Másodjára már sokkal simábban vertük az osztrákokat

Perl Zoltánék a második negyed közepén megpörgették a tempót, onnantól kezdve csak a különbség mértéke volt kérdéses a sógorok ellen.

Férfi Eb-selejtező, F-csoport:

Magyarország - Ausztria 81-58 (16-18, 22-12, 20-12, 23-16)

Az előző játéknapon az ukránok legyőzték a szlovéneket, így eldőlt, hogy a magyar-osztrák meccstől függetlenül válogatottunk első vagy harmadik helyen végez a csoportban, attól függően, hogy legyőzi-e az ukránokat. Perl Zoltánék viszont úgy futottak neki ennek az összecsapásnak, hogy szerették volna megnyerni, míg az osztrákok a becsületgyőzelmükért hajtottak - bár egyik legjobbjukat, Klepeiszt már nem nevezték, míg nálunk Benke Szilárd kapott pihenőt. 

A mérkőzés elején a másik osztrák húzóember, Rasid Mahalbasic megmozdulásaira építettek a sógorok, de ezúttal a magyar válogatott az első perctől kezdve sokkal jobban dobott a triplavonalon túlról: sorrendben Vojvoda, Eilingsfeld, majd ismét Vojvoda talált be kintről. 9-6-nál kicsit befagyott az eredményjelző, és utána is csak csordogáltak a pontok, az osztrákok pontosabban céloztak de az mindenképp jó jelnek tűnt, hogy Keller Ákos is beszórt egy trojkát (16-18). A második negyed nem indult jól, több rossz dobás, eladott labda után 16-22-nél időt kellett kérnie Sztojan Ivkovicsnak, de nem tudott felpörögni a csapat, és a szövetségi kapitány is összeszedett egy technikait. 18-27-nél felsejlett a pénteki meccs képe, ám szerencsére elkezdett összeállni a védekezésünk, támadásban pedig előbb Perl csinált 2+1-et, majd Ferencz kabinet hármasa következett, amivel varázsütésre megváltozott a meccs képe. 18-27-ről Perlék futottak egy 12-0-s szériát, majd Mahalbasic duplája után egy 8-1-et, amivel majdnem 10 pontos előnnyel mehettek pihenőre. Bár az osztrákok 13 büntetőt harcoltak ki, sokat hibáztak, miközben a magyar csapat 5/10-es triplázása, sokkal jobb lepattanózása és nagyon feljavuló passzjátéka révén átvette az összecsapás irányításá (38-30).

Fordulás után nem adták fel Mahalbasic-ék, de nem nagyon tudtak közelebb jönni, a mieink folyamatosan szerezték a kosarakat - Ferencz és Váradi is betalált kintről, majd Perl percei következtek, betöréseiből rendre kosarak születtek. 49-42 után megint megpörgettük egy kicsit a játékot, Vojvoda szerezte sorra a pontokat, 55-42-nél időt is kértek az osztrákok, de sokat nem változott a játék képe, sőt támadásban teljesen tanácstalanná váltak a pihenőt kapó Mahalbasic nélkül (58-42). A zárónegyedben sem változott a játék képe, támadásban sakk-mattra kijátszott hármasokkal operált a magyar válogatott, védekezésben pedig több támadóhibát is kiharcoltak, ezeknek köszönhetően kevesebb mint három perc alatt ki is gyűltek az osztrákok csapathibái. Keller volt aktív ebben az időszakban, de Perl is remekül szállt vissza a padról, 68-47-nél már 20 pont felett járt a differencia. Innentől kezdve a hátralévő öt perc már csak formaságnak bizonyult, a Pongó-Pongó hátvédpár kapott lehetőséget, hogy játsszon együtt - összességében a magyar csapat önbizalomnövelő sikert aratott, és készülhet a holnap esti, ukránok elleni összecsapásra. 

Magyarország legjobb dobói: Perl 17, Keller 13/3, Vojvoda 12/6.
Ausztria legjobb dobói: Ogunsipe 10/3, Mahalbasic 10, Vujosevic 10.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus