Nagyot küzdött és nyert a Körmend

Nagyon harcolt a hét játékossal, center nélkül felálló Körmend, mely fontos rangadót nyert az Alba ellen.

Férfi NBI/A-csoport, Középszakasz - Középház, 5. forduló

Egis Körmend (13-15) - TLI-Alba Fehérvár (12-16) 96-84 (35-19, 9-22, 25-24, 28-19)
Körmend, Szentély Aréna 1800 néző Vezette: Györffy P. A., Boros T., Vida B. (Bodrogváry)

Körmend: Walker 15/6, Ferencz 19/9, Seals -, Tóth N. 26/12, Török 8.
Csere: Popadics 21/9, Farkas 7/3.  Vezetőedző: Déri Csaba.

Alba Fehérvár: Tóth P. 2, Supola 9/3, Kromah 25/15, Kalve 7/3,  Csorvási 26.
Csere: Juhos 3, Simon 4, Gilchrist 8, Kovács -.  Vezetőedző: Góbi Henrik.

Kipontozódott: Török a 32., Kalve a 40. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

„Két és fél” ember hátránnyal várta a mérkőzést a Körmend, hiszen Ryan Richards sérülés miatt civilben ült a padon, Momcsilo Latinovics levetkőzött ugyan, de nem tudta vállalni a játékot sérült ujja miatt. A bokasérüléséből felépülőben lévő Farkas Attila bemelegített ugyan, de koránt sem volt még kitűnő állapotban. Azt mondta a mérkőzés előtt Déri Csaba, hogy csak akkor számít rá, ha nagyon szorít a cipő. 

Aztán amikor két perc alatt hét nullával kezdett az Alba, kevesen gondolták, hogy a negyed végéig 35 pontot dob és tizenhattal vezet majd a Körmend. Pedig ez történt. Az alacsony, de mozgékony szerkezettel operáló hazaiak rendre személyi hibákra kényszerítették a sűrű cserékkel próbálkozó vendégeket. Ferencz és Tóth mellett Walker is jól célzott, állva hagyta ellenfelét az MTE. A kisszünet után megint 7-0-s rohammal nyitott az Alba, fontos pillanatban érkezett Török kosara. Majd Popadics hármasa is, amivel újra tíz pont fölé ment a különbség. Aztán a játékvezetők kerültek az érdeklődés középpontjába, akik ekkor úgy tűnt, rendre a hazaiak ellen ítéltek kétes helyzetekben. De nem csak ezért fogyott a hazai előny. Az első negyed parádés dobóteljesítménye után ebben a tíz percben kilenc pontra futotta csak, háromig zárkózott a palánk alatti játékot erőltető Alba, pedig néhány látványos támadást is produkált a Körmend, például, amikor Popadics vaktában passzolt hátra az érkező Walkerhez, kihagyhatatlan helyzetbe hozva őt.

Jene Sándor galériája a képre kattintva elérhető.

A szünet után a Körmend kezdett jobban, Popadics hármasa után Ferencz kétszer talált be távolról. De így tett Kromah is, két pontos előnynél Déri Csaba kért időt. Ezt követően meg sem állt a tíz pontos előnyig a csapata, amely elképesztő küzdelemben több labdát szerzett harcos, szoros védekezésének köszönhetően. 68-58-nál már Góbi Henrik kért időt. Négy pont maradt a hazai előnyből a negyedik negyed előtt. Három perc alatt ez is elfogyott, közben Török kipontozódott, be kellett állnia Farkasnak. Csorvási kettesével pedig egyenlített az Alba. Sőt, Kromah kettese után már vezetett is a vendégcsapat. De a nézőtérről ezúttal is elképesztő erőt sugárzott a fáradhatatlanul tomboló szurkolótábor, és a körmendiek iszonyú munkával, fantasztikus szívvel és védekezéssel 11 pontig növelték előnyüket. Pedig a palánk alatt Csorvási egymaga uralkodott. Egy darabig, mert bejött a gyűrű alatti hármas csapda, többször kényszerítette hibára ellenfelét a Körmend, és Ferencz támadólepattanóból szerzett kosarával 11 volt közte, alig több mint két perccel a vége előtt. Kalve cérnája, hátulról fellökte Tóth Norbertet, sportszerűtlen hibával pontozódott ki. Farkas méltó társa volt a többieknek, talán csak Seals lógott ki kicsit a sorból, neki nagyon nem ment a dobás, de így is részese volt a piros-feketék – nem túlzás leírni – hősies sikerének, amellyel tovább élnek a remények a rájátszásra.

Déri Csaba, az Egis Körmend vezetőedzője: – Két alapjátékosunk hiányában nagyon sokat játszottunk szerkezet nélkül, ugyanis a mi játékunknak eddig Richards volt a fő eleme. De a lelkesedésünkkel, illetve az eddigi erényeink érvényesítésével, a gyors indításokkal és a távoli dobásokkal kihoztuk ebből a mérkőzésből a maximumot, egy nagyon erős csapatot legyőzve, amelynek játékosállományát én a középház legerősebbjének tartok. Óriásit tett hozzá a sikerünkhöz a szurkolótáborunk, köszönjük!

Góbi Henrik, az Alba Fehérvár vezetőedzője: – Egy negyed alatt nem lehet ekkora előnyt adni egy körmendi csapatnak. Próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, valamelyest ez sikerült is, de az utolsó negyedben nem tartottuk be azokat a dolgokat, amelyeket edzésen gyakoroltunk, így könnyű hárompontosokhoz juttattuk a Körmendet.

Slide és Fotó: Jene Sándor - kezdo5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus