Nem sok esélyt adott a Szegednek a Kaposvár

Már az első negyedben megvolt a közte húsz, egyszer tudott komolyabb rohamot vezetni, de komoly veszélyt nem jelentett ellenfelére a Szedeák.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, alsóház, 1. forduló
Kaposvári KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 86-69 (28-12, 20-22, 20-15, 18-20)

Kaposvár: Ubilla 7/3, Johnson, Baki 14/9, Pustahvar 16/3, Hendlein 13.
cserék: Halász -, Hock 2, Puska -, Kocsis 2, Bogdán 3/3, Harazin -.

Szedeák: Kerpel-Fronius 6/6, Wirth 3/3, Ponjavics 21/12, Juhos 10, Sulovics11.
cserék: Mike 2, Bonifert 5, Krapic 7/3, Varga 2, Mayer -, Szatmári 2. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Idén harmadszor feszült egymásnak a Kaposvár és a Szeged azok után, hogy Juhosék kettőből kétszer legyőzték Hendleinéket az alapszakaszban, ezzel tulajdonképpen megfosztották a somogyiakat a középháztól - Fekete Ádám csapata csalódottan várhatta ezt az ütközetet, hiszen a remek tavasza ellenére az alsóházban folytathatta a bajnokságot. Óriási tétje nem volt a meccsnek, a két együttes között jelentős volt a távolság és a Szedeák részéről a teljes középszakaszban bravúrokra van szükség ahhoz, hogy még valahogy elkerülje a playoutot. A hazaiaknál a sérült Spica és Markovics ezúttal sem léphetett pályára, a vendégeknél pedig a betegséggel bajlódó Boltics és a sérült Vágvölgyi nem vállalta a játékot.
Mindezek után nem is kezdődött túl magas színvonalon és iramban a találkozó, két percet kellett várni az első pontokra, ez a Pustahvar-dupla azonban beindította a hazai gépezetet - jött három tripla Johnsonéktól, bent pedig Hendlein és Pustahvar villogott, úgyhogy hat perc után már 20-5 állt az eredményjelzőn. Sulovicsék az első labdabirtoklások után elöl-hátul szétestek, rendszeresen elcsúsztak védekezésben, úgyhogy a hazai publikum már itt, az első negyedben elkezdte éltetni és "hazahívni" a kaposvári Juhos Leventét, aki egyébként három faultja miatt már itt a kispadra kényszerült. A kilencedik percben 27-7-nél már a közte húsz is megvolt, a mérkőzés némi túlzássaé eldőlt, egyáltalán nem voltak egy súlycsoportban a csapatok - a vendégek kicsit sem tudták megvalósítani, amit akartak, a hazaiak pedig úgy mentek át rajtuk, mint kés a vajon. A második negyedben azért csökkent a kaposvári koncentráció, sorra jöttek az elrontott könnyű dobások, a megfontolatlan döntések, úgyhogy a Szedeák itt rátalált a ritmusára, sőt, egészen hat pontra visszajött néhány beeső triplával - ennél közelebb viszont nem jutott, a somogyiak összeszedték magukat és a nagyszünetig visszaállították a tizenöt pont körüli távolságot. 

A fordulás után aztán megint rákapcsolt a KKK, Baki és Hendlein gyújtotta be a rakétákat támadásban, szép játékokat hajtott végre Fekete Ádám alakulata és egy 11-3-at rohant, mire Andjelko Mandics időt kért. Túl nagy változást azonban ez sem hozott, a harmadik negyed húsz pont körüli különbséggel zajlott, a vendégek nem tudtak érdemben közelíteni, a Kaposvár menedzselte előnyét és kézben tartotta az összecsapást. A záró etapban aztán megint jött egy hullámvölgy a fehérmezeseknél, sőt, némi frusztráció és feszültség is látható volt a játékosokon, amit a Szedeák próbált kihasználni, Ponjavics remek játékával visszajött 11 pontnyira. Ennél több viszont most nem volt a vendégekben, Johnson egy-két villanással végleg lezárta a találkozót, úgyhogy az utolsó percek már az ificsapatok küzdelméről szóltak - összességében sima kaposvári győzelmet láthattunk, a Szedeák ezúttal csak villanásokra és főleg a második negyedben tudta átmenetileg megnehezíteni ellenfele dolgát. Egyénileg ki kell emelnünk Johnsont, aki dobott 29 pontot 12/17-es mezőnymutatóval, leszedett 11 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt és ellopott 3 labdát, ez pedig összességében 42 VAL-t ért.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus