Két negyednyi védekezéssel nyert a Kecskemét

Az első tíz percben öt, az utolsó tíz percben hét pontot szerzett összesen a Sopron, nem adott esélyt Sztojan Ivkovics csapata. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, felsőházi középszakasz, 6. forduló

KTE-Duna Aszfalt - Soproni Sördögök 72-47 (21-5, 12-17, 16-18, 23-7)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Kecskemét: Pongó Má. 4, Kovács P. 9/3, Djeraszimovics, Ivosev, Barovics 16
cserék: Pongó Ma. 5/3, Kinney 10/6, Hegedűs 5, Karahodzsics 9

Sopron: Ruják A. 4, Edwards -, Boriszov 12/3, Tóth G. 9/3, Trepák 1
cserék: Takács -, Bán -, Bakk -, Thomas 17, Molnár 4

Teljes statisztikát itt találtok!

A Kecskemétnél Mészáros Máté sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, a soproniaknál Poscsics volt harcképtelen.

A KTE hozta el a labdát a feldobás után, Barovics révén az első pontok is megszülettek. A Sopron nagyon rosszul kezdett, a védekezésük katasztrofális volt, és támadásban sem villogtak túlzottan. Kinney büntetői után már 17-0-ra vezetett a lila-fehér alakulat, ekkor jöttek az első vendégpontok Thomastól, egy 2+1-es akcióval hívta fel amagára a figyelmet a magyar-amerikai állampolgárságú irányító. 21-5-ös eredménnyel ért véget az első etap.

Tóth Gergely duplájával kezdődött a második játékrész, majd Djeraszimovics tette ugyanezt a másik oldalon. Kezdett feltámadni a Sopron, már sokkal mutatósabb volt a játékuk. Thomas középtávolijával csak tizenhárom egységnyi hátrányuk volt, ez a különbség pedig beállni látszódott. Sabáli-mesternek feladták a leckét centerei, Trepák, Tóth és Molnár is három faultnál járt a negyed közepén. Molnár és Thomas kosaraival már csak tíz volt közte (30-20), de Djeraszimovics nagyon jó ütemben köszönt be távolról. Ez volt a meccs első felének utolsó említésre méltó momentuma, 33-20-ra vezettek a hazaiak. 

Kinney volt eredményes egy betörés után, eztán Thomas másolta le honfitársa mozdulatait. Egyre jobban ment a játék az SKC-nak, Tóth Gergely középtávolija után már csak nyolc pont volt a hátrányuk (38-30). Ez a különbség egészen negyed végéig megmaradt, kezdték átvenni a meccs irányítását Rujákék. 49-40-nel ért véget a harmadik etap, izgalmasnak ígérkezett a az utolsó tíz perc.

Pongó Martin triplájára válaszolt Boriszov egy 2+1-es akcióval, de ez nem törte meg a Kecskemétet. Hatalmas iramú tempót diktáltak, szinte állva hagyták ellenfelüket. Barovics és Kinney vezérletével négy perc alatt húszpontos előnyt tudtak kialakítani a Hírös városiak, a Sopron ugyanazt az arcát mutatta, mint az első negyedben. A vége már csak örömjáték volt hazai részről, a vendégek teljesen összezuhantak, rengeteg labdát adtak el.

72-47-es végeredmény alakult ki, ez azt jelenti, hogy mindkét csapat maradt a tabellán ott, ahol a meccs előtt volt. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus