Kiütésszerű Falco győzelem Nyíregyházán

Talán még a legvérmesebb szombathelyi drukkerek sem számítottak arra, hogy ennyire simán fog diadalmaskodni Justin Robinson nélkül a Falco Nyíregyházán. Remek rajtot vett a sárga-fekete mezes alakulat, rögtön a mérkőzés elején tudatosítani akarta ellenfelével, hogy a brit válogatott irányító nélkül is a diadalért utaztak. Remek szombathelyi összhangot mutatott a játék képe, Szabó Miklós és Zseljko Zagorac igazi vezérei voltak csapatuknak, de Chad Timberlake is extra formában pattogtatott, míg a hazaiaknál csak D. Edwards tudta felvenni a harcot a vendégekkel. 

Marso Nyíregyháza KK – Falco-Trend Optika KC Szombathely: 69-93 (13-27, 16-20, 21-24, 19-22)

Nyíregyháza: Edwards 20/3, Doyne 8/3, Poscic 8, Cseh 3, Mohácsi 10/6.
Csere: Jakab -, Molnár M. 7/3, Polyák 7, Varga M. 4, Kósa -, Hall 2. 

Falco: Simon L. 6, Perl 10, Timberlake 18/6, Zagorac 18/3, Szabó 17.
Csere: Will 4 , Bognár K. 16 , Bakk 3, Simon K. -, Harazin -, Hódi 1, Bazsó -.
 

Három perc eltelte után a csak a Falco neve mellett állt egység (0-8), remek rajtot vett a bokáját kificamító Justin Robinson nélkül is a szombathelyi gárda. Derek Hall támadó lepattanójából szerezte meg első pontjait a Nyíregyháza, ám rögtön válaszolt a sárga-fekete mezes alakulat (2-10). Idegesen, sok hibát vétve játszott a hazai egylet, amelyet ki is használt a Zagorac vezette Falco (5-15). Majd Mohácsi Máté két gyors triplával hűtötte le a kedélyeket, jelezve: nem nyugodhat meg a vendég együttes (11-17). Ám két perccel a negyed vége előtt Perl Zoltán és Chad Timberlake segítségével újra meglógott a Falco, amely remek csapatjátékkal kialakította a legnagyobb arányú különbséget és az első tíz perc eredményét is (13-27)

A héten bokájával bajlódó csapatkapitány, Will Tamás szerezte meg a második etap első pontjait, majd Bognár Kristóf és Chad Timberlake is betalált, teljesen elveszítette amúgy is ingatag ritmusát a hazai gárda, jött is az időkérés Horváth Imre részéről. Egyszerűen semmi nem esett be a Nyíregyházának, emellett rengeteg technikai hibát is véttet, sok labdát szórt el (16-36). Majd egészpályás letámadásra váltott, amely meg is zavarta a szombathelyieket, Bencze Tamás időkéréssel próbálta rendezni sorait (19-36). Felváltva estek a kosarak, állandósulni látszott a két fél közti különbség (25-42). Magabiztos, egészen kitűnő csapatmunkájukkal valamint a kétpontosok 85 (!) százalékos értékesítésével közel 20 pontos fórral készülhettek Will Tamásék a második félidőre (29-47).

Chad Timberlake hárompontosával kezdődött a második félidő, de úgy tűnt a 2008-as szombathelyi bajnokcsapat játékosa, Bem Doyne is bekezdett, egymás után 6 ponttal igyekezett elkerülni a még nagyobb differenciát (35-52). Úgy tűnt Doyne ritmusa átragadt a többiekre, míg a Falco több támadást is hibázott, de Szabó átlendítette a kisebb holtponton együttesét (39-56). Gyönyörűen használta ki fizikai fölényét a palánk alatt Szabó Miklós, aki ezután sem tudott hibázni, a Nyíregyháza még mélyebb gödörbe került (43-64). Nem változott a játék képe, 50-71-es eredményt mutatott az eredményjelző tábla a harmadik etap végén.

Rögtön a negyedik negyed elején, a sárga-fekete mezesek 0-4-es rohanása miatt, Horváth Imre újbóli időkérésre kényszerült (50-75). A Nyíregyháza már csak a becsületéért küzdhetett, ám egyre jobban roppantotta össze ellenfelét a kiválóan játszó szombathelyi csapat (57-85). Bencze Tamás azt is megtehette, hogy az utolsó három percben már csak a fiatalok játszottak Zagorac mellett. A szombathelyiek megérdemelten szerezték még második győzelmüket (69-93), végig kézben tartották a találkozót, a kétpontosokat remek százalékkal értékesítették (78%) az összecsapás alatt, valamint a lepattanók megszerzésében is hatékonyabbak voltak (25 kontra 36). Az ifjú Perl Zoltán és Bognár Kristóf ismét nagyot játszottak, a Falco megkezdheti a zárkózást. 

Fotó: falcokc.nyugat.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus