auto - JKSE - Sopron KC 83-74 (24-11, 15-19, 21-20, 9-19, 14-5)

JKSE: Pitts 12/6, Rakic 5/3, Coleman 28/9, Aleksandrov 21/6, Pantelic 11.
Csere: Kerpel-Fronius 4, Cseh -, Czirbus -, Ruják B. 2, Brbaklic -.

Sopron: Gilbert 7, Lemar 25/15, Warner 24, Dénes 2, Gordon 11.
Csere: Wiggins 2, Supola -, Takács 3/3, Molnár -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

 

A 3-4-es mérleggel álló, nyolcadik helyezett JKSE a négy győzelem mellett három vereséget begyűjtő, hatodik Sopront fogadta a férfi NB I/A nyolcadik fordulójában. Aleksandrov duplájával indult a találkozó, soproni oldalon három percig nem esett mezőnykosár - ezt csakhamar meg is elégelte Sabáli edző, és kikérte első idejét (6-2). Pantelic és Coleman ketteseivel 10-3-ra ellépett a Jászberény, Lemar igyekezett tartani a jászsági iramot (13-7). Lendületben maradt azonban a JKSE, Coleman egy triplát is behintett, Aleksandrov büntetői és hármasa pedig már 13 pontos differenciát eredményeztek a felek között (22-9). Lassan lendültek játékba a vendégek, az első "menetet" simán vitte el a lendületesen kezdő Berény, hála a Coleman-Aleksandrov duó hatékony játékának (24-11).

Az amerikai zsákolással indította a második negyedet, 28-11 után Warner talált be vendégoldalon. A személyi hibákkal nem állt jól a Sabáli-legénység, Gilbert, Dénes és Supola is két-két faultnál járt az etap elején. Coleman újabb húzásával a húszat közelítette a különbség, még mindig csak 5 mezőnykosárnál járt az SKC (32-16). A negyed felénél kezdett éledezni vendégcsapat, Lemar, Gordon és Gilbert pontjaival 12-re zárkóztak a Sabáli-fiúk (32-20). Warner közelijével be is jötte tíz alá, most a JKSE mutatott be hasonló megtorpanást, mint tette azt a Sopron a meccs elején - Coleman-en kívül nem akadt más, aki veszéles lett volna a vendéggyűrűre (34-25). Pitts kosara úgy kellett a jászságiaknak, mint egy falat kenyér, és bár Lemar egy hárompontossal hatra hozta vissza csapatát, az utolsó szó Pittsé volt - triplája azt jelentette, hogy kilenc pontot megtartott korábbi 18-as előnyéből a hazai csapat a nagyszünetre (39-30).

 Warner kosarára a remeklő Coleman, majd Pantelic is válaszolt, úgy tűnt, visszaáll a 10 pont körüli berényi vezetés. Ez a negyed feléig így is volt, felváltva estek a kosarak (48-37). Aleksandrov hosszú idő után szólt újra hozzá a meccshez, négy büntetőt értékesített egymás után egy soproni techikait követően, majd sokadszorra villant Coleman, 18-cal lépett el megint a Berény (55-37). Warner és Takács fújtak riadót, utóbbi egy trojka formájában, visszajöttek tíz körüli hátrányra a kék-fehérek (58-46). Warner duplájára Rakic kintről felelt, egyelőre minden zárkózási kísérletet visszavert a JKSE. A rendesen belelendülő Warner zsákolása zárta a negyedet, lőtávolon belül maradt a Sopron a záró felvonás előtt (60-50).

Az amerikai kezdte a pontgyártást a negyedik negyedben is, nyolcra jött fel az SKC. Bár Pitts bevágott egy kintit, Warnert nem tudták tartani a hazaiak, 23 pontnál járt már 8/11-es mezőnymutatóval (63-56). Lemar triplájával már négy pontra is feljöttek a vendégek, ám jött Aleksandrov, két duplája némileg megnyugtatta a hazai alakulatot a hajrához érkezvén (69-62). Leamr azonban nem hagyta annyiban, két újabb kinti kosarat küldött a helyére, két és fél perccel a rendes játékidő vége előtt egyetlen pont maradt a kétszer is 18-ra rúgó berényi fórból (69-68). Csaknem kettő percig nem esett pont a hajrában, szabálytalanság annál több akadt. 20 másodperccel a vége előtt Pantelic faultolta Warnert, ám az amerikai csak az egyik szabaddobását értékesítette, hazai időkérést követően pedig Pitts előtt adódott egy lehetőség, de kimaradt a dobása, következhetett a hosszabbítás. Mindössze kilenc pontot szerzett a Berény a negyedik negyedben, de ami még nagyobb baj volt, hogy Pitts, Rakic és Aleksandrov is négy személyi hibával álltak már, míg a másik oldalon csak Dénes Gábornak volt ennyi. 

Lemar és Pantelic kosráváltásával indult az extra periódus, Gordon kettesére pedig Aleksandrov felelt kintről, majd büntetőkkel (76-73). Hibázott a Sopron, Rakic távolról büntette ezt - 10-4-gyel indította a ráadást a hazai csapat, Sabáli Balázs kénytelen volt magához rendelni játékosait (79-73). Coleman tett vissza egy támadópattanót, a vendégeknek semmi nem jött össze támadásban - bár nagy hajrával visszajöttek a rendes játékidőben, talán még nagyobb bravúrra volt szükségük, hogy a hosszabbításban is megtegyék ugyanezt. Pitts közelije pecsételte meg végül sorsukat, a zárkózás túl sok energiájukat emésztette fel - a JKSE bár leadta 18 pontos előnyét, végül megérdemelten győzött a találkozón.  

 

Fotó: JKSE Facebook

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus