Nagyon hullámzó meccsen verte a Szeged a Falcót

A Szedeáknál öten is parádéztak, a megint 20 pontot termelő Perl Zoltán és társai így nagy hajrájuk ellenére sem értek célba Szegeden

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, középszakasz, középház, 5. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (14-14) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (17-11) 98 - 95 (28-23, 25-23, 24-32, 21-17)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, V.: Cziffra Cs., Gál J., Fodor A. (Várhalmi)

Szeged: Jereminov 19/9, Molnár A. 15/3, Kiss Zs. -, Csirics 13/6, Balaban 20.
Csere: Kuntics 22/12, Sztefanovics 7/3, Molnár B. 2. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Falco: Martincs 24/12, Váradi B. 11/6, Perl 20/3, Dukics 13/9, Majsztorovics 9.
Csere: Doyne -, Will 5/3, Hall 6, Bognár K. 7/3, Bus I. -. Vezetőedző: Kálmán László.

Balaban négy pontjával indult a találkozó, vendégoldalon Majsztorovics kezdte meg a pontgyártást. Az első negyed első fele jobban sikerült Kálmán László együttesének, az ő akaratuk érvényesült, irányították a játékot. Perl kosaraival már 14-8-ra vezettek a szombathelyiek, ám ekkor a Szeged egy 10-3-as rohanással Csirics triplája után átvette a vezetést (18-17). Majsztorovics, majd Hall volt eredményes, de Csirics újabb hármast küldött a helyére (21-21). Ez jelentette a játékrész utolsó említésre méltó momentumát, egállal vághattak neki a felek a második etapnak.

Martinics ziccerére Csirics válaszolt két büntetővel, majd Sztefanovics és Kuntics voltak eredményesek, utóbbi távolról (28-23). Bognár és Dukics is ugyanezt tette a másik oldalon, közben újra Kuntics cikázott a védők között és küldött két pontot a táblára (30-29). A szoros eredmény ellenére már a Szedeák irányította a játékot, a Falcónak kellett futnia az eredmény után, ami nem feltétlen hálás feladat. Csirics büntetőivel lépett meg a Tisza parti gárda hét ponttal, ez a differencia pedig állandósulni látszott (36-29). A tizenkilencedik percben Váradi és Martinics által négy pontra zárkózott a Falco, de a félidő hajrája jobban sült el a hazaiaknak, így 53-46-os előnnyel mehettek a nagyszünetre.

Balaban centermunkájával kezdődött a találkozó második fele, majd Dukics öt, Perl három egységet termelt, közben Molnár talált be – már csak három pont volt a Falco hátránya (57-54). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Martinics ziccerével egalizáltak a sárga-feketék (60-60). Kicsivel később az említett irányító triplát szórt, ezzel vezetett csapata, Váradit pedig faultolták távoli dobás közben, nem hibázott a vonalról (64-69). Tartották előnyüket a Vas megyeiek, de az etap végére visszajött a Szeged egy pontra, 77-78-as eredménnyel vághattak neki a csapatok az utolsó felvonásnak.

Hall középtávolijával növelte előnyét a Szombathely, de a Szeged pillanatok alatt a maga javára fordította a meccs állását (83-80). Gyors gólváltás következett, Will és Kuntics emeltek be egy-egy hármast, de nem tudtak zárkózni a vendégek (86-83). Csiricsék nagyon koncentráltan játszottak, és Molnár trojkájával ötegységnyi előnyük volt (94-89). Martinics tempójával visszajött egy pontra a Falco, de Kunticsnak odaütöttek, és nem hibázott a vonalról a Kecskemétről kölcsönvett irányító (96-93). Tizenegy másodperc volt hátra, Martinics hagyta ki a hosszabbításért dobott triplát, Molnár leszedte a lepattanót és végigment vele. Will kosara már csak apró vigasz volt a szombathelyieknek, fordulatos találkozót nyert meg Nikola Lazics csapata.

Fotó: szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus