Nyerni tudott a Sopron Pakson!

Boriszovék voltak higgadtabbak a végjátékban, így egy harcos, kevés pontot hozó meccsen nyertek az alapszakasz győztesének otthonában

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, felsőházi középszakasz, 2. forduló

Atomerőmű SE - Soproni Sördögök 64-68 (20-18, 14-20, 15-10, 15-20)
Paks, v.: Papp P., Török R., Szabó G. (Várhalmi)

ASE: Dugat 6, Markovic 4, Evans 5, Szabó 20 , Eilingsfeld 12.
Csere: Körtélyesi 7/3, Medve 2, Baki 3, Kovács 5/3. 
Vezetőedző: Dzunic Branislav

Sopron: Ruják 10/3, Edwards 7/3, Takács 3/3, Borisov 13/3, Tóth 19.
Csere: Thomas 7, Poscic 2, Dénes 7/3, Trepák -.
Vezetőedző: Sabáli Balázs

Az alapszakaszt megnyerő ASE nem a legjobb előjelekkel várhatta a Sopron elleni rangadót, hiszen a korábban a szezon hátralevő részére megsérülő Jarrod Jones mellett Tóth Ádám és Jeremy Wise sem állhatott Dzunics Braniszlav rendelkezésére. 
A Sopron nem éppen a legjobb formában, de teljes kerettel érkezett, ugyanis a szintén sérüléssel bajlódó Poscic végül vállalni tudta a játékot.

A meccs első kosarát a látogatók szerezték, de Szabó Zsolt két duplát is elsüllyesztett gyors egymásutánban, amivel már a paksi csapat tartott előrébb. Ezután felváltva vezettek a felek a nem túl magas színvonalú első negyed során, amelyben nem a szép kosárlabda, hanem a sok egyéni hiba játszotta a főszerepet. A Sopron igyekezett kihasználni a hazai centerek hiányát, Tóth Gergelynek sikerült is pontokra váltani magasságbeli fölényét. Több támadólepattanót is megkaparintottak a vendégek és a második esélyből szerzett pontokkal tartották a lépést. Sőt, kevéssel a vége előtt Dénes a meccs első triplájával kiegyenlített, de Bakié volt az utolsó szó. Az ő kettesével 20-18-as ASE-előnnyel ért véget az első játékrész.

Soproni labdabirtoklással, de Medve Máté kosarával kezdődött a második tíz perc, majd Szabó Zsolt agilis és ponterős játékának köszönhetően növelte előnyét a hazai alakulat. A vendégek támadójátéka percekre leállt, a negyed derekára már 9 ponttal elléptek Dugaték, időt is kért Sabáli Balázs. A rövid pauza hatott, Borisovék megkezdték a felzárkózást, amit egy technikai akasztott meg – ezt Patonay Imre kapta reklamálásért. Ezen gyorsan túltették magukat a látogatók és pontos távoli dobásokkal előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Ekkor a paksi támadójáték dadogott, az első félidőben egyetlen triplát sem tudtak értékesíteni Markovicsék, így nem csoda, hogy a nagyszünetben 38-34-re már az SKC vezetett.

Eilingsfeld duplájával kezdődött a második félidő, majd megszületett az első hazai tripla is, amivel átvette a vezetést az ASE. Erre Boriszov azonnal megfelelt, és a paksi eladott labdákat kihasználva ismét meglépett pár ponttal a Sabáli-alakulat. Továbbra sem volt szép a mérkőzés, egymás hibáiból sem éltek a csapatok. A pontatlan támadásoknak köszönhetően mindössze 25 pontot tudtak összekaparni a felek a negyed végére. Az utolsó percekben Körtélyesi és Eilingsfeld erőszakosságának köszönhetően megfordították az állást a hazaiak és a záró felvonás előtt 49-48-ra vezettek a pontszegény találkozón.      

Szabó Zsolt zsákolásával indult az utolsó tíz perc, a kényszerből centert is játszó erőcsatár kiváló játékának köszönhetően nőtt a hazai előny. A látogatók fizikai fölényét azonban nem tudták ellensúlyozni az atomvárosiak, büntetőkkel előbb zárkózott, majd Dénes középtávolijával a vezetést is átvette a Sopron. Ráadásul Thomas is beindult, az apró irányító villámgyorsan beszórt hat pontot, épp ennyivel tartottak előrébb a látogatók az utolsó percekhez érve. Mindent megpróbált az ASE, Körtélyesi zsákolása és Dugat 2+1-es akciója után újra reménykedhettek a hazai szurkolók, de Edwards kosara után már nem volt visszaút. Hiába kérte ki utolsó idejét is Dzunics mester, a küzdelmes rangadó végén a soproniak örülhettek. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus