NBI/B: Pápára látogat az Újpest, jó meccsek jönnek a Piros csoportban

Izgalmas hétvégére van kilátás az NBI/B-ben, mutatjuk, hogy mi vár ránk.

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

Négy napig tart a Piros csoport hétvégi fordulója, egy meccset rendeznek pénteken, egyet vasárnap, egyet hétfőn, a többit pedig szombaton. A mai találkozón az előző két meccsét elvesztő Miskolc fogadja a vezéreit visszakapó és újra felpörgő BKG-t, itt azért a vendégek előzetesen esélyesebbnek tűnnek. Szombaton jön a Honvéd-MAFC rangadó a fővárosban, ahol az a kérdés, hogy a kisebb gödörben lévő hazaiak a hétközi vereség után rendezni tudják-e soraikat annyira, hogy megállítsák a legutóbb Nyíregyházán is nyerő Tóth Péteréket, akik jelenleg a bajnokság legjobb formában lévő csapatának számítanak. A Veszprém-NKA is jó meccs lehet, a pécsiek 8-4-re állnak idegenben, amelynél csak a Nyíregyháza hozott jobbat a szezonban, a Veszprém pedig 10-2-t tud otthon, de nincs igazán jó formában.

Szintén rangadó lesz a Salgótarján-Vasas, a Tarján ugyan kicsit hátrébb van a tabellán, de otthon magabiztos, a Vasas pedig képes nagy hullámzásra, bár legutóbb 122 ponttal, elképesztő játékkal szedte szét a MEAFC-ot. Az utolsó szombati meccsen a TF fogadja a Nyíregyházát, itt a vendégek motivációja a kérdés, az alapszakasz megnyerése után legutóbb rögtön ki is kaptak, meglátjuk, hogy hogyan reagálnak most erre - ha megfelelő fordulatszámon játszanak, akkor természetesen egyértelmű favoritok.

Hétfőn a sorozatban négy győzelemből érkező Nagykőrös szeretné folytatni jó szériáját a sereghajtó MTK ellen, majd hétfőn a felfelé elinduló Baja érvényesíteni a papírformát az utolsó előtti PVSK-val szemben.

A csoport programja.

MEAFC-Miskolc - BKG Príma Akadémia péntek 17:30
Budapesti Honvéd SE - MAFC szombat 15:30
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - NKA Pécs szombat 17:00
Salgótarjáni KSE - Vasas Akadémia szombat 18:00
TF-BP - HÜBNER-Nyíregyháza BS szombat 18:30
Nagykőrösi Sólymok KE - MTK-Elite Basket vasárnap 18.30
Bajai Bácska FKE - PVSK-CARGATE hétfő 19:30

 

Zöld csoport

A forduló rangadóját Pápán vívják majd, hiszen az amúgy is sorozatban négyet nyerő, otthon eddig 10-1-es mérleget hozó hazaiak bármire képesek lehetnek ebben a csarnokban, akár arra is, hogy hogy a zsinórban öt győzelem után, nagy formában érkező Újpestet is legyőzzék. A keret mélysége és minősége talán a vendégek mellett szól, de Pápán nyerni mindig óriási feladat és Kálmán László csapata bizonyította, hogy bárkit képes megverni, ha jó napot fog ki - hatalmas csatára és minőségi kosárlabdára van kilátás.

A listavezető Cegléd pénteken fogadja az előző két meccsét elvesztő Győrt és mivel ebben a csarnokban még nem született vendégsiker a szezon során, most is erre számítunk - a Vásárhely a belendülő Békéshez utazik egy kőkemény derbire, míg az Óbuda a Bonyhádot látja vendégül, itt azért nyilván jóval esélyesebbek a hazaiak. Lesz még egy alsóházi Tiszaújváros-SMAFC, ahol bármi megtörténhet, valamint egymásnak feszül a liga két leggyengébb csapata, a sorozatban 12 vereségből érkező Eger, illetve a zsinórban 17-et bukó DEAC U23 - az utolsó négy csapat egymás ellen játszik, úgyhogy itt is izgalmas párharcokra számíthatunk.

A csoport programja:

Ceglédi KE - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC péntek 17:00
Conoil Motax KC Pápa - Újpest-MT péntek 18:00
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - SMAFC péntek 18:30
Óbudai Kaszások KA - Atomerőmű KSE Bonyhád szombat 17:00
Békési SzSK - Vásárhelyi Kosársuli szombat 17:00
EKE Eger KOK - DEAC U23 vasárnap 17:00

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus