Küzdelmes mérkőzés - Alba győzelem

Sok hibával tarkított mérkőzésen az Alba Fehérvár végül biztosan győzte le a MAFC csapatát. 

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 8. forduló
TLI-Alba Fehérvár – MAFC 98-73 (16-11, 26-24, 25-15, 31-23)
Székesfehérvár, Vodadone Sportcentrum, 1000 néző. Vezette: Frányó P., Boros T., Surányi G.

TLI-Alba Fehérvár: Simon 3, Kromah 17/3, Kovács 11, Melvin 17, Csorvási 16.
Csere: Juhos 5, Djapa 19/6, Supola 5/3, Tóth -.
Megbízott edző: Góbi Henrik

MAFC: Misek 4, Lakosa Zs. 19/3, Lakits -, Hunter 9/3, Tuciarakisz 12.
Csere: Brown 13/3, Timkó 2, Szabó T. 2 -, Fekete Cs. 8/6, Mócsán 2, Koncz 2.
Vezetőedző: Stefan Timbus

A harmadik percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, 4-4 után azonban Kromah hármasával és Melvin zsákolásával megugrott a hazai együttes. Jól zárt a fehérvári retesz, percekig nem szerzett kosarat a vendéggárda, igaz, az Alba támadásai is pontatlanok voltak. Rengeteg kimaradt közeli dobás és számos technikai hiba jellemezte az első tíz percet. Csorvási pontjaira Tuciarakisz bravúros, dudaszóra behulló horoggal válaszolt, kettejük különpárbaja volt a negyed fénypontja. Ezt végül a házigazdák centere nyerte, így 16-11-es előnyt harcolt ki csapatának. 

Csorvási Milán ott folytatta, ahol az első negyedben abbahagyta, hamar el is jutott tízig a válogatott magasember. Ráadásul a lepattanókból tudott is indulni a Fehérvár, bő egy perc elteltével tíz fölé hízott a hazai előny, 24-13-nál időt is kért Stefan Timbus. Nem is tudott zárkózni a MAFC, mert még a közeli ziccereket is kihagyták Lakitsék. Állandósult a 10 pontos különbség a felek között, aztán Brown és Hunter kosaraival zárkóztak a feketemezesek, majd Lakosa is beszállt a pontgyártásba, amivel négyre csökkent a hazai előny. Végül 42-37-tel zárult az első félidő. 

A nagyszünet sem hozott sok változást a játékban, a MAFC becsülettel küzdött és igyekezett ellensúlyozni a papíron erősebb ellenfele nagyobb tudását, míg az Alba továbbra is messze volt a legjobb formájától. Kromah és Csorvási eredményes játékával azonban így is tízen kívül tartották az „egyetemistákat”, akik csak Tuciarakisz pontjaiban bízhattak ekkor. A negyed egyik legérdekesebb eseménye az volt, hogy az egyik palánk fölött elromlott az időmérő óra. A végére aztán néhány szép jelenet is jutott: Juhos Levente blokkjával felpörgette csapatát, jöttek újra a gyorsindítások és a záró játékrész előtt már 17 pontosra hízott a hazai előny.

A MAFC azonban nem adta fel, két gyors kosárral kezdték az utolsó tíz percet Lakosáék. Sőt, egy labdaszerzést követő Hunter zsákolás után időt is kért Góbi Henrik. A rövid pauza után Melvin percei következtek, az amerikai négy pontjával lendítette tovább a fehérvári szekeret. Ezután azonban zónára váltottak a vendégek és ennek, valamint Fekete tripláinak köszönhetően tartották a lépést egészen az utolsó három percig. Ekkorra azonban elfáradtak, ismét jöttek a fehérvári gyorsindítások, melyeknek köszönhetően a mérkőzésen először húsz fölé nőtt a különbség, majd Djapa kosaraival már a százat ostromolták a hazaiak. Ezt végül nem érték el, 98-73-ra győztek egy feledhető mérkőzésen.

Foto, Slide - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus