Nem volt kérdés Pakson

A középszakasz nyitányával ellentétben McGruderre nem volt ellenszere Fekete Ádám tanítványainak, ráadásul Jones, Szabó és Tóth is fel tudott lépni mellé. A lepattanózásban osztálykülönbség volt a két csapat között, a Kaposvár sansztalannak bizonyult.

Magyar férfi bajnokság, NB1, A-csoport, Felsőházi középszakasz, 6. forduló

Atomerőmű SE – Kaposvári KK 90-66 (34-22, 14-10, 25-22, 25-22, 17-12)

Paks, ASE sportcsarnok

Paks: Vaughn 10/6, McGruder 22, Szabó Zs. 13/9, Körtélyesi -, Jones 17

Cserék: Eilingsfeld 10, Kovács Á. 6, Kerpel-Fronius -, Medve 2, Tóth 10, Markovics -, Illés -

Kaposvár: Hinnant 4, Fodor 13/6, Puljko 6/6, Hendlein 13/3, Davis 20/3

Cserék: Drahos 2, Jancsikin 5, Horváth M. 4, Benke -, Kovács S. 

 

A két csapat Kaposváron már találkozott a középszakasz első fordulójában, akkor nagy csatában a frissebbnek tűnő ASE a hajrában behúzta a meccset. Ezúttal Pakson ők kezdtek jobban, egy Fodor-tripla mellett gyakorlatilag csak Bennet Davis tudott eredményes lenni. Ezzel nagyjából öt percig tudta meccsben tartani csapatát, az addig is szervezettebben játszó Atomerőmű Szabó Zsolt triplájával elindított egy nagy rohamot és egy 13-0-s futással gyakorlatilag három perc alatt megsemmisítette a somogyiakat. A 30-13-as hazai vezetés után ismét Davis próbálta húzni a Kaposvárt, amiben Jancsikin is segítségére volt, így 34-22-ra zárkóztak a nyitó tíz perc végére.

A McGruder-vezette Paks azonban a rövid pihenő után ellentmondást nem tűrően jött ki a parkettre, a bedobó rögtön két zsákolással nyitotta a negyedet, majd két büntetőt is rápakolt, így azonnal eljutott 14 pontig. Eilingsfeld kezében volt a közte húsz, de a második büntető kimaradt, így ezt a lélektani határt nem sikerült átlépni a hazaiaknak. Puljko rögtön egy triplával igyekezett felrázni a KKK-t, de különbség számottevően nem csökkent, jóval pontszegényebbre sikerült ez a játékrész az elsőnél. A félidő utolsó perceiben több volt a pontatlanság mindkét csapat játékában, de a vendégek alig tudtak pontot szerezni (mindössze tíz sikerült ebben a negyedben), így 48-32-re továbbra is a Paks vezetett a nagyszünetben.

A folytatás viszont ismét nem szenvedett hiányt pontokban, McGruderre továbbra sem volt válasza a vendégeknek (öt perc alatt nyolc pont) és bár a Hendlein-Davis kettős csipkedte magát az atomvárosiaknál megérkeztek Tóth pontjai is, ráadásul Jones is többször eredményes volt, Szabó Zsolt révén pedig a különbség elérte a húszat. Ezt ugyan egy kisebb futással még redukálni tudta a Kaposvár, de az utolsó két percben öt pontot tett hozzá Jones, így 73-54-es paksi vezetésről kezdődhetett az utolsó negyed.

A záró etap Davis és Tóth pontváltásaival indult, majd Fodor gyors öt pontjával még elindult felfelé a KKK, 78-65-ig sikerült is zárkózniuk, de innentől bekeményített az ASE, Eilingsfeld vezetésével egy 8-0-s futást produkáltak és ezzel le is zárták a találkozót. Fekete Ádám még a nagy hátrány tudatában sem nyúlt igazán a fiatalokhoz, a korábban azért többet játszó Benke Szilárd kapott hat percet, de Kovács Soma csupán az utolsó pillanatokban került pályára, a Kaposváron közönségkedvenc Filipovics Márkó pedig ezúttal sem jutott szóhoz. Ezzel szemben a Paksnál mind a 12 nevezett játékos kapott lehetőséget, Illést leszámítva normális játékidőt. A legnagyobb különbség a lepattanókban volt, a hazaiak kétszer annyi lecsorgót szedtek az ellenfél palánkja alatt, mint a zseliciek az övék alatt. Simán nyert az alapszakasz-győztes, de természetesen ez nem volt élet-halál meccs a Kaposvár számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus