Nagyon magabiztos győzelmével kupadöntős a DEAC

A Körmend hamar jelentős hátrányt szedett be, így a DEAC lesz a Falco ellenfele a fináléban.

Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa Döntő, második elődöntő:

DEAC - Egis Körmend 102-74 ( 25-13, 30-21, 23-21, 24-19)

Egy pillanatig sem volt kérdés. A Magyar Kupa második elődöntőjében az NB1/A alapszakaszának a 4. és a 7. helyezettje találkozott egymással. A bajnokságban két rendkívül emlékezetes találkozót játszottak a felek, Debrecenben kétszeri, Körmenden háromszori hosszabbítás után maradt alul a DEAC, most viszont az első pillanattól fogva megmutatták, hogy nem véletlenül végeztek előrébb az NB1/A küzdelmeiben. Miután a Szedeák elleni negyeddöntőn gyengébben kezdtek, itt rárugták az ajtót ellenfelükre, nagyon hamar 11 pontos előnyt alakítottak ki (16-5), és ezt követően sem hagyott alább a lendületük. Nagyszünetre már 21 ponttal jártak az ellenfelük előtt, a 3. negyedben többször elérték a közte 30-at is, és ekkor leginkább azon lehetett izgulni, hogy mekkora lesz a különbség a végére. Végül 96-58-nál engedett ki kicsit a DEAC, 38 pontos előnynél vettek kicsit visszább.

Járt a labda a Debrecennél. Sok minden miatt lehet dicsérni a DEAC csapatát, és ezek közül is az élre kívánkozik, hogy mennyire jól járt náluk a labda, a mérkőzés során 30 gólpasszt osztottak szét egymás között, miközben mindössze 10 alkalommal szórták el a játékszert. A jó helyzetek 55,9%-os mezőnymutatót eredményeztek, szemben a Körmend 42,2%-os hatékonyságával, ráadásul 10/27 triplát is elsüllyesztettek, míg ellenfelük megállt 4/18-nál. A DEAC-nál öten jutottak legalább 12 pontig, Molnár 8/11 jó dobással ért el 18 egységet, míg Tóth 7/9-es mutatóval jutott el ugyanennyiig, Moody és Moore pedig inkább az előkészítésre feküdt rá, közös erővel 16 gólpasszt osztottak ki. Ugyan a vendégeknél eljutott 5 játékos is legalább 10 pontig, de senki sem tudott igazán kiemelkedőt nyújtani, leginkább Taylor (14 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) dicsérhető a sokoldalú játéka miatt, de ezen a meccsen csapatként maradtak alul.

A DEAC legjobb dobói: Molnár 18/3, Tóth 18, Drenovac 17/6

A Körmend legjobb dobói: Taylor 14/3, Ireland 12/3, Durázi 12

A fináléban a DEAC ellenfele az a Falco lesz, akik 84-63-ra győzték le az Olajbányászt az első elődöntöben. Erről a találkozóról itt olvashatjátok az összefoglalónkat.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - DEAC Kosárlabda Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus