Nagy csatában nyert a Jászberény a Nyíregyháza ellen

Végig nagyon szoros, kiélezett küzdelmet hozott az alsóházi rangadó, ám a végjátékban higgadtabb arcát mutató Jászberény ért révbe! 

Magyar Férfi Bajnokság, NBI/A-csoport, Középszakasz - Alsóház 5. forduló

Fairium JKSE (11-16) - Marso Nyíregyháza KK (9-17): 85 - 80
(23-25, 21-17, 16-18, 25-20)


Fairium JKSE: Ware 21/3, Horváth Á. 14/6, Kerpel-Fronius 11/6, Dramicsanyin 10, Cseh 19/3. 
Csere: Szögi 2, Sonyák 2, Nárai 2, Mladenovics 4. 
Vezetőedző: Bencze Tamás.

Marso Nyíregyháza KK: Taylor 21/9, Savic 3, Vaszojevics 6/6, Nagy 2, Kolarics 8/3. 
Csere: Radenkovics 18, Kósa T. 14/12, Molnár M. 8/6, Helmeczi, Lajsz.
Vezetőedző: Sitku Ernő.

Kipontozódott: Kolarics (40. percben)

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!
 

1.negyed
A feldobást követően a Jászberény hozta el a labdát, ám az első egységeket mégis a vendég Ronald Anthony Taylor neve mellé jegyezhették fel, aki Dramicsanyin kezéből varázsolta ki a játékszert (0-2). Bár Kerpel-Fronius Balázs révén hamar egyenlíteni tudott a hazai alakulat, ám utána hosszú ideig nem született találat. Mindkét fél rengeteg technikai hibával pattogtatott, az ötödik percben csupán hatodik egységét szerezte a jászberényi egylet Horváth Ákos triplájának köszönhetően (6-4). A következő percekben mindkét alakulat ritmust váltott, nagyobb iramban folytatódott a találkozó. Az irányítók külön match-upja adta meg az alsóházi rangadó hangulatát: Dustin Ware és Ronald Anthony Taylor vették vállukra csapatukat (12-12). A hazai alakulat képtelen volt tartani az irányítót, aki mellé Kósa Tamás nőtt fel . Cseh György ugyan jól és hasznosan játszott a festékben, ám ekkor sorra sültek a vendég csuklók: Kósa Tamás után Molnár Marcel is periméterről volt eredményes (16-23). Az utolsó másfél percet azonban megnyomta a Jászberény: Horváth Ákos mellett Rastko Dramicsanyin kezdett bele a pontgyártásba – két pontra megközelítette riválisát Bencze Tamás legénysége (23-25).

2. negyed
Triplafesztivállal indult a második etap: a Kósa Tamás-Molnár Marcel duó hárompontosaira Kerpel-Fronius Balázs reagált; nem tudott meglépni ellenfelétől a nyírségi együttes (28-31). Sőt a folytatásban a magára találó hazai egylet előbb kiegyenlített, majd Szögi Ádám duplája révén hosszú idő után át is vette az irányítást (34-32). Azonban a Nyíregyháza sem hagyta magát lerázni: Miroszlav Radenkovics percei következtek, amelynek révén újra minimális vendég fórt mutatott az eredményjelző tábla (38-40). Felváltva estek a kosarak, fej-fej mellett haladtak a felek. A támadás szépségein túl védőoldalon is akadtak kiváló megmozdulások: Cseh György ekkor már harmadik blokkjánál tartott. A centernek azonban jócskán meggyűlt a baja, a tizenegy támadó lepattanót (!) megkaparintó Miroszlav Radenkoviccsal, ám a félidő végén mégis a jászberényiek tizese hagyhatta el jobb szájízzel a parkettet: ugyan csak két ponttal, de csapata vezetett húsz percnyi játék után (44-42).

3. negyed
A második félidő Dramicsanyin középtávolijával indult, amelyre Nagy Krisztán rögtön válaszolni tudott. Ezután 7-0-ás rohanást repesztett a Dustin Ware-Cseh György fémjelezte Jászberény: Sitku Ernő volt kénytelen belenyúlni a találkozó menetébe, hiszen csapata addigi legnagyobb hátrányát mutatta az eredményjelző tábla (53-44). A vezetőedző intelmei nyitott fülekre találtak: előbb Nikola Vaszojevics süllyesztett el egy triplát, majd Miroszlav Radenkovics egységei után újabb Kósa Tamás hárompontos született – a Nyíregyháza ismét ellenfele nyakában lihegett (53-52). Hazai szemszögből a legjobbkor villant meg újra Dustin Ware, aki remekül értette meg magát Cseh Györggyel (58-52). De egy pillanatra sem dőlhetett hátra Bencze Tamás legénysége: Miroszlav Radenkovics mellé Marko Kolarics lépett elő fő pontgyárossá a meccs ezen szegmensében – továbbra is látótávolságon belül volt a vendég gárda (60-57). A negyed végén Kósa Tamás adta a slusszpoént: a 6,75-ös vonal mögül remekül célzó hátvéd sikeres találatának köszönhetően egállal zárult az etap, nagyon izgalmas hajrára volt kilátás (60-60).

4. negyed
A vendég lendület átragadt a rendes játékidő záró szakaszára is: a Ronald Anthony Taylor-Miroszlav Radenkovics duó rohamát képtelen volt visszaverni a Jászberény (62-66). A hazaiak minden erejüket összeszedve pattogtattak; a Ware-Cseh-Dramicsanyin trió ragadta kezébe a karmesteri pálcát (68-66). Kerpel-Fronius Balázs második triplájánál sem nyugodhattak meg a hazai szimpatizánsok, ugyanis rögtön érkezett túloldalról a válasz Ronald Anthony Taylortól és Nikola Vaszojevicstől (73-72). Hihetetlenül izgalmasan teltek az utolsó percek: Horváth Ákos és Dustin Ware igazi vezérekké léptek elő, de nem tudták megtörni az extrát nyújtó Nikola Radenkovics fémjelezte nyírségieket (79-78). A végjátékban Ronald Anthony Taylor túl sokat vállalt magára, így a büntetőket biztos csuklóval értékesítő jászberényi egylet nagy csatában, de behúzta a derbit (85-80)
 

A csapatként jobb performansszal előrukkoló Jászberény szekerét a Dustin Ware (21 pont, 5 kiharcolt fault, 3 gólpassz)- Cseh György (19 pont, 7 lepattanó) duó húzta, de mellette a Dramicsanyin-Horváth-Kerpel-Fronius trió is hasznosan pattogtatott. Hiába zárt hatalmas dupla-duplával a vendég csapatban Miroszlav Radenkovics (18 pont, 17 lepattanó – ebből 11 támadó), Ronald Anthony Tayloron és Kósa Tamáson kívül nem érkezett konstans teljesítmény. 
 

Fotó: berenycafe.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus