Magabiztosan verte a DEAC a ZTE-t

Csak a két középső negyedben tudott méltó ellenfele lenni a zalai gárda a hajdúságiaknak, Bencze Tamás csapata nem jutott be a playoff-ba.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, középház
DEAC - Zalakerámia ZTE KK 100-79 (23-10, 24-30, 27-25, 26-14)

DEAC: Velkey 5/3, Manigat 15/9, Boriszov 25/15, Ivosev 13/3, Amigo 23/3.
Csere: Polyák 15/6, Kozák -, Omenaka -, Bognár 4, Opre -, Tóth -, Kósa -.

ZTE: Ware 20/9, Thompson 12, Green 5/3, Szabó 12/6, Agafonov 17/3.
Csere: Doktor 2, Gulyás 5/3, Durázi 2,  Bagó 6, Farkas -, Kis R. -.

A mérkőzés statiszitkája ezen a linken megtekinthető!

A rájátszásért vívott küzdelem utolsó csatáinak egyikeként a Henry Dugat nélkül kiálló DEAC látta vendégül a ZTE csapatát. A hazaiak 15-17-tel, a vendégek pedig 14-18-cal álltak a mérkőzést megelőzően a tabella 9-10. helyén, mindkettejük számára kötelező volt tehát a győzelem - vereség esetén a zalaiak matematikailag is búcsúznak a playoff-tól. Thompson és Ware kosaraira Amigo és Borisov válaszolt, de sok volt a hiba, öt perc alatt csak négy pontot szerzett a ZTE (8-4). Manigat triplájával kilencre nőtt a debreceni fór, továbbra sem találta támadójátékát a Bencze-legénység - Borisov büntetőivel már 21-8-ra lépett el a DEAC. Kilenc perc alatt ugyanennyi hármast emeltek rá a zalaiak, de mind kimaradt - az első felvonás a jóval pontosabban kosarazó hajdúságiaké lett (23-10).

A második etapot is aktívan kezdte Berényi Sándor alakulata, bár a ZTE is mutatott már életjeleket. Borisov két egymást követő trojkája azonban tovább növelte a házigazdák vezetését, Amigo zsákolásával már 16 volt közte (31-15). Nem hagyta azonban annyiban a zalai gárda, Agafonov 2+1-es játékkal igyekezett faragni a hátrányon, Green hármasával pedig máris 8-0-nál járt a vendégek szériája, időt is kért Berényi mester. Borisov egy újabb hárompontossal igyekezett elvenni a ZTE feltámadásának élét, de Agafonov is beszórt egy távolit (35-28). Visszaállt a korábbi rend, inkább a debreceniek akarata érvényesült a pályán. Borisov elképesztő formában pattogtatott, hat triplakísérletéből ötödször talált be, és már 25 pontnál tartott. A másik oldalon Agafonov és Ware igyekezett lőtávolon belül tartani csapatát, és ez sikerült is nekik, 47-40-nel ért véget az első húsz perc.

A térfélcserét követően folytatódott az adok-kapok, a házigazdák próbálták őrizni vezetésüket, ám Szabó büntetőivel, majd duplájával csaknem utolérte őket a zalai gárda (55-53). Az első félidőben parádézó Borisov egyelőre pont nélkül állt a harmadik negyedben, és a jelek szerint meg is sérült, így a többiekre több teher hárult - Ivosev és Amigo vette vállára csapatát, ismét stabilizálta vezetését a hazai gárda (64-57). Polyák nehéz 2+1-e után Szabó vágott be egy hármast, de Manigat is hasonlóképpen cselekedett - ha szűken is, de megnyerte a negyedet a Berényi-legénység, 74-65-ös előnnyel várhatták a záró felvonást.

Manigat és Polyák pontjaival gyors 7-0-lal rajtolt a DEAC, időt kellett kérnie Bencze Tamásnak, nehogy elússzon a sansz a rájátszásra. Nem segített azonban a pauza, Ivosev és Velkey dupláival húúszra nőtt a differencia - négy perc telt már el, de még nem szerzett pontot a negyedben a ZTE (85-65). Szabó törte meg végül a rossz sorozatot egy hárompontossal, de kitartott a hajdúsági vezetés. Ware is beszórt egy távolit, de rögtön jött a válasz Velkeytől, az utolsó három perchez érve 17-tel ment a debreceni gárda (92-75). Polyák hármasa úgy tűnt, végleg romba dönti a zalai álmokat - ismét húsz lett közte, úgy tűnt, nincs visszaút. Így is lett, a DEAC reményei maradtak meg a rájátszásra, a zalaiaké elszálltak - Amigo trojkájával a 100 pontot is megdobták a hazaiak, és összességében megérdemelten győzték le a csak néha-néha megvillanó ZTE-t.   

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus