Nagy csatában maradt alul a tartalékos Körmend

Egy orosz csapattal találkozott a vasi együttes a horvátországi felkészülési tornán.

Az Egis Körmend facebook-oldalának beszámolója:

BC Enisey Krasnoyarsk – Egis Körmend 80–75 (16–18, 17–21, 22–15, 25–21)
Hely: Sveti Martin na Muri (Muraszentmárton, Horvátország)

Körmend: Németh 4, Smith 9, Loveridge 16/3, ALLEN 28/6, Csorvási 6
Csere: Oroszi 7/3, Molnár 2, Doktor 3/3. Vezetőedző: Teo Csizmics

A fürdőhelyéről ismert horvátországi településen, Muraszentmártonban edzőtáborozik az orosz BC Enisey Krasnoyarsk együttese, amely délszláv csapatok mellett az Egis Körmendet is vendégül látta. A mintegy hatmillió eurós büdzséből gazdálkodó oroszok ellen négy felnőtt, négy junior és egy kadet korú játékossal állt fel Teo Csizmics együttese. De sokáig dominált, az oroszok nem találták a Körmend védekezésének ellenszerét. Sokáig csak hármasokkal operáltak, de a Körmend fiataljai is jól állták a sarat. Doktor hármasával zárult az első negyed, a félidőben pedig hattal ment az MTE.

A harmadik tíz percben eggyel átvették a vezetést a vendéglátók, akik a végjátékban is picivel pontosabban játszottak, így öt ponttal nyertek. Értékes, nagy iramú mérkőzést játszott az Egis Körmend.

Teo Csizmics: – Ez egy nagyon jó edzőmérkőzés volt a számunkra, amely végig szorosan alakult. Sajnos Larson nem tudta vállalni a játékot, így felnőtt irányító nélkül léptünk pályára. 17-18 éves srácokkal oldottuk meg ezt a posztot, ami nem könnyű, és sokat kivett belőlük, de ők is nagyon odatették magukat. 15-20 percet játszottak, de volt akinek 25 perc is jutott. Nem jó kikapni, de sok gonddal küzdünk a hiányzók miatt, a jelen helyzetben a látottak reálisak. Jó tempóban és jó formában játszottak a fiúk, de két irányítóval sokkal könnyebb lenne. Természetesen dolgozunk a helyzet megoldásán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus