Nagyot harcolt a DEAC és sikerült legyűrnie a ZTE-t

Végig kézben tartotta a meccset a több lábon álló DEAC és sikerült megtörnie a ZTE ellenállását. 

Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 23. forduló:

DEAC (8-18) - Zalakerámia ZTE KK (13-13) 83-71 (23-18, 23-23, 18-11, 19-19)

DEAC: Martinic 13/3, Jones 18/3, Lilov 13/6, Bognár 13/3, Armwood 15.
Csere: Lauderdale 6, Velkey 5/3, Molnár -. 

ZTE: Kinney 7/3, Vaughn 19/15, Benke 16/3, Szabó 2, Radic 12.
Csere: Horváth 6/6, Mohácsi -, Mikovic 9/3, Doktor -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető. 

Villámrajtot vett a mérkőzés elején a DEAC együttese, hiszen az Armwood – Bognár centerpáros játékára alapozva 12-4-re vezettek négy perc játék után a hazaiak, Bencze Tamás pedig jobbnak látta magához rendelni játékosait. Nem áll meg az időkérés után sem a debreceni rohanás, 19-6-nál már 13 egységgel vezetett Berényi Sándor csapata. 

Ekkor azonban megrázta magát a Zalaegerszeg, Vaughn két triplája, illetve Benke Szilárd pontjai révén gyorsan 19-16-ra módosult az eredmény. Nem esett azonban kétségbe a DEAC, előbb Jones, majd Lauderdale zsákolásával újra hét pontra hízott a különbség. A negyed végén Radic duplája állította be a 23-18-as eredményt.

Martinic kosarával kezdődött a következő negyed, próbálta a Debrecen diktálni a tempót, azonban nem tudta a ZTE-t leszakítani magáról. Vaughn triplájára Lilov válaszolt, de a következő támadás során Kinney volt eredményes szintén a 6,75-ös vonalon túlról. Szabó Zsolt középtávolijával, majd Benke újabb pontjaival 36-35-nél márcsak 1 pont volt a csapatok között. Közeledve a félidőhöz igazi adok-kapok vette kezdetét, Lauderdale újabb kétpontosára Mikovic válaszolt előbb egy triplával, majd közelijével vezetettek a vendégek. A félidő utolsó perce azonban a Debrecennek sikerült jobban, Armwood pontjaival, illetve a negyed végén Martinic kosarával 46-41-re vezettek a nagyszünetben.

Állandósulni látszott a különbség a csapatok között a térfélcserét követően, hiszen hiába indította Lilov triplával a félidőt, előbb Mikovic, majd Benke volt eredményes. Próbált a ZTE nyomást helyezni a hazaiakra, azonban a Debrecen nem engedte, közelebb a vendégeket, sőt a negyed második felében a Zalaegerszeg hibáit kihasználva 62-52-nél vendég időkérés következett. A negyed végén a csapatok többet is hibáztak védő és támadóoldalon egyaránt, de Martinic büntetőin kívül nem született már újabb kosár, így a záró játékrészre 64-52-es debreceni vezetéssel fordulhattak a csapatok.

Armwood kosara után Vaughn volt eredményes, de Bognár Kristóf tripláját követően már 15 pont volt a csapatok között. Hiába talált be Horváth Ákos is távolról, a DEAC csapatának minden egerszegi pontra volt válasza. Benke Szilárd (16 pont, 14 lepattanó, 5 gólpassz) ugyan mindent megpróbált, de a hazaiak csapatként nagyszerűen funkcionáltak, hiszen öt játékos is legalább 13 pontot ért el, így csapatmunkájának, illetve több jó egyéni teljesítményének is köszönhetően a Debrecen megérdemelt, 83-71-es sikert aratott.

fotó: DEAC Kosárlabda Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus