Kaposvári örömjáték a Szedeák ellen

Hiába Wirth Ádám 35 pontja, a Fortune és Csirics nélküli Szeged nem tudta tartani a lépést Gibbsékkel. 

Magyar férfi NBI/A, középházi középszakasz, 5. forduló 
Kaposvári KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 94-78 (27-16, 31-23, 18-17, 18-22) 

Kaposvár: Gibbs 31/18, Baki 3/3, Ivosev 20, Hendlein 18, Spica 14. 
cserék: Tóth P. 2, Papp P. -, Blaskovits 2, Bogdán 2, Filipovics 2, Kocsis -. 

Szedeák: Boltics 1, Wirth 35/18, Kovács Á. 10, Juhos 8, Sulovics 8. 
cserék: Vágvölgyi -, Révész 9, Kerpel-Fronius 5/3, Kovács J. 2, Bonifert -, Meleg -, Mike -. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Erősen tartalékos kerettel állt fel a Szedeák, hiszen Andrija Csirics újabb kéztörést szenvedett, Josh Fortune pedig nem épült fel a sérüléséből, így mindössze két légióssal vették fel a harcot a vendégek – közben a Kaposvárnál már bemelegített hosszú kézsérülése után Chris Dunn, de Fekete Ádám végül nem küldte pályára a légióst.

Óriási kapkodással indult a mérkőzés, főleg kaposvári oldalon pörögtek túl a játékosok – sok volt a hiba, a pontatlanság és a kőkemény ütközés is az első percekben. Az első negyed közepén aztán úrrá lettek a helyzeten a hazaiak és a három magasember vezetésével elkezdtek ellépni, Baki is bevert egy hármast és kézbe vette a dolgokat a gárda – futottak egy 7-0-t Spicáék, majd a játékrész utolsó percébe lépve már elkerülte a különbség a tízet. A vendégeknek nem támadásban, hanem főleg védekezésben voltak gondjaik, a festékben elnyomta őket a Kaposvár, egyénileg pedig csak Wirth Ádámot lehetett pozitívumként említeni náluk, ő már nyolc pontnál járt az első negyed végén. A második játékrész elején aztán megérkezett Gibbs is, aki három és fél perc alatt négy triplát küldött a helyére és a vezérletével egy 16-3-at futott a KKK – az amerikai pedig itt sem állt le, öt perc alatt 16 (!) pontot dobott egymaga, egészen hihetetlen periódust produkált. A már bőven húsz pont feletti előny birtokában azért belealudt a meccsbe a hazai csapat, de még a nagyszünet előtt összeszedte magát és végül 58-39 állt az eredményjelzőn húsz perc után – Gibbs (23 pont, 5/8 tripla) és Wirth (19 pont, 6/7 mezőnyből) szórta meg magát leginkább, de a 72,4%-os kaposvári mezőnymutató azért sokat elmondott a meccsről.

A fordulás után aztán felszívta magát a Szeged és egy 7-0-s futással nyitotta a harmadik negyedet, Wirth egészen elképesztő meccsének köszönhetően látótávolságon belül tudott maradni – a tíz pont feletti különbség megmaradt, de nem dőlt el a küzdelem. Rajta kívül más azonban nem tudott komoly faktor lenni, Boltics és Sulovics is szenvedett, Juhosnak is meggyűlt a baja Ivosevvel, így komoly veszélyben azért nem forgott a kaposvári előny. A harmadik negyed hajrájában jött az örömünnep, Hendlein Roland elérte az ötezer pontot, itt egy rövid időre meg is állt a játék, de túl korán hitték el a hazaiak, hogy megvan a meccs – a záró etapot teljesen váratlanul egy 13-2-es rohammal kezdte a fiataljait felküldő Szedeák és hosszú idő után először megint bejött tíz alá. Itt azonban ismét megrázta magát Fekete Ádám csapata és nem engedte közelebb ellenfelét, az utolsó bő két perc pedig már a fiatalok különmeccse volt – összességében nagyon azért nem tudta megnehezíteni a Fortune és Csirics nélküli Szedeák a Kaposvár dolgát.

Érdemes kiemelni Gibbs (31 pont, 6/12 tripla), Hendlein (18 pont, 13 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés, 2 blokk) és Wirth (35 pont, 6/7 tripla, 41 VAL) teljesítményét, nagyon komoly egyéni extrákat hozott a találkozó. 

fotó: delfinek.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus