Nagy csatában nyerte meg a bronzot a Zalaegerszeg

A harmadik negyed végén még a Körmend vezetett, a végjátékban viszont fordított és bronzérmet nyert a Zalakerámia-ZTE KK 

Rengeteg hiányzója ellenére a Körmend kezdte jobban a meccset, 6-12-re vezettek az első percekben, Allen kivételével mindenki hozzá tudott tenni. Ekkor azonban megrázta magát a Zalaegerszeg, szép labdajáratásból találták meg az üres embereket, Benke triplája után át is vették a vezetést - időt is kért Potocnik. Sikerült stabilizálnia csapata védekezését - átmenetileg, mert három triplát zúzott be gyors egymásutánban a ZTE Szabó, Benke és Mohácsi révén, majd hamarosan már 10 pont volt a differencia. A másik oldalon Kromah igyekezett meccsben tartani a Körmendet, de a védekezés nem volt az igazi, ezt mutatta, hogy a vendégek 31 pontot kaptak és 6 másodperccel a vége előtt ütötték első faultjukat. 

Nagy rohanással kezdődött a második negyed, de elég sok hiba csúszott  befejezésekbe, így maradt a 8-10 pontos különbség. Németh és Doktor jól szállt be a vendégeknél, így kicsit szusszanhattak a vendégek húzóemberei, a túloldalon viszont Mohácsi már három faulttal állt, nem igazán találta a ritmust a ZTE - hét és fél perc alatt mindössze 9 pontot szórtak, és ebben volt egy bravúr-tripla Drungilastól. Egy időkérés után Benke és Ubilla kezdett pontgyártásba, a vendégek viszont tartották a 4-6 pontos különbséget, sőt félidőre kettőre szűkítették a differenciát. 

Fordulás után folytatódott a dobópárbaj, mindkét gárda nagyon pontosan dobott és mindkét oldalon megvoltak a bontások, betörések - örömteli volt nézni, hogy mindkét oldalon fiatal magyar játékosok is rendre hozzászóltak az eseményekhez. Azt persze hozzá kell tenni, hogy a ZTE kissé érthetetlenül pihengetett védekezésben, ami a szűkebb rotációval Körmendnek kedvezett. Lasan Kromah és Lenzelle Smith meg is pörgette a játékrész végét, és átvette a vezetést a vasi csapat, sőt 69-77-re el is húztak. Mohácsi ziccerére nagy szüksége volt a ZTE-nek, azzal jöttek fel hat egységre.

Szigorú védekezéssel kezdte a negyedik negyedet a ZTE, percekig képtelen volt betalálni a Körmend, a túloldalon pedig tudtak rohanni, így felzárkóztak 75-77-re. Csorvási törte meg a vendégek kosárcsendjét, de Ubilla is beindult, majd Norfleet harcolt ki sportszerűtlent, és kiegyenlített a Zalaegerszeg. Némeh Ákos óriási triplája lökte előre a Körmendet, de Szabó Zsolt azonnal válaszolt, itt viszont kicsit megálltak a csapatok. A büntetőpárbajból kicsit jobban jött ki a vendég gárda, megint nagy szükség volt Szabóra és a 2+1-ére: 87-87-tel mentek a csapatok a végjátékba. Itt Lenzelle Smith zsákolt egyet, majd második sportszerűtlen hibáját is összeszedte, komoly hátrányba hozva ezzel a csapatát, ráadásul a ZTE 5 pontot szerzett belőle. Az utolsó percekben már hiába kapaszkodott a vendégcsapat, a hazaiaknak mindenre akadt válasza, így második győzelmével lezárták a párharcot és megszerezték a bronzérmet. 

A mérkőzés statisztikája ide kattintva elérhető!

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus