Nagy hajrával nyert a Paks Kaposváron!

Ma este két szomszédvár rangadóját rendezték Kaposváron, ahol a Hendlein Roland fémjelezte somogyiak sokáig vezettek, de a hajrában érvényesült a papírforma és győzött a listavezető Paks a felsőházi középszakasz első fordulójában.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Felsőházi Középszakasz, 1. forduló

Kaposvári KK - Atomerőmű SE 76 - 84 (18-19, 24-17, 21-15, 13-23)
Kaposvár, V.:  Vígh P. dr., Pálla Z., Török R., (Major)

Kaposvár: Hinnant 10, Fodor M. 6, Puljko 14/6, Hendlein 16, Davis 20.
Csere: Horváth M. 1, Jancsikin 9/3. Vezetőedző: Fekete Ádám

Paks: Vaughn 22/6, McGruder 8, Körtélyesi 5/3, Szabó Zs. 8/6, Jones 16.
Csere: Tóth Á. 8, Baki G., Kovács Ák. 7/3, Eilingsfeld 3, L. Markovics 2, Medve 5/3. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics

A centerek küzdelmével kezdődött a találkozó, ebből Jones révén a vendégek jöttek ki jobban, sőt, Szabó triplájával 10-4-re el is léptek az első percekben. Mindkét csapat idegesen, sok hibával játszott, de a Kaposvár bizonyult harciasabbnak, így Jancsikin büntetőivel sikerült fordítaniuk a negyed hajrájában. Keményen támadta a gyűrűt mindkét csapat, a kint dobások közül csak a jót vállalták el a játékosok, de a negyed végét jelző dudaszó egy Kovács-hármas után szólalt meg, ezzel 19-18-ra az ASE vezetett az első játékrészt követően.

A rövid szünet után megint keményen kezdtek a hazaiak, előbb Davis, majd Hendlein is egy 2+1-es akciót vitt véghez, aztán Puljko gondolta úgy, hogy a kezébe veszi a találkozót: az addig pont nélkül álló hátvéd zsinórban két kosarat is szerzett, majd nem sokkal később egy triplát is bepörkölt, ezzel négy ponttal már a Kaposvár vezetett. A negyed utolsó két perce a keménységről és a pontatlanságról szólt, egyik fél sem ment a szomszédba, ha oda kellett ütni, Szabó Zsoltot pedig egy technikait követően edzője, Dzunics Braniszlav belökdöste az öltözőbe. A csetepaté végén a somogyiaknál volt az előny, 42-36-os vezetéssel mehettek a nagyszünetre.

A fordulás után Kovács Ákos kosaraival próbált zárkózni a Paks, de az addig gyengélkedő Hendlein Rolandnak mindenre volt válasza. Sőt, az eddigi legjobb kaposvári meccsét játszó Bennet Davis közelijével a különbség átlépte a tíz pontot. Ekkor azonban az Atomerőmű idegenlégiósai, Vaughn  és McGruder magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, vezetésükkel szűk három perc alatt ledolgozták a hátrányt és egy pontra közelítették meg a Kaposvárt. A hazaiak fejben teljesen szétestek, elöl-hátul hibáztak, a védekezésén nagyon megkeményítő Paks pedig ezt könyörtelenül kihasználta, a megszerzett labdákból könnyű kosarakat szereztek.

Az utolsó negyednek 63-61-es hazai vezetésről feszültek neki a csapatok és folytatódott a kemény, agresszív játék. Négy perc elteltével Körtélyesi triplájával fordítani tudott az ASE, a hazaiak arca tanácstalanságot és dühöt sugárzott. Bár Davis kosarával még 71-71-nél egál volt az állás, a következő három percben egy 7-0-s rohanással eldöntötte a találkozót Dzunics mester csapata, a hazaiak kapkodva, ötlettelenül és idegesen játszottak, így az utolsó percekben Hendlein (dühöngve) már le is jött a pályáról, a rutinosabban és higgadtabban kosárlabdázó Paks így győzelemmel kezdte a középszakaszt.  

Fotó: Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus