Kétszeri hosszabbításban kapott ki a Nyíregyháza

A II. Nyíregyháza Nagydíj második napján a házigazdák a Svittel találkoztak és egy rendkívül fordulatos, a végletekig kiélezett meccsen, dupla hosszabbítást követően maradtak alul szlovák ellenfelükkel szemben - Szavics félelmetes dobóformája is kevésnek bizonyult. 

II. Nyíregyháza Nagydíj 

Nyíregyházi KK - BK Iskra Svit 104-110 (27-17, 10-24, 29-16, 19-18, 14-14, 7-11)

NYKK: Szavics 29/21, Kósa -, Nagy 9/9, Vukolics 3/3, Hujdorovic 20 
csere: Prophet 10/3, Molnár 11, Czura 5/3, Helmeczi 3, Lajsz 11/3, Garamvölgyi 5

A házigazadák kezdtek jobban, Nagy hárompontosával rögtön 5-0-ra léptek meg, majd egy újabb fenti tripla után 12-5-re is vezettek az első játékrész közepén - időt kértek a szlovákok. Ez sem segített rajtuk, két perccel később Joe büntetőivel a különbség elérte a tízet, támadásban remekül működött az NYKK, így 27-17-re tudta hozni az első tíz percet. A fordulásban aztán gyökeresen változott a játék képe, Dratva vezérletével azonnal egy 8-0-s etappal nyitott a Svit, Jugo büntetőivel pedig már csak három pont volt a hátrányuk, itt sikerült kicsit észhet térniük Nagyéknak. Jugo tarthatatlannak bizonyult azonban a festékben, betörésekből és a vonalról is szórta a pontokat, a második negyed utolsó percébe lépve átvették a vezetést, majd Dratva rohanta még át a pályát két pontért - 24-10-re nyerték ezt a tíz percet a szlovákok.

A nagyszünetet követően próbálta stabilizálni magát a Nyíregyháza, egy tripla után Hujdurovic pontjaival maradtak meccsben és bár Dratva büntetőivel ismét kezdett ellépni a Svit, Savic hármasával tartották magukat a hazaiak. Savic egészen megőrült egyébként ebben a negyedben, újajj szlovák pontokat radírozott ki egy triplával, sőt, a következő támadást is egy hármassal zárt le - ez már az egált jelentette. Pazar hangulat alakult ki, amikor az előző után kevesebb, mint egy perccel újfent bepörkölte a maga kosarát a vonalon túlról - 55-54-re ismét átvette a vezetést az NYKK. A tőle zsinórban érkező négy tripla után azonban felálltak a szlovákok, kívül-belül hatékonyan kosaraztak és egy 11-5-ös futással megint előnybe kerültek, végül egypontos Svit-előnyről feszültek neki a felek a záró etapnak.

Itt Savic hármasa lejött, Micka és Coley viszont betalált kintről, azonnal megléptek a vendégek, majd utóbbi egy nehéz kettest is elsüllyesztett, a negyed közepére már is tízpontos fórt építettek ki, minden nyíregyházi kosárra kosárral válaszoltak, így ezt az előnyt vitték magukkal a hajrára. Hujdurovic büntetője után még időt kért a Svit, majd Savic ismét beemelt egy hármast az utolsó percre fordulva, és a következő támadásnál sem lehetett megállítani: elképesztő formában kosarazva pörkölt be ismét kintről, középről egy kosarat, ezzel 83-85 állt az eredményjelző 25 mp-cel a vége előtt. Ez után következett a dráma: Mícka mindkét büntetőjét elrontotta, Savic pedig pár mp alatt betört és dobott egy ziccert, két mp az órán, egál! 

A hosszabbítás is fordulatosra sikerült, a Svit szerezte az első pontot, de Helmeczi 2+1-es akciója után már közel járt a győzelemhez az NYKK, hogy aztán Mícka kettesével az utolsó perc elején megint a szlovákok vezessenek. Erre azonban megint kintről tudtak válaszolni a vendéglátók, sőt, 16 mp-cel a vége előtt egy kulcsfontosságú támadópattanót követően Savic állhatott vonalra, de csak egyet értékesített, így 99-97-nél támadhattak a vendégek. Négy mp-cel később Jugo a vonalról kiegyenlített,, a fennmaradó időben pedig nem sikerült válaszolni - jöhetett a második ráadás...

Itt már mindkét fél sokat hibázott, több büntetőt dobhattak a szlovákok, így ha csak egy hajszállal is, de ők nyerték meg a maratoni találkozót.

forrás: onlajnok.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus