Jereminov utolsó másodperces triplájával nyert a Szeged

Bár hatalmas feltámadást produkált a mérkőzés utolsó harmadában a ZTE, Jereminov utolsó másodperces triplájával nyert a Szeged.

Férfi NBI/A csoport, Alapszakasz, 24. forduló - 2015. február 28.:

Zalakerámia ZTE KK (4-18) - Naturtex-SZTE-Szedeák (11-11) 74-77 (19-21, 12-20, 20-20, 23-16)
Zalaegerszeg, 1300 néző  Vezette: Papp P., Söjtöry T., Kulcsár T. (Páli dr.)

ZTE: Fekete 8, Dzambics 21/3, Mohácsi 10/6, Cohadarevics 15, Tamir 16.
Csere: Ilics -, Kertész 4, Velkey -, Czinger -.    Vezetőedző: Milos Sporar.

Szeged: Jereminov 12/6, Kiss 10/9, Molnár 9/3, Csirics 21/6, Balaban 20.
Csere: Stefanovics -, Kuntics 5/3.   Vezetőedző: Nikola Lazics.

Kipontozódott: Cohadarevics a 39. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

A szegedi együttes ragadta magához a kezdeményezést a mérkőzés elején, a vendégek Molnár révén jutottak először lélegzetvételnyi fórhoz a negyed derekához érve. A két hazai magasember, Tamir és Cohadarevics hozta fel a kék-fehérek alakulatot, mely fordított, de sokáig nem örülhettek a vezetésnek a zalai hívek. A Szeged visszavette az előnyt és hiába érkezett Dzambics 2+1-es akciója, a negyedet Csirics duplája zárta. (19-21)

A rövid szünet Sporar mester tanítványainak tett jót, az ébredő Mohácsi két kosara után már öt pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Ezt követően viszont a vendégek percei következtek, a ZTE totálisan beragadt támadásban, a Szeged pedig számolatlanul érte el a kosarakat. A kihagyott triplái ellenére ponterősen játszó Csirics előkészítette, Kiss hárompontosa pedig meghozta a tíz pontos fórt a vendégeknek.

A fordulás után nem változott a játék képe, a ZTE minden követ megmozgatott, hogy feljebb tudjon zárkózni, de csak arra futotta Mohácsiék erejéből, hogy tartsák az eredményt. Ez egészen a negyed közepéig sikerült is, akkor azonban érkezett két vendég tripla és máris 17 pontra duzzadt a szegedi előny. A kék-fehérek viszont megrázták magukat és a Dzambics által vezetett negyed végi hajrával egálra hozták ezt a játékrészt.

A záró felvonás elejét minden mindegy alapon nagyon megnyomta a ZTE, kihasználta, hogy Balaban négy személyi hibával a kispadon ül, s egészen három pontra faragta hátrányát a vendéglátó. Igaz, hazai oldalon Dzambics és Cohadarevics is 4-4 faulttal állt. Mohácsi triplája ugrasztotta talpra a hazai drukkereket, egyenlített ugyanis a ZTE. Itt viszont hazai kosárcsend következett, 5-0-s minifutást hozott a Szeged és lélegzetvételnyi előnyhöz jutott. (63-68) Az utolsó percekben keményen védekezett és jól küzdött a ZTE, Dzambics egyszemélyes támadógépezetként szállította a pontokat, de Fekete hozta a legnagyobb kosarat, 4,9 másodperccel a lefújás előtt az ő támadólepattanó utáni duplájával újra egyenlített a ZTE. Lazics mester időkérése a lehető legjobbnak bizonyult. Jereminov a végső dudaszó pillanatában dobott triplájával hatalmas végjátékra tett pontot, nyert a Szeged.

Slide és Fotó - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus