Kilencedik helyen végzett az Alba

Az utolsó pillanatokig jól tartotta magát a Körmend, de az Alba Kovács duplájának köszönhetően megszerezte a 9. helyet.

Férfi NBI/A-csoport, Középszakasz, Középház, 10. forduló
TLI-Alba Fehérvár (15-17) - Egis Körmend (14-18) 118-106 (35-30, 24-21, 32-19, 27-36)
Székesfevérvár, Vodafone Sportcentrum 1200 néző Vezette: Földházi T., Balog Gy., Jurák K. (Bukta)

Alba Fehérvár: Simon 8/3, Supola 13/9, Kromah 39/21, Kalve 18/3, Csorvási 18.
Csere: Mitchell 12/6, Juhos -, Kovács 10.  Vezetőedző: Góbi Henrik.

Körmend: Walker 24/12, Popadics 8, Latinovics 31/18, Ferencz 32/21, Tóth 11.
Csere: Oroszi B. -, Zsebe -.  Vezetőedző: Déri Csaba.

Kipontozódott: Kalve a 34. percben.

A sérülések és hiányzók miatt erősen felforgatott kerettel és három kadett játékossal, Zsebe Ádámmal, Oroszi Viktorral és Oroszi Bencével soraiban vágott neki a Körmend a találkozónak.

Gyors, a védekezést szinte teljesen nélkülöző játékkal rukkoltak elő a felek rögtön a feldobástól kezdve. Alig telt el másfél perc és az eredményjelző már 2-7-es vendég vezetést mutatott. Hamar eszmélt viszont az Alba és Kromah vezetésével, valóságos triplazáporba kezdtek és fordítottak a vendéglátók. Két perccel a játékrész vége előtt már 13 ponttal vezettek a kék-fehérek, de Popadics és Ferencz tettek azért, hogy rövid idő alatt ötre olvadjon a vasi hátrány.

A két perces szünet után ismét lendületet vett a hazai együttes, Kalve kosarai után újfent nagyobb különbséggel, kilenc ponttal lépett el az Alba. A Körmend azonban nem szakadt le, a negyed derekához érve Tóth kosár jó, plusz egy büntetős akciója után már csak három pont állt differenciaként a felek között. A vendégek külső védekezéséről nem igazán lehetett beszélni, Supola hármasa már a 11. volt a sorban a fehérváriaknál. Azonban Ferencz sem maradt le a triplagyártásban, ő és Latinovics kettese után már az újra ellépő, s már több mint tíz ponttal vezető hazai alakulat fórjából csak nyolc maradt a félidőhöz érve.

A piros-fekete vezérek Latinovics és Ferencz a harmadik negyed kezdetén 8-2-s rohamot vezettek, de Csorvási két gyors kosárral próbálta visszaállítani a magabiztosabb fehérvári előnyt, ami Mitchell triplája után bekövetkezett. Csorvási nagyon elemében volt, nem tudták tartani a vendégek a fehérvári magasembert és már a húsz pontot közelítette a házigazda fórja. Viszont érkezett a fáradhatatlan Ferencz, aki triplát jegyzett, hasonlóan tett Walker is. A negyed végére viszont már kezdett elkészülni a feldobástól robotoló körmendi ötös, az Alba pedig húsz egységgel lépett el.

A negyedik játékrész már szinte csak formalitásként kerülhetett volna lebonyolításra, ezzel együtt a Körmend nem asszisztált a hazai gálához, bár a 33. perc elején már 100 dobott pontnál tartott az Alba, viszont Latinovics és Ferencz gyorsan bezúgatott egy-egy hárompontost, érkezett a hazai időkérés. Ferencz kosár plusz sikeres büntetője után ugyan ismét ellépett az extrán támadó Kromah vezette alakulat, de körmendi kapitány hetedik triplája megadta a reményt a vendégeknek, hogy elérjék a tíz pontos differenciát. A végjátékban, az utolsó hazai támadásnál Kovács Ádám duplája biztosította be a hazaiak több mint tíz egységnyi győzelmét, így az Alba Fehérvár végzett a 9. helyen, ám a Körmend minden dicséretet megérdemel, úgy tartották magukat végig, hogy szinte pihenő nélkül tudták le a találkozót a kezdők, Popadics sérülten játszott a második félidőben, valamint két kadett korú játékosuk is pályára került, hajszálnyira voltak a 9. helytől a piros-feketék.

Slide és Fotó - feol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus