Jobban figyelt a végén a KTE

Végig szoros meccset játszott Kecskeméten a Kaposvár, de az utolsó percekben higgadtabb tudott maradni a hazai csapat, jobban büntetőztek és behúzták a találkozót. Wittmannék sokkal koncentráltabban játszottak, alig adták el a labdát, míg a somogyiaknál a kispadról ezúttal sem érkezett segítség.

Magyar férfi bajnokság, NB1, A-csoport, Felsőház Középszakasz, hatodik forduló

KTE-Duna Aszfalt – Kaposvári KK  71-67 (20-18, 17-20, 15-13, 20-16)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

KTE: Wittmann 10/3, Mészáros -, Jovanovics 6, Djeraszimovics 24/9, Karahodzsics 14

Cserék: Pongó Má. 7, Pongó Ma. 2, Hegedűs 6, Stefanovics -, Bencze 2

Kaposvár: Hinnant 5/3, Fodor 10/3, Puljko 20/9, Hendlein 16, Davis 14

Cserék: Drahos -, Jancsikin 2, Horváth -, Kovács -

Davis és Hendlein kosarai nyitották a mérkőzést, a hazaiak oldalán Marko Djeraszimovics kezdte meg a pontgyártást. Az első öt percben inkább a Kaposvár akarata érvényesült, Puljko triplájával már 10-5-re vezettek a vendégek, majd egy 8-0-s sorozatot produkált a KTE, melyből Djeraszimovics oroszlánrészt vállalt, 6 pontot szerzett a szerb kiscsatár (13-10). Tartotta előnyét a KTE, Djeraszimovics továbbra is extázisban játszott, 13 pontot dobott az első negyedben. Pongó Máté utolsó másodperces ziccere zárta a negyedet, 22-21-ra vezettek a lilák.

 

Hendlein, majd Bencze szerzett pontokat, utóbbi nem éppen a tőle megszokott módon- hátraugrós tempót dobott a harminckét éves center(24-23). Egy 6-0-s rohanással a Kaposvár meglépett, 29-24-re vezettek a Somogy megyeiek. Karahodzsics centermunkája törte meg a hazaiak rossz sorozatát, Wittmann Krisztián triplájával már egált mutatott az eredményjelző (29-29). Pontatlan támadások egész sora következett mindkét féltől, nem sikerült az üres dobóhelyzeteket értékesíteni. Kiegyenlítődött a játék, mindig 1-1 pont volt a csapatok közti differencia. Karahodzsics és Fodor növelték pontjaik számát, két percig csak ők szereztek kosarat (33-34). A félidő végére vendégvezetés tudatában mehettek pihenőre a játékosok (37-38).

Fodor büntetői nyitották a második játékrészt, majd Djeraszimovics is beköszönt. Ismét Fodor szerzett kosarat, de már távolról, így valamennyire megint meg tudtak lépni a vendégek (41-45). A Kaposvárnak nagyon jól ment a játék, egy labdaszerzés után Fodor és Hendlein összjátékából egy alley-oop-ot is láthattak a nézők (45-51). Karahodzsics és Djeraszimovics kosaraival visszajött a KTE, Wittmann büntetőivel pedig már a vezetést is átvette. Beragadt a Kaposvár, látható volt az idegesség a játékukon, Hinnant pedig gyors egymásutánban beütötte második és harmadik faultját. Az eredmény nem változott az utolsó három és fél percben, 52-51-re vezettek a hazaiak.

A negyedik negyedben Puljko sportszerűtlen hibával kezdett, az ifjabbik Pongó állhatott a vonalra, 2-ből csak 1-et értékesített (53-51), majd egy pöciből szerzett kosarat. Puljko triplát szórt, Djeraszimovics középtávolit , 59-59-es állásnál izgalmas hajrá ígérkezett, öt perc volt hátra. A szerbek domináltak a liláknál, Karahodzics és Djeraszmovics úgy gondolták, hogy nekik kell vállukra kapni csapatot, vezérletükkel 63-59-re vezetett a KTE , de Puljko 10 méterről dobott egy hármast, jelezve ezzel, hogy egyáltalán nincs vége a csatának. Djeraszimovics huszonnegyedik pontjával 4-gyel vezetett a Kecskemét, Davis faulttal együtt szerzett kosarat, de a büntetőt kihagyta (68-64). Jovanoviccsal szemben szabálytalankodtak, mindkét büntetőjét bedobta, ezzel el is dőlt a mérkőzés, 71-67-re nyert a Kecskemét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus