Magabiztosan győzte le a ZTE-t az Egis Körmend

A zalaiak kezdték jobban a meccset, de aztán átvette az irányítást az MTE és végül a két középső negyedben mutatott remek játékával meg is nyerte a derbit. 

fotó: hunbasket.hu

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK 97-80 (22-27, 23-15, 29-18, 23-20)

A körmendiek lélegezhettek fel. Az edzőt váltó Körmendnek és a pénzbüntetéssel sújtott Egerszegnek is nagyon fontos volt ez a találkozó, igazi parázs csatára számíthattunk. Jobban is kezdett és megnyerte az első negyedet a 27 pontig jutó ZTE, amely a félidő végéig 60% felett dobott mezőnyből, Szabó Zsolt villogott, jól céloztak kintről is, úgyhogy minden szépen és jól indult számukra. A második játékrészben aztán jöttek a gondok, támadópattanókkal és eladott labdákkal "visszaadták" ezt a fórt a Körmendnek, elkezdtek kihűlni - a nagyszünetben Ireland triplája után három ponttal már a hazaiak vezettek, addigra elfogyott a zalaiak tűzereje és kezdett megfordulni a meccs. A harmadik negyedet aztán rögtön egy 8-0-val nyitották a vasiak, Simons egymás után két triplát is bebombázott, majd az egerszegi kispadnak 64-50-nél már időt kellett kérnie. Ez viszont már csak arra volt elég, hogy elállítsa a vérzést, igazi választ nem tudott adni a ZTE, a különbség ugyan nem nőtt tovább, de nem is csökkent - a hazaiak kontrollálták az előnyüket és igazából nem forgott veszélyben a győzelmük. Összességében elmondhatjuk, hogy az Egerszegnek az első negyedre volt ereje, azt megnyerte, onnantól viszont a Körmend fokozatosan a maga javára fordította a derbit és a harmadik játékrészben olyan előnyt épített fel, amelyet be tudott osztani, ezzel nagyon fontos győzelmet aratott. 

Taylor nagyot játszott. Egyénileg mindenképpen ki kell emelnünk a hazaiak centerét, Travis Taylort, aki abszolút domináns erő volt a palánkok alatt: dobott 17 pontot 60%-kal, leszedett 17 lepattanót (5 támadó) és mivel egy-egyben nem tudtak vele mit kezdeni, a védők nagyobb figyelmét is megbüntette hét gólpasszal - összességében 44 VAL-lal zárta a mérkőzést, ő volt az este legjobbja. Mellette a 21 pontos, 4 gólpasszos Ireland, a 17 egységig jutó, fontos dobásokkal jelentkező Simons, valamint a 3/4 triplát elsüllyesztő Mócsán is eredményesnek bizonyult, a vasiak összességében 58%-os mezőnymutatóval, remek játékkal zárták a találkozót. A ZTE-nél a 22 pontos Gleen lógott ki felfelé ezen a téren, Szabó Zsolt ugyan eljutott 18-ig 7 lepattanóval és 3/3 triplával, de ő igazából az első másfél negyedben volt extra, ezt követően összesen két pontot tett hozzá - rajta kívül pedig csak Wiggs jutott náluk tíz egység fölé. Összességében a gyengébb triplázás, a hattal kevesebb támadópattanó és az öttel több eladott labda éppen elég volt ahhoz, hogy ne tudjanak meglepetést okozni - a hétvégi meccshez képest jobban néztek ki, de tulajdonképpen most is egyértelmű vereséget szenvedtek. 

A Körmend legjobb dobói: Ireland 21/6, Simons 17/9, Taylor 17
A ZTE legjobb dobói: Gleen 22, Szabó Zs. 18/9, Wiggs 12/3

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus