Kecskeméten tartalékosan is nyert a Szolnok

Az Olaj három légióssal is kibrusztolta a győzelmet a KTE otthonában Vojvoda és Milosevics főszereplésével, majd Benke kosarával.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 11. forduló 
KTE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olaj KK 70-71 (22-14, 12-18, 21-27, 15-12)

Kecskemét: Wittmann 12/3, Green 5, Djeraszimovics 11, Dramicsanyin 17/6, Karahodzsics 6.
Csere: Dimics 13, Molnár M. 3, Kucsera 3/3.

Szolnok: Vojvoda 17/6, Kovács 2, Benke 6, Milosevics 13, Andric 10.
Csere: Rowsey 13/9, Tóth A. 1.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A szolnokiak végül három külföldivel álltak fel erre az előrehozott derbire, mivel Murphy-t sérülés miatt elküldte a címvédő, Airingtont pedig nem tudták összedrótozni ma estére, ennek ellenére mindenki tudta, hogy így sem lesz könnyű dolga a komoly bravúrra készülő Kecskemétnek. 8-4-re meglógott a KTE, majd Vojvoda hozta közelebb a vendégeket, ám Molnár Márton találatával már héttel is vezetett a hazai gárda a játékrész derekán. A legnagyobb kecskeméti vezetés 22-11-nél alakult ki Djeraszimovics duplájánál, de a negyed zárása jobban sikerült az Olajnak - Milosevics két büntetőjével jött fel nyolcra a vendég együttes.

A második játékrészben viszont 25-14 után ritmust váltottak Dragan Alekszics fiai és Milosevics hármasával egy 0-9-es futással igen gyorsan vissza is jöttek a mérkőzésbe, majd 32-30-nál még közelebb jött az Olaj, Benke találatával pedig maradt a két pontos távolság a felek között a nagyszünetben.

A fordulás után hiába használt valamivel kisebb rotációt a Szolnok, Milosevics egyenlített, aztán Karahodzsics még visszavette a vezetést övéinek, ám a vendégek szerb ásza triplázott, ezzel már a szolnokiak álltak jobban és ezt a 10 percet 21-27-re nyerték - Wittmann találatával ekkor már mínusz hatról kapaszkodott vissza négyre a KTE.

Az utolsó negyedben óriásit változott a játék képe, mindkét csapat teljesen elkészült az erejével és ez a támadás rovására ment, a parádés harmadik etap után rengeteg hiba jellemezte mindkét felet. Ez sokkal inkább kedvezett a fizikálisabb Olajnak, mely Rowsey hármasával 57-66-nál alaposan ellépett, viszont ekkor nagyon leállt a vendég gépezet és 65-66-nál már csak egy volt közte. A hajrában még Djeraszimovics és Wittman kosaraival fordítani is tudott a Kecskemét, de az utolsó szó Benke révén a Szolnoké volt, ugyanis Green kétszer is hibázott a KTE-nél, mely így lemaradt egy nagy bravúrról.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus