Körmenden szerzett meglepetést a Szeged!

A férfi élvonal alapszakaszának hatodik fordulójában a Szeged szerezte a legnagyobb meglepetést azzal, hogy idegenben fektette két vállra a Summerst tesztelő Körmendet, méghozzá egy igen hullámzó és fordulatos derbin!

Magyar NB I, A-csoport, alapszakasz, 6. forduló
Inkognito Fashion BC Körmend - SZTE-Szedeák 81-88
(16-25, 27-19, 24-17, 14-27)

Körmend, Szentély Aréna

V.: Benczur T., Ádám J., Boros T., (Szabadvári)

Körmend: Fears 15, Fodor G. 2, Ferencz 13/9, Farkas 5/3, Rakocsevics 18.
Csere: Summers 6, Török 8, Kutasi 4, Grebenár -, Kusnyer 10/9, Sonyák -.

Szeged: Jereminov 12/6, Levy 16, Kiss Zs. 6/6, J. Williams 31, Csorvási M. 17.
Csere: Vida -, Wirth 6/6, Csorvási L.-.

Jól kezdett a Körmend, de a szegediek Levy és a rendkívül ponterős Williams vezérletével fordítottak, és gyorsan hét pontos előnyhöz jutottak. A gyengén védekező hazaiak csak futottak az eredmény után. A 12. percben már 15 volt közte, de a szurkolók hathatós segítségével, no és Kusnyer zsinórban szerzett három triplájával egyre közelebb jártak a vendégekhez. Fears lopott egy labdát, amiből zsákolt, egyenlő volt az állás.

Török plusz egyes büntetőjével már a Körmend vezetett, de az utolsó pillanatban Csorvási Milán betalált, egy ponttal ment a szünetben a Szeged. A második félidőben a fájós bokával játszó Rakocevic továbbra is gyűjtögette a pontokat, és Ferencz is betalált távolról, nőtt a hazai előny. Bonifert Domonkos reklamálásért kapott technikait. A negyed végén hattal volt előrébb a Körmend.

A hazai szurkolók ekkor nem gondolták, hogy ebből még hidegzuhany lehet. Ferencz harmadik hármasával a 32. percben már héttel vezettek a piros-feketék, de Csorvásiék nem mondtak le a sikerről. Egyre több hiba csúszott a hazaiak játékába, és Kiss Zsolt első kosarával, ami egy tripla volt, a negyed közepén megfordította az állást a Szeged. Innen inkább erőlködött, mint játszott a Körmend.

Bár nem csak rajta múlt, de ebben Summers járt az élen. Sokadik hibája után Kusnyert küldte a helyére Hencsey Tamás, de már késő volt. A kegyelemdöfést az egyébként keveset mutató, de a legjobbkor újra betaláló Kiss Zsolt hármasa adta meg az utolsó percben. Azzal lett öt pont közte, és onnan már nem volt visszaút. Megérdemelten nyert a Szeged a sok hibával játszó Körmend ellen.

Hencsey Tamás: – Rettentően hullámzó volt a teljesítményünk. Voltak jó periódusaink, és voltak nagy mélypontok. A játékoscsere láthatóan megzavarta a csapatot, és ez nyilvánvalóan az én felelősségem. A nagyobb baj az, hogy a 88 dobott pontunk ellenére most épp az eddigi erősségünk, a védekezés nem működött, különösen Williams ellen.

Bonifert Domonkos: – Igyekeztünk felkészülni, nem is sikerült rosszul. Igazi csapatmunka eredménye a mai győzelmünk. Egy ilyen katlanban mindenkinek a becsületére válik győzni. Külön jól esett, hogy a meccs végén állva tapsolt meg minket a hazai közönség

 

Fotó, Slide: szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus