Kis híján csodát tett a Berény, de folytatódik a PVSK jó sorozata

Vereségre győzelem - ez a sormintája a Jászberénynek a középszakaszban, így 3-3-as mérleggel álltak az összecsapás előtt. Ha el akarják kerülni az osztályozót, akkor otthon nem sok választásuk van, minden meccset be kell húzniuk. A PVSK elleni azonban nem ígérkezett egyszerű feladatnak, mert Csirke Ferenc fiai eddig egy vereség mellett ötször nyertek, legutóbb Körmenden, és ennek köszönhetően az alsóház második, még playoffot jelentő pozícióját foglalták el. 

Férfi kosárlabda NBI/A. középszakasz, alsóház, 8. forduló:

Fortress Jászberény - Pécsi VSK-PANNONPOWER 71-81
(14-22, 14-19, 28-17, 15-23)

Jászberény, Városi Sportcsarnok, vezette: Pálla Z., Török R., Makovsky Sz., (Hartyáni)

Jászberény: Szögi 5/3, Markovics 2, Soós 8/3, Varga 2, Horti 3.
Csere: Dukics 10/6, Lazar 3, Mladenovics 8/3, Sundov 19/3, Savic 11/3. 

PVSK: Nelson 16/3, Bíró 14/6, Csabay 3/3, Budimir 15/3, Sarlija 14.
Csere: Halász 11/3, Nagy K. 8/6, Bödör -. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető. 

Hiába játszott jól előző fellépésén a legjobb játékosát, Nik Raiviót és korábbi csapatkapitányát, Rasztko Dramicsanyint érthetetlen módon jegelő JKSE, most a kezdés nagyon nem jött össze a hazaiaknak, s a hetedik helyre pályázó, magasan az alsóház legjobb csapatának tűnő PVSK  8-8 és Markovics kiállítása után meglépett, ezt követően úgy festett, hogy a hivatalosan csak egy légióssal felálló JKSE számára nem is lesz visszaút, félidőre csupán 28 pontot tudott összeszenvedni a vendéglátó, a PVSK pedig 13-mal ment.

A fordulás után viszont a korábbi 19 egységnyi hátrányt nyolcra is le tudta faragni a Sundov (19 pont, 5 lepattanó) húzta Antics-legénység és meccset csinált a korán eldőlni látszó találkozóból. Sőt, 51-51-nél már utol is érte a hazai gárda a 16 pontos, 8 lepattanós Nelson irányította pécsieket és érdemben egy új mérkőzés kezdődött, melyben perceken keresztül igazi adok-kapok folyt, ám a vendégek jobban kapták el a negyedvégi momentumot, így két egységnyi előnnyel Bíróék mentek a záró etap előtt.

66-72-ig volt csak igazán sansza a hazai gárdának, ám a Csirke-legénység a megszokott magabiztossággal hozta le a hajrát, a 11 pontot és 7 gólpasszt jegyző Halász Ákos például fontos pillanatokban négyből négy büntetőt értékesített, a berényiek számára ezért nem maradt lehetőség a lőtávon belül jövetelre. Ezzel a PVSK már csak egy vereséggel jegyez többet, mint az ugyanannyi győzelemnél tartó Körmend, míg Soós Gáboréknak maradt izgulnivalójuk, ami a kiesés elkerülését illeti, a PO pedig egyre messzebb van a borzasztóan hullámzó jászságiaktól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus