Húszpontos Alba-győzelemmel indult a bronzcsata

Gyengén kezdett, majd felállt a Körmend, de a harmadik negyed közepétől sebességet váltott és végül simán hozta az első meccset az Alba. 

Magyar férfi NBI/A, harmadik helyért, első mérkőzés 
Alba Fehérvár - Egis Körmend 91-71 (24-11, 25-27, 14-20, 28-13)

Alba: Kovács Á. 3/3, Simpson 17/9, Harris 15/9, Lóránt 4, Keller Á. 9
cserék: Mohammed 24/6, Keller I. 2, Pointer 6, Horton 11, Brbaklics -, Varga M. -

Körmend: Németh Á. 10/6, Ferencz 9/9, Fanning 15/3, Davis 16/3, Csorvási 18. 
cserék: Halász 3/3, Bán -, Márton -, Kiss B. -, Oroszi -, Érsek -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken található!

A Körmendnél végül Andre Hollins sem tudta vállalni a játékot, így két légióssal (illetve már Horti Bálint nélkül) vette fel a harcot a vasi alakulat, a kezdőben pedig helyet kapott Németh Ákos, míg a hazaiaknál Kasey Hill nem lépett pályára, Kovács Ákos volt a kezdő irányító. Összességében ezek a változások egyértelműen a Fehérvárnak jöttek be jobban, alig négy perc után már 12-2-re vezettek Lóránték, a vendégek nagyon nem találták a ritmust támadásban, így nagyon hamar komoly hátrányba kerültek. Ez az első negyed végén 13 pontos különbséget jelentett, majd a második játékrészben tudtak felpörögni támadásban Ferenczék, itt már 27 pontot tettek fel a táblára az addigi 11 mellé, ám közelíteni így sem tudtak - csak arra volt elég a javulásuk, hogy tartsák a tíz pont körüli hátrányukat és ne rohanjon el a meccsel az Alba. Főleg Fanning, Csorvási és Davis remekelt elöl a Körmendnél, míg az Albánál az is megmutatkozott, hogy mennyire mély Dzunics Braniszlav kerete, a gárda két legjobbja a padról beálló Mohammed és Horton volt az első félidő folyamán. A nagyszünet 49-38-nál érte el a csapatokat, a sokkal pontosabban célzó Fehérvár őrizte az előnyét. 

A fordulás után a Körmend jött vissza harcosabban a pályára és feljött hat pontra, de mielőtt igazán szoros lett volna a helyzet, reagálni tudott az Alba és egy 7-0-s rohammal visszavette a gyeplőt - ezzel együtt tartósan nem tudtak már ismét felülkerekedni Kellerék, sokkal gyengébben dobtak, mint az első félidőben. Az MTE-t nem is törte meg Mohammedék válasza, védekezésben nagyon aktívak voltak a vasiak, akik 12-vel kevesebb kiharcolt büntetővel és gyenge kinti dobóteljesítménnyel is tartották magukat, hiába tűnt eleinte ez egy könnyed Alba-győzelemnek, nagyot harcolt a vendégcsapat. A záró etap 63-58-ról vette kezdetét, de itt egy 9-0-s futással "tett rendet" az előző szezon bajnoka, ez a periódus pedig végül döntőnek bizonyult: a hazaiak lendületbe jöttek, a vendégek tarsolyában pedig nem maradt már válasz. Három perccel a vége előtt meglett a közte húsz, itt véget ért az összecsapás érdemi része és eldőlt, hogy a Fehérvár kerül 1-0-s előnybe annak ellenére, hogy a rossz rajt után nagyon összekapta magát a Körmend és a harmadik negyed elején még úgy tűnt, hogy ebből egy kiélezett találkozó is lehet - végül azonban nem volt elég mély a vendégcsapat és nem volt elég tűzerő a 40% alatt dobó Davisékben ahhoz, hogy nyerni tudjanak idegenben. 

fotó: Simon Erika / kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus