Nyert a Körmend Sopronban, de Csorvási is megsérült

Szinte végig vezetett a Sopron KC együttese a mai, Egis Körmend elleni felkészülési mérkőzésen, a végén viszont 17 ponttal nyert negyedik negyedének köszönhetően a vasiak örülhettek - náluk Petty, Sabáli Balázséknál Mills hiányzott, de Csorvási Milán is megsérült a Körmendből.

Az sakc.hu beszámolója Sabáli Balázs nyilatkozatával, statisztika a vaol.hu-ról, illetve Teo Cizmic nyilatkozata:

Sopron KC – EGIS Körmend  69-74 (13-10, 25-18, 19-17, 12-29)
Vezette: Pálla Zoltán, Boros Tamás, Kulcsár Tibor

Körmend: Saddler 19/3, Smith 20/12, Loveridge 17/6, Allen 10, Csorvási 4
Csere: Ferencz 4, Németh -­, Doktor -­, Oroszi -.

A Sopron legjobb dobói: Dufault 13, Lewis 13, Spica 11

Kosárszegényen indult a találkozó, három perc után 0-2 állt az eredményjelzőn. Az ötödik perc végén, Austin révén megszereztük első pontunkat (1-6). Első mezőnykosarunkat szintén Austin szerezte egy közeli ziccerből, most viszont az ellenfélnek volt egy hullámvölgye, percekig ők se szereztek kosarat. Marko harcosságának és a festékből szerzett pontjainak köszönhetően 13-10-es előnnyel zártuk az első negyedet.

A második negyedet két triplával és két duplával kezdtük, először volt ekkor 10 pont különbség a csapatok között (23-12). Egy körmendi támadás végén Csorvási szenvedett kisebb sérülést, mi pedig továbbra sem engedtünk védekezésünk keménységéből, így a 15. percben Teo Cizmic magához hívta fiait (26-14). A következő percekben támadásban kapkodás és eladott labda jellemzett minket, ezt vezetőedzőnk egy időkéréssel próbálta megállítani (28-22). Megtartva jó dobóformánkat a félidő végére 10 pontos előnnyel mehettünk a szünetre (38-28).

A második félidőt hasonlóan kezdtük, mint az elsőt. Négy percig nem találtunk a gyűrűbe, majd ismét büntetőből szakítottuk meg ezt a sorozatot. A Körmend azonban még feljebb kapcsolt és egy 12-2-es rohanás után Sabáli Balázsnak kellett megszakítani a játékot (40-40). Hatott az időkérés, egy perc alatt 8-0-t repesztettünk, majd védekezésünk keményedett olyannyira, hogy a rohanás már 14-2-re duzzadt. Teo Cizmic azonnal reagált is egy időkéréssel (54-42). Kelvin Lewis továbbra is elemében volt a második félidőben, három perc alatt harmadik tripláját is elsüllyesztette a körmendi gyűrűbe.

A negyedik negyedet is álmosan kezdtük, a körmendi triplák pedig ismét célba értek, így 59-59-nél utolérek minket a Vasiak (59-59). Az egymást követő negyedik tripla után Sabáli Balázs időkéréssel próbálta felrázni a csapatot. Feléledtek a vendégszurkolók is, a hangulat is paprikásabb lett, a körmendi triplák pedig továbbra is célba értek, 64-70 állt ekkor az eredményjelzőn. 2:21-el a vége előtt Teo Cizmic kikérte második idejét, hiszen a különbség szűkült, csapatfaultjaik pedig közbe összegyűltek. 40 másodperccel a vége előtt Ruják betörése után elveszítettük a labdát, a Körmend pedig „lefuttatta” az időt, így 5 pontos vereséggel hagytuk el a pályát.

Sabáli Balázs vezetőedző így nyilatkozott a mérkőzésről:

Igyekeztünk több variáció kipróbálásával is a mai mérkőzésen, a pályán lévő öt játékost illetően. Voltak jobb periódusaink, amikor elmentünk tíz-tizenkét ponttal, de sajnos azokat mindig követte egy gyengébb szakasz. Összességében úgy gondolom, hogy lassabbak voltunk mind játékban, mind gondolkodásban a pályán, mint az előző találkozókon. Nem sikerült a második félidőben olyan tempót diktálni, mint az első húsz percben, nehezebben találtuk meg az üres embereket és kicsit erőlködővé vált a támadójátékunk. Védekezésben inkább az egyéni hibák tűntek ki, talán csapatként jobban funkcionáltunk, mint legutóbb a Paks ellen.

Már csak egy lehetőségünk van gyakorolni a bajnokságra, még a szombati, utolsó felkészülési meccsünkön, Körmenden is próbálkozni fogunk bizonyos dolgokkal támadásban és védekezésben. Most még van lehetőség a gyakorlásra illetve a kísérletezésre, jövő csütörtöktől azonban már élesben kell küzdenünk és megmutatnunk, hogy mire vagyunk képesek, a legjobb tudásunkat kell hoznunk a Kaposvár otthonában.

Teo Csizmics: ­

Megint távol voltunk attól, hogy teljes kerettel, komplett csapattal álljunk fel. Igazából nem tudom, mikor történhet végre ez meg velünk. Ma Csorvási Milán sérült meg, egyelőre nem tudjuk, milyen komolyan. Holnap megvizsgálják a sérült térdét. De nem csak ő esik át MRI vizsgálaton, hanem Parrish Petty is. Az igazat megvallva ő nem sokat készült a nyáron, nincs túl jó fizikális állapotban, a második edzésen kidőlt a sorból. Devon Saddler is holnap fog átesni egy alapos orvosi állapotfelmérésen és Horti Bálint is megy kontrollra a sérült kezével. A mérkőzésen, amelyen megint sok lehetőséget kaptak a fiataljaink, az elején lassú volt a tempó, ami az elmúlt napok kemény edzései után érthető. Sok dobás is kimaradt emiatt, de a második félidőben már sokkal energikusabban játszottunk, igyekeztünk javítani a védekezésen és még többet futni, ami sikert hozott. Ehhez gratulálok a játékosaimnak. Ne feledjük, ez egy teljesen új csapat! Ferencz Csaba nemrég tért vissza, de Saddlernek is tanulnia kell a védekezési rendszerünket. Négyen hiányoztak, szóval lesz ez még sokkal jobb is, csak végre tudjunk együtt dolgozni.

Forrás - sakc.hu, vaol.hu
Foto - Tóth Zsombor, sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus