Ismét Green kosara döntött, a KTE egy ponttal verte a Sopront

Szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, Green másodjára lépett elő nyerőemberré. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 6. forduló
KTE-Duna Aszfalt - Sopron KC 73-72 (21-20, 23-25, 15-15, 14-12)

KTE: Green 8/3, Wittmann 7/3, Djeraszimovics 14/3, Dramicsanyin 21/9, Karahodzsics 13. 
Csere: Dimics 6, Mészáros -, Molnár M. 4, Fülöp -.

Sopron: Warner 12/6, Lemar 5, Takács 8/6, Dénes 5/3, Gordon 20.
Csere: Supola 9, Gilbert 2, Wiggins 11.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 2-3-as mérleggel kilencedik helyezett KTE a 3-2-vel kezdő, hetedik helyen álló Sopront fogadta a férfi NB I/A hatodik fordulójának nyitómérkőzésén. A vendégek vezették a talákozó első támadását, Gordon rögtön zsákolással fejezte be azt. Az első percekben felváltva estek a kosarak, még csak kóstolgatták egymást a felek - három perc játékot követően 6-5-re vezett a Sopron. Dramicanin triplát, Molnár Márton duplát szórt, a negyed felénél 12-8-ra már a hazaiak tartottak előrébb. Warner távolijával visszavette a vezetést a Sopron, de büntetőkkel araszolgatott előre a KTE. Green is behintett egyet messziről, öttel lépett a házigazda, ami az eddigi legnagyobb különbség volt a felek között (21-16). Meglehetősen sok fault tördelte a játékot, ennek folyományaként sűrűn álltak a vonalra a csapatok - a játékrész végén egy pontot megtartott előnyéből Forray Gábor együttese (21-20). 

Dramicanin tette vissza Karahodzic kihagyott közelijét, majd egy sarokhármast is bevágott, a túloldalon két Gilbert-büntető volt a termés (26-22). Gyors 5-0-s futással megint a vendégeknél volt az előny, egyik csapat sem tudta akaratát a másikra erőltetni egyelőre, jött is a hazai időkérés. Dramicanin továbbra is nagyon elemében volt, trojkát és duplát is dobott, a Sopron elsősorban Gordont kereste a palánk alatt (34-31). Warner közelijével 35-nél utolérte a Sabáli-legénység a házigazdákat, teljesen kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. Wittmann vágott be futtából egy hárompontost, majd Derasimovic is betalált, négypontosra növelve a hazai előnyt. Ám érkezett Takács és Wiggins, előbbi egy triplával, utóbbi egy gyorsindításos zsákolással, ezzel egyetlen pontocskával a soproniak mehettek előnnyel nagyszünetre (44-45).

Meggyűlt a baja a KTE védelmének Gordonnal, a center kosarával indult a harmadik negyed. Beragadt a rajtnál a Kecskemét, három percig nem dobtak kosarat Wittmannék, 7-0-val kezdték a játékrészt a vendégek (44-52). Forray mester rendelte magához fiait, akiknek hatott is az intelem, szigorítottak védekezésükön, és négy egységre zárkóztak. Ez a különbség maradt is percekig a felek között, mígnem Derasimovic középtávolija ugrasztotta talpra a Messzi István spoprtcsarnok népét, ezúttal Sabáli Balázson volt a sor, hogy rendet tegyen a fejekben (52-54). Dimic kosarával először vezetett a második félidőben a KTE, innen pedig újfent elkezdődött az egy ide-egy oda játék. Gordon és Dramicanin remek különcsatát vívtak, a szerb 21, az amerikai 20 pontnál járt a játékrész végén (59-60). 

Takács öt pontjával indult a zárónegyed, de Green és Karahodzic tettek róla, hogy szoros maradjon az összecsapás (63-65). Négy perc volt már csak hátra a rendes játékidőből, sok volt a hiba mindkét oldalon - a vendégeknél több támadás is lejáró támadóidővel ért véget, de tartották minimális előnyüket, mivel a Kecskemét sem parádézott. Supola szerzett indításból kosarat, 65-69-nél ismét Forray mester kért időt - Karahodzic és Derasimovic pontjaival gyorsan egyenlített is a házigazda, sőt a vezetést is átvették. Az utolsó percre 71-69-es KTE-előnnyel érkeztek meg a felek, Supola 2+1-ére Green válaszolt 9 másodperccel a vége előtt (73-72). Egy labdája még volt a győzelemre a vendégeknek, Warner triplája azonban hosszú lett a dudaszó pillanatában, a PVSK elleni meccshez hasonlóan most is Juan'Ya Green kosara döntött a KTE javára. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus