Két ponttal volt jobb megint a ZTE

A magyar férfi NBI A-csoportjában az első forduló legsúlyosabb vereségét elszenvedő Kaposvári KK a Falco elleni győzelemmel kezdő Zalakerámia ZTE KK-t fogadta. A hazaiaknál pályára lépett az előző körben sérülés miatt hiányzó Louis Hinnant, azonban ő sem tudta megakadályozni, hogy a vendégek végig vezessék a találkozó első félidejét. A harmadik negyedben nagyot fordult a játék képe, már a hazaiak vezettek 30 perc után, a végjátékban azonban megint jött Gerald Boston, egy pontos ZTE-hátrányban ő dobta a mérkőzés utolsó mezőnykosarát, amit már csak egy Doug Plumb-büntető követett, ezzel megint két ponttal győzött a zalaegerszegi együttes!

NBI A-csoport, alapszakasz, 2. forduló

Kaposvári KK (0-2) - Zalakerámia ZTE KK (2-0) 81-83 (23-28, 19-18, 25-19, 14-18)

Kaposvári KK: Hinnant 11/3, Fodor 14/3, Puljko 9, Hendlein 16, Pesics 13.
Csere: Dávid 9, Kiss 4/3, Jancsikin 5.

Zalakerámia ZTE KK: Boston 16/6, Plumb 15/6, Gáspár 2, Safford 21/3, Lekli 12.
Csere: Kámán 6/3, Kovács 6, Kertész 4, Koma 1.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

A tavaly negyedik helyen végző Kaposvárt nagyszámú szurkoló várta az új idény első hazai mérkőzésén annak ellenére is, hogy a nyitófordulóban Kecskeméten nagy verésbe futott bele Fekete Ádám együttese.

A ZTE-vel korábban bajnokságot nyerő Hinnant tudta vállalni a játékot, ahogy a vendégeknél Kámán és Plumb is. Jól kezdtek a hazaiak, Puljko és Hendlein vezérletével korán előnyt tudtak kiépíteni, agresszívan védekeztek, elsősorban kint, támadásban pedig a már említettek húzták a csapatot. Szépen passzoltak a kaposváriak, Hendlein és Pesics is gyönyörű támadások végén volt eredményes. Az első negyed közepén aztán felébredt a ZTE, Safford és Lekli vezetésével átvették az irányítást, szedték a támadópattanókat, miközben agresszívabbá váltak védekezésben is, 16-17-re fordították az állást. A negyed végére teljesen szétestek a hazaiak, Safford kosarával már öt ponttal is vezetett a ZTE, majd a végén Kiss Kornél eladott labdájával fordultak a vendégek, így 23-28-cal mehettek pihenni.

A második negyed elején pontatlanul kezdtek a hazaiak, majd Hinnant első pontjaival indították meg a felzárkózást. A ZTE uralkodott a palánk alatt, Pesics gyenge formában játszott a KKK-nál, 32-40-es állásnál azonban Fodor Márton úgy gondolta, hogy itt az ideje kézbe vennie a dolgokat: kosarat szerzett, labdát lopott, kosarat szerzett, visszahozta a meccsbe csapatát. Hinnant sok hibával játszott, nem igazán lehetett rá számítani, visszafogta a sérülése. A túloldalon Plumbra ugyanez igaz volt, mindössze két pontot szerzett az első félidőben. A hajrában Safford megint magára vállalta a főszerepet, kosarai után 42-46-os vendég vezetéssel ért véget az első félidő.

A második játérész elején újra ellépett a vendég Zalaegerszeg, elsősorban a belelendülő Plumb kosaraival kilenc pontosra hízott az előnyük. Ekkor villant Hinnant és Hendlein, de illik kiemelni Fodor Mártont, aki nagyon nagyot védekezett a Falcónak 21 pontot szóró Bostonon. Az amerikai irányító két utolsó másodperces triplával vétette magát észre, ezt leszámítva rossz döntések és rossz dobások jellemezték. A negyed közepén azonban elindult Dávid Gergely, gyors öt pontjával 55-56-ra zárkóztak a hazaiak, sőt a tar játékos blokkja után Puljko büntetőivel a vezetést is átvette a somogyi együttes. Innentől a negyed végéig szoros maradt a meccs, a vendégeknél Lekli négy faulttal pihent, hiányában Safford húzta a ZTE-t. Hat másodperccel a vége előtt az egerszegi szurkolók a „Hülye vagy!” mondat skandálásával fejezték ki véleményüket a játékvezetőkről, 69-68-ra a Kaposvár vezetett az utolsó etapra fordulva.

A negyedik negyedet félelmetesen kezdte Plumb, vezetésével azonnal fordított a ZTE (69-74), ám nem törtek meg a hazaiak, Kiss Kornél triplája a legjobbkor jött számukra, majd Pesics 2+1-ével 75-75-nél egalizáltak. Ennél a pontnál kellett figyelmeztetni a vendégek ultráit, hogy a sportszerű szurkolás nem hátrány. A Zalakerámia ebben az időszakban rengeteg büntetőt hibázott, így az utolsó két percre kétpontos hazai előnnyel érkeztek meg a csapatok. 1:31-gyel a vége előtt aztán az üvöltő hazai drukkerek orra előtt Kámán Tamás süllyesztett el egy triplát, ezzel 80-79-re a ZTE vezetett újra.

Az utolsó pillanatok nagy izgalmakat tartogattak. Pesics egy szép egyéni akció után kosarat szerzett, amire Boston azonnal válaszolt. A következő támadásban Pesics vállalta el kintről, ám a dobás kimaradt, így ismét Bostonhoz került a labda, aki szintén hibázott, ám Plumb leszedte a támadót 20 mp-cel a lefújás előtt, így faultolták. Úgy tűnt, ő lesz a nyerőember, ám kihagyta mindkét büntetőt, sőt, a Hinnant ellen megítélt technikai miatt járót is, ám a KKK nem tudta ezt kihasználni, Hinnant elrontotta az utolsó támadást, így 81-83-ra a vendégek nyerték a szoros, találkozót.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus