Négy hiányzója ellenére is simán győzött az Egis Körmend

Thamesre és Mócsánra nem volt válasza a Kaposvárnak, 20 perc alatt eldöntötték a meccset a vasi piros-feketék. Kiengedte a kezéből a győzelmet a Szedeák, Anderson clutch pontjai nagyon kellettek a Falcónak, Kerpel-Fronius büntetői után viszont csak hosszabbítás döntött.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

 

NBI/A, 5. forduló

Egis Körmend - Kaposvári KK 93-72 (23-18, 28-11, 22-26, 20-17)

Több hiányzó ide vagy oda, az Egis Körmend ezt nagyon simán behúzta. Rögtön egy 9-0-val kezdte a találkozót a hazai együttes, amelynél Travis Taylor, Ferencz Csaba, Tóth Norbert és Oroszi Bence sem tudott pályára lépni, az első pár perc pedig meghatározta az egész mérkőzést. Az első negyed végére visszajött ugyan vendég gárda a meccsbe, de a második negyedben még egy lapáttal rátette a vasiak, és 20 perc alatt el is döntötték találkozó sorsát, már ekkor 22 ponttal vezettek Ziga Mravljak tanítványai. A második féldiőben lényegében végig 20 pont fölött volt a különbség, esélye sem volt a Kaposvárnak arra, hogy akár csak megszorítsa a vendéglátót.

A Thames-Mócsán duóra nem volt válasza a Kaposvárnak. A hazaiak amerikai irányítója az első negyed után 7, a félidőben pedig 19 pontnál járt, Mócsán pedig felnőtt mellé: az első 10 percben ő is 7 pontot szórt, a nagyszünetben pedig 11 egységnél állt. Ketten együtt 30 pontot vállaltak a Körmend 51 első félidei pontjából, Thames pedig a második negyed utolsó percében végleg eldöntötte a meccs sorsát, miután 5 pontot szórt ebben az egy percben vendég válasz nélkül. A végül 16 pontos, 10 pattanós dupla-dupláig jutó Xeyrius Williamsnek is volt két fontos hármasa, és összességében is jól mutatott a Körmend a három hiányzó ellenére is (a fiatalok is jól szálltak be a meccsbe), ez viszont leginkább Thameséknek volt köszönhető. Az amerikai egyes 8 gólpasszt, 5 pattanót és 4 szerzett labdát is jegyzett, parádés teljesítményt nyújtott (37 VAL).

Rivers mellé kellenek mások is. A Kaposvárnak egyetlen jobb periódusa volt a meccs érdemi részében (az első félidőben), ez pedig az első negyed vége volt, amikor Demetre Rivers mellé felnőttek mások, Hendlein Roland és Krnjajski Borisz is. A meccs nagy részében azonban a végül 20 pontig jutó amerikai egyedül maradt a pontszerzésben, a többieknek csak felvillanásaik voltak... vagy még az sem. Miliszavljevicséktől vagy a kiegészítőktől talán kár 20 pontokat várni, Curry terített betlije azonban nem fér bele Fekete Ádám csapatának, márpedig az amerikai irányító ma kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott, ez pedig meg is határozta a vendégek lehetőségeit.

Az Egis Körmend legjobb dobói: Thames 21/6, Mócsán 17/9, Williams 16/6.
A Kaposvár legjobb dobói: Rivers 20/12, Hendlein 11, Miliszavljevics 11/3.

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák 95-93 (20-19, 17-23, 15-20, 29-19, 14-12) - hosszabbítás után

Honnan nyerte ezt meg a Falco? Az első negyed szorosan alakult, hol ez, hol az vezetett, de egy kicsit inkább a Falco járt előrébb, majd a második játékrészben megfordult a meccs és egy 9-2-vel a Szeged került előnybe, ezt pedig onnantól tartani is tudta a nagyszünetig. Searcy ugyan megszórta magát az első negyedben, majd előlépett Benke Szilárd és 11 pontnál járt két játékrész után, de a Szegednél Govens mellett a két Kerpel-Fronius villogott - ketten dobtak 14 pontot és négy triplát, ez nagyon kellett a Govens mellett Dickey-től is jó félidőt kapó vendégeknek. A fordulás után aztán egy 11-2-vel nyitott a Szedeák, innnetől egészen a záró etap elejéig magabiztos előnyben volt, amikor egy 10-0-val ki tudott egyenlíteni a Falco és innentől már végig szorosan alakult a küzdelem. A végjátékban már a kipontozódott Bruinsma nélkül ment neki a Szombathely és az utolsó másfél percben hatpontos hátrányt kellett ledolgoznia úgy, hogy hamarosan Váradi Benedek is leült öt faultjával - ráadásul kihagytak két büntetőt is clutch helyzetben. Végül azonban mégis nyertek: a Szeged elfáradt, jöttek a hibák, a Falco jól védekezett, majd 19 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Kyan Anderson triplájával visszavette a vezetést - sőt, úgy tűnt, hogy meg is van a meccs, hiszen a Szeged hibázott, Milosevics két büntetője a helyére került, 81-78 volt az állás. Kerpel-Fronius Gáspár azonban itt még egyszer megmentette a vendégeket és az utolsó pillanatokban három büntetővel egalizált. Jöhetett a hosszabbítás, ahol ugyan már inkább a Falco volt felül, de egyszer itt is vezetett a Szeged, sőt, 93-93-nál Keller Iván egy támadópattanóval megint egyenlített alig 25 másodperccel az órán - ismét jött azonban Anderson, aki bedobott két büntetőt, erre pedig már nem érkezett válasz. A BL-résztvevő így borzasztó nehezen, óriási küzdelemben, de végül győzelemmel tudott rajtolni a bajnokságban úgy, hogy Perl Zoltán nem is lépett pályára a meccsen - Anderson (19 pont, 8 gólpassz, győztes büntetők, clutch tripla), Benke Szilárd (18 pont, 6 gólpassz, 4/5 tripla) és Sztrahinja Milosevics (10 pont, 9 lepattanó, 3 gólpassz, 4 labdaszerzés, +17 egy ilyen meccsen) emelhető ki leginkább náluk, az pedig biztos, hogy ez így egy rendkívül értékes győzelem.

Bánhatja a Szeged. Szinte végig előrébb jártak a vendégek, jobban tripláztak, összességében is jobban dobtak, kellően agresszíven védekeztek, de a negyedik negyed végén egyszerűen megremegtek a kezek - Darrin Govens két clutch dobás után kihagyott két büntetőt, majd kipontozódott, közben Dickey-t is elvesztették öt faulttal, majd a hosszabbításban a csapat élére álló Brown is idő előtt szállt ki. A kilenc pályár alépő játékosból heten is kétszámjegyűt dobtak náluk, tényleg minden dicséretet megérdemeknek, de az igazi bravúrról lemaradtak - a legvégén Dzeletovicnak volt még egy emelt triplája a győzelemért, de az kimaradt, így hiába vezettek sokáig, hiába harcoltak az utolsó másodpercekig, végül vereséget szenvedtek. Nagyon bánhatják ezt, mert minden esélyük megvolt a győzelemre - szerdán Kaposváron lehet majd javítani.

A Falco legjobb dobói: Anderson 19/6, Benke 18/12, Searcy 14
A Szedeák legjobb dobói: Dzeletovic 17/9, Brown 15/9, Govens 14/3

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus