NBI/A: Körmend-Falco és Szedeák-ASE rangadó hétvégén

Egy Kaposvár-DEAC meccsel kezdődik a forduló pénteken, mutatjuk a programot, az élőképek és a fullcourtok elérhetőségeit. 

fotó: hunbasket.hu

A hétvégi NBI/A-s program döntő része most is szombatra koncentrálódik, egyetlen mérkőzést játszanak le pénteken: a Kaposvár fogadja a liga legjobb formában lévő csapatának számító DEAC-ot. A vendégek a Falco legyőzése után zsinórban nyolc sikernél tartanak és mindenhova esélyesként utaznak, így van ez most is, ugyan a somogyiak a ZTE kitömésével fontos sikert húztak be legutóbb, de ettől még alsóházi csapatnak számítanak - a szünet előtt voltak hasonló helyzetben bravúrjaik, meglátjuk, hogy most képesek-e hasonlóra, de a jelenlegi DEAC legyőzése talán minden korábbinál nagyobb meglepetés lenne.

Szombaton az első meccset a zsinórban hét vereségből érkező KTE vívja az első idegenbeli sikerét éppen legutóbb behúzo OSE ellen, itt elég nehéz jósolni - mindkét gárda kilenc győzelemnél tart, meglátjuk, hogy az Oroszlány indul-e el felfelé, vagy a Kecskemét töri meg a jeget. 

A PVSK a Magyar Kupába jutásért küzdhet az Alba ellen, de itt inkább a fehérváriakon lesz a "világ" szeme: nagyon mélyen vannak most Vojvodáék, mérkőzések óta nem találják a ritmust, a zsinórban négy vereség után pedig egyre nagyobb rajtuk a nyomás is.

A hét közben újabb vereséget begyűjtő Egerszegnél érdekes kérdés lesz, hogy otthon javítani tud-e az eddig egyetlen meccset nyerő Jászberény ellen, ha ezt sem húzzák be a zalaiak, akkor tényleg óriási a baj - a Berény legutóbb megint kikapott, az első győzelem után nem rendeződött a helyzet. 

Nyilván kiemelt rangadónak számít a Körmend-Falco, a vasi El Clásicó, amely mindig különleges esemény, ráadásul most mindkét gárdának nagyon kellene is a siker - a hét közben mindketten nyertek ugyan, de a Falco még most sem volt igazán meggyőző, főleg védekezésben, míg a körmendiek az edzőváltás után próbálják összeszedni magukat. A Szombathely nyilván nem igazán engedhet meg magának még egy vereséget még idegenben sem, de az MTE otthon azért stabil volt eddig, 9-2-t hozott ebben a csarnokban.

Lesz még egy Szolnok-Sopron, ahol a hazaiak a listavezető helyüket szeretnék megőrizni, a vendégek pedig a kupaszereplés érdekében készülnének bravúrra, de az esélyek nyilván az Olajbányász mellett szólnak, főleg otthon - ezzel együtt ha nem akarnak hibázni, akkor koncentrált, tudatos játékra lesz tőlük szükség, mert a jó formában lévő Sopron bizony bünteti a hibákat. Ezen felül még rendeznek egy Szedeák-Paks rangadót, ahol a negyedik fogadja a hatodikat - mindkét gárda megnyerte az előző két meccsét, az ASE idegenben is megvillant, kíváncsian várjuk, hogy egy ilyen kiemelt derbin is folytatják-e jó szereplésüket Lóránt Péterék.

A dolgukat viszont jelentősen nehezíti a mai hír, mely szerint öt játékosukat is nélkülözni kell a koronavírus miatt - szerkezetben, mélységben is minőségben is óriási érvágás ez számukra, így azért egyértelmű favoritok Darrin Govensék.

Kaposvári KK - DEAC péntek 17:00

A meccs fullcourtja itt követhető!

A MindiGO streamje itt nézhető!

 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - OSE Lions szombat 17:00

A meccs fullcourtja itt követhető!

A MindiGO streamje itt nézhető!

 

PVSK-VEOLIA - Alba Fehérvár szombat 18:00

A meccs fullcourtja itt követhető!

A MindiGO streamje itt nézhető!

 

Zalakerámia ZTE KK - Jászberényi KSE szombat 18:00

A meccs fullcourtja itt követhető!

A MindiGO streamje itt nézhető!

 

Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szombat 18:00

A meccs fullcourtja itt követhető!

A MindiGO streamje itt nézhető!

 

Szolnoki Olajbányász - Sopron KC szombat 18:00

A meccs fullcourtja itt követhető!

A MindiGO streamje itt nézhető!

 

Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE szombat 18:00

A meccs fullcourtja itt követhető!

A MindiGO streamje itt nézhető!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus