Könnyed Olaj-siker a DEAC ellen

Fokozatosan lépett el ellenfelétől a címvédő, minden negyedet megnyertek Vojvodáék.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 7. forduló
Szolnoki Olaj KK - DEAC 99-75 (25-15, 23-16, 22-21, 29-23)

Olaj: Airington 11/3, Vojvoda 15/3, Milosevic 16/3, Murphy 10/3, Tóth Á. 11.
Csere: Andric 10/3, Benke 6, Rowsey 12/3, Kovács P. 8, Csák -.

DEAC: Dugat 16/6, Manigat 11/6, Borisov 18/3, Ivosev -, Amigo 13. 
Csere: Velkey 2 Tóth B. 2, Omenaka 2, Polyák 6/6, Bognár 2, Kósa 3/3. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az 5-1-el álló, jelenleg második helyezett Olaj a 3-3-as mérlegű, tizedik DEAC-ot fogadta a férfi NB I/A alapszakaszának hetedik fordulójában. A vendégek új igazolása, a korábban Szolnokon is pattogtató Tomislav Ivosev a 3x3-as szezon befejeztével első mérkőzését játszotta az élvonalban idén, egyből ott is volt a kezdőben Berényi Sándor csapatában. Tóth Ádám duplájával indult az összecsapás, Amigo és Dugat kosaraival fordítottak a hajdúságiak. Jónak ígérkezett Milosevics és Ivosev csatája, a szolnoki bedobó ziccerben szerelte a debrecenit, majd mindketten beütötték második személyi hibájukat úgy, hogy alig három perc telt el a meccsből. A hazaiak "Milója" maradt a pályán, sőt saját kihagyott büntetőjét tette vissza, ötpontos előnyhöz juttatva övéit (10-5). Ivosev beütötte a harmadik faultját is, Murphy pedig Vojvoda osztásából dobott triplát - nem hagyta annyiban a Debrecen, Amigo és Borisov szépített (13-10). Öt gyors szolnoki pontot követően kissé meglépett a házigazda, de egy másik ex-szolnoki, Polyák László is bepörkölt egy trojkát. Milosevic 2+1-ével, valamint Kovács Péter büntetőivel azonban már 10 ponttal tartott előrébb a házigazda, egyelőre kevesebb hibával játszottak a piros feketék, mint a kissé kapkodó vendégek (23-13). Dugat ziccere zárta a nyitó negyedet, amelyet 25-15-re nyert meg a címvédő. 

Omenaka szerelte szépen Andricot a második játékrész első akciója során, Dugat pedig újabb kettest értékesített, majd Polyák passzát követően egy hárompontost is a helyére küldött (25-20). Három perc kellett a vendéglátóknak, mire ők is feliratkoztak a negyedben az eredményjelzőre, Andric büntetői zárták le a 7-0-s debreceni futást (27-22). Fel is támadt ettől az Olaj, Airington tripláját Vojvoda duplája követte, csakhamar visszaállt a 10 pontos differencia a felek között - a hazaiak is megfutották a maguk 7-0-ját. Két Amigo-kosár közt Vojvoda hintett be egy távolit, majd Tóth és Dugat is eredményes volt, állandósulni látszott a 10 pont körüli különbség (38-28). A Szolnok tudott elmozdulni erről Vojvoda és Murphy pontjaival, valamint Berényi edző technikai hibáját követően Rowsey büntetőjével (43-28). Borisov védését remekül megoldotta a Szolnok, Dugat azonban remekelt eddig, 17 perc alatt 14 ponttal terhelte meg a szolnoki gyűrűt az amerikai. A félidőt Rowsey hármasa zárta, magabiztosan vezetett a koncentráltabban kosarazó, jobban lepattanózó Olaj (48-31). 

Az első 20 percben is aktív Milosevic duplájával indult a harmadik felvonás, majd Benke labdaszerzását követően Airington zsákolt - gyorsan átlépte a húsz pontot a különbség (52-31). Egyelőre nem volt, aki Dugat mellé felnőtt volna pontszerzésben vendégoldalon, hatékony csapatvédekezést mutatott be az Alekszics-legénység, idpnként csapdázással kombinálva. Ivosev még pont nélkül állt, Milosevic azonban bevágott egy triplát, nyugodt mederben folyt az összecsapás (58-36). Dugat kapott sportszerűtlen hibát, majd reklamálásért egy technikait is, kissé megkavarva az állóvizet - a Szolnok köszönte szépen, közel harmincra hízlalták az előnyt a Tisza-partiak (64-36). A negyed végére zárkózott valamelyest a DEAC, nem támadott olyan lendületesen ebben az időszakban az Olaj - Borisov támadópattanójával húszon belülre jöttek a hajdúságiak (68-49). A montenegrói légiós 10 pontot szorgoskodott össze ebben a periódusban, ennek köszönhetően "mindössze" 70-53-as hátrányban várhatta a záró etapot a Debrecen. 

Tóth és Murphy kosaraival visszaállt a 20 pontos különbség, Borisov azonban folytatta jó szériáját, betalált kintről (74-57). Airington és Kovács is eredményesek voltak, 24-gyel lépett el a hazai csapat - Berényi Sándor még kért egy időt, de már csak alig öt perc volt hátra, vészesen fogyott az idő (83-59). Andric is beszórt egy trojkát, majd egy 2+1-et is értékesített a horvát, a végjátékot pedig a tőle elvárható módon, magabiztosan hozta le a bajnok - a végére a fiatalok is lehetőséget kaptak.  

 

Fotó: Szolnoki Olaj KK Facebook

   

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus