Kaposvári bravúr: kikapott a Szolnok Somogyban

A harmadik negyedben megsorozta ellenfelét a KKK, az itt felépített különbséget pedig már nem tudta eltüntetni az Olaj. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 23. forduló 
Kaposvári KK - Szolnoki Olaj KK 97-89 (22-26, 18-19, 35-16, 22-28)

Kaposvár: Gibbs 30/18, Baki, Ivosev 26/9, Hendlein 15/3, Spica 16. 
cserék: Tóth P. 2, Papp P. -, Blaskovits -.

Szolnok: Perry 7, Vojvoda 24/12, Ford 9/6, Milosevics 19/6, Andric 2.
cserék: Tóth Á. 4, Kovács P. 15/15, Browning 9/9

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A legfontosabb célját mindkét csapat elérte már a mérkőzés előtt, hiszen a Kaposvár bejutott a középházba, míg a Szolnok megnyerte az alapszakaszt, de egyáltalán nem volt mindegy, hogy milyen mérleggel teszik meg ezt a felek. A hazaiaknál ezúttal sem léphetett pályára Chris Dunn, a vendégeknél viszont mindenki bevethető állapotban volt az ideálisnál talán hosszabb szünetet követően. 

A statisztikák alapján az alapszakasz két legjobban lepattanózó együttese feszült egymásnak, de túl sok lecsorgóra nem nyílt esély az összecsapás elején, legalábbis a szolnoki palánk alatt: másfél perc után 8-0, két és fél perc után 10-0 állt az eredményjelzőn, nagyon beragadt a rajtnál az Olaj. Alekszics időkérése után azért rendezték a sorokat a vendégek és pillanatok alatt átrohantak ellenfelükön: egy 15-4-es etappal nagyon hamar fordítottak, hat perc után már ők vezettek. Vojvoda bemutatót tartott nevelőegyesülete ellen, 3/3 triplával és egy zsákolással jelentkezett az első negyedben, vezetésével 26-22-re nyerte a játékrészt a vendégcsapat, majd az ő megmozdulásaival lépett meg a második negyedben is, miután 26-26-nál egyenlített a KKK. Ebben a játékrészben már egyértelműen a listavezető akarata érvényesült és végig előrébb járt, de Ivosev vezetésével azért meccsben maradtak a somogyiak és árnyékként követték ellenfelüket – voltak olyan időszakok, amikor a hazaiak voltak lendületben, így végül csak öt pont volt közte a nagyszünetben.

A fordulás után ismét a Kaposvár kezdett jobban, Gibbs nyolc pontjával és Ivosev hármasával 52-51-nél átvette a vezetést Fekete Ádám legénysége – feszültebb lett a hangulat, gyűltek a faultok, megváltozott az atmoszféra. Ez a lendület a hazaiakat vitte jobban előre, Gibbs elképesztő dobófesztivált rendezett és ezekben a percekben félelmetes százalékkal tüzeltek kintről a fehérmezesek: 7/9 hármast bombáztak be a harmadik negyedben és ennek köszönhetően hirtelen állva hagyták ellenfelüket. A záró etap 75-61-es hazai előnyről indult, de itt a sokk után ismét magához tért az Olaj, felpörgette a tempót elöl-hátul és ezúttal Kovács Péter bizonyult húzóembernek támadásban: a védőspecialista 3/3 triplával jelentkezett és vezetésével 80-74-ig zárkóztak a vendégek. Ahogy élesedett a helyzet, úgy jöttek a hibák mindkét oldalon, de az utolsó három percnek még mindig négypontos kaposvári előnnyel mehettek neki a felek, majd Kovács negyedik hármasára Gibbs válaszolt saját maga hatodik távolijával. 

A kiélezett végjáték aztán a Kaposvár javára dőlt el, a clutch helyzeteket Spicáék oldották meg jobban elöl és hátul is, tökéletesen büntetőztek és lemenedzselték az utolsó percet – ezzel hatalmas bravúrt bemutatva megverték a listavezetőt, amely ötödször kapott ki az alapszakasz során. 

fotó: olajtv.hu / Bugány János

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus