Kecskeméten nyert a Paks!

Ma este Kecskeméten vívott egymással rangadót az alapszakaszban szinte végig az első és a második pozícióban tartózkodó KTE, illetve a listavezető Paks és hiába támadtak fel a hazaiak, behúzta a derbit a Dzunics-legénység.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Felsőházi Középszakasz, 3. forduló

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE 67 - 71 (16-20,17-15, 16-22, 18-14)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Papp P., Frányó P., Jakab L., (Szabó)

Kecskemét: Wittmann 17/6, Djeraszimovics 15/6, Mészáros M. 6, Hegedűs 9/6, Bencze 4.
Csere:  Pongó Ma. 3, Karahodzsics 11, Sztefanovics 2, Pongó Má. -. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics

Paks: Vaughn 15/6, McGruder 9, Medve -, Szabó Zs. 13/6, Jones 11.
Csere: Tóth Ád. 7, Kovács Ák. 9/6, Eilingsfeld 1, L. Markovics 6/3, Baki G. -. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics

Hegedűs köszönt be egy triplával a második támadásból, majd vendégoldalon McGruder kezdte meg a pontgyártást. Ezután fej-fej mellett haladtak a felek, egyik csapat sem vétett különösebb hibákat, de inkább a hazaiak akarata érvényesült (10-7). Djeraszimovics két büntetőt hibázott és Vaughn távolijával már a vendégek vezettek (7-12). Ivkovics két erősen vitatandó játékvezetői hiba után technikait magyarázott ki magának, Vaughn vezérletével pedig héttel húzott el az ASE (12-19). Mondhatni, extázisban játszott az amerikai. Hegedűs faulttal együtt bedobott hármasával és az ezért járó büntető értékesítésével talán felrázta csapatát. A negyed végén 4-gyel vezetett a Paks (16-20).

A második etapot pontatlanul kezdte az ASE, de nem tudták kihasználni Wittmannék, az irányító két távolit is kihagyott, Kovács Ákos triplával büntette ezt meg (18-23). Az imént még nem ment neki, ám  Wittmann most magára talált: három büntető, faulttal együtt hármas (26-28). Beindult a lilák szekere, Dzsunics időkérésre szánta el magát. A hazaiak tizenhetese folytatta jó sorozatát, még egy távolit bepörkölt, ezzel átvette a vezetést is csapatának (29-28). Ahogy az első negyedben a Kecskemét, most az ASE nem találta a játékát: rendkívül fordulatos, színvonalas mérkőzés, mutatós támadásokkal és védekezésekkel. Egy perccel a vége előtt egált mutatott a tábla (33-33). A Paksnak még sikerült két egységet termelnie, így ők vonulhattak előnnyel a szünetre.

Vaughn ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta. Kierőszakolt fault, sikeres betörés. Ismét beragadt a KTE, sikertelen támadások, rossz védekezések jellemezték a hírösvárosiak játékát (36-41).  A vendégek igazi csapatjátékot mutatva küzdöttek, eloszlottak a pontok.  Kezdett kiegyenlítődni a meccs, szinte minden támadásból gól született. Kemal Karahodzsics extra teljesítménye nagyban hozzájárult a Kecskemét fellendüléséhez, hat pontot szerzett a szerb center (46-47). A hazaiaknál egy baj volt, hogy nem tartottak sokáig az ilyesfajta fellángolások, a piros-kékek ezeket pedig kegyetlenül kihasználták (47-53). Az ifjabbik Pongó két büntetőt hagyott ki, Jones szépen dolgozott a palánk alatt a következő támadásoknál, a tíz pontos különbséget is beállította (47-57). Karahodzsics még bepöttyintett egy közelit, ez zárta a negyedet.

Rendkívül sok büntetőt hibázott a KTE egész meccsen, így volt ez most is, Wittmann se javított a statisztikán. Djeraszimovics triplájával zárkóztak a lilák, de Jones válaszolt (52-61). McGruder 2+1-es akciója után sokan kiáltották, hogy vége, pláne Szabó triplája után (56-67). Ekkor már a KTE-n is látszott, hogy nem igazán hisznek a győzelemben, ám egy feltámadás után még visszajöttek, de a végkimenetelen már nem változtatott, a Paks megérdemelten nyert 67-71-re.

Fotó: ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus