Óriási csatában, hosszabbításban győzött Pécsett a Falco

A rendes játékidő végén Csirics még megtolta a PVSK szekerét, de a hosszabbításban Váradi Benedek a Falco javára döntött.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, felsőház
Pécsi VSK-VEOLIA - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 91-95 (29-25, 20-24, 16-16, 17-17, 9-13) - hosszabbítás után

PVSK: Pongó 9/3, Taylor 22/3, Csirics 24/9, Budimir 21/6, Horti 6.
cserék: Bíró L. -, Demeter 5/3, Wright 4.

Falco: Govens 10/6, Váradi 22/9, Balmazovics 8/6, Bruinsma 14/3, Reddic 22.
cserék: Curry 8/6, Perl 9/3, Bíró -, Tóth N. 2

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az erősen tartalékos Szolnok elleni vereség után otthon nagyon fontos mérkőzés várt a PVSK-ra, amely a jó formában lévő, a középszakaszt a Jászberény elleni szép győzelemmel kezdő Falcót fogadta. Az összecsapást a vendégek kezdték jobban, Reddic két duplája után Balmazovics beemelt egy hármast is, másfél perc után 2-7 állt az eredményjelzőn, de itt fordított a dolgok menetén Csirke Ferenc csapata, összekapta a védekezését, a túloldalon pedig Budimir kapcsolt foghatatlan üzemmódba - ő rontott dobás nélkül betermelt kilenc pontot, Gasper Okorn pedig már 11-9-nél kért időt. Az első negyed őrült ritmusát azonban ezzel sem tudta megtörni, védekezni egyik fél sem nagyon akart, lüktető iramú pontpárbajt láttunk, ahol a hazaiak 75 (!), a vendégek 67%-kal céloztak - Budimir 13, Taylor 11 pontnál járt már tíz perc után, az ő vezetésükkel kicsit előrébb tartott a Pécs. A második játékrészben aztán ismét jött egy kisebb fordulat, egy 9-0-t repesztett a Perl-Bruinsma párosra építő Falco, Taylor pedig beütötte közben a harmadik személyi hibáját, igaz, ezzel együtt is fent maradt a pályán még egy darabig. Összességében viszont ebben a negyedben már inkább az történt a pályán, amit a Szombathely akart, több védekezést láthattunk, a brutális pécsi dobóforma visszaesett, de így sem nagyon mozdultak el a csapatok az egál körüli állásról - egy-két pont ide-oda volt a legnagyobb távolság (a PVSK egyszer vezetett azért nyolccal a második negyed elején), ennek megfelelően 49-49 volt az állás a nagyszünetben. A baranyaiaknál Taylor mellett már Demeter is három személyi hibát gyűjtött be, a vendégeknél pedig ugyanennyivel áll a 12 pontjával (6/8 mezőnyből) csapata legeredményesebbjének bizonyuló Reddic. 

A fordulás után ismét a Pécs percei következtek, egy 7-0-lal indítottak Csiricsék, de ismét Reddic volt az, aki az atletikusságával komoly károkat okozott és két zsákolással a legjobbkor tolta meg a szombathelyi szekeret. A harmadik negyed derekán, 60-60-nál megint egál lett az állás, továbbra is ebben a mederben zajlott a találkozó, amit színesített az, hogy a záró etap elején már Budimir és Bruinsma is a kipontozódás szélén állt négy-négy faultja miatt. A negyed játékrész közepén aztán a Falco tudott bevinni egy nagyon komoly ütést, a folyamatosan egálközeli találkozóba egy 12-2-es futást tett bele a vendégcsapat, a jó védekezések mellett a támadópattanókat is sorra szedték a szombathelyiek, voltak nagyon fontos játékai a továbbra is tarthatatlan Reddicnek, illetve itt már hozzá-hozzászólt Govens is, úgyhogy a végjátéknak ő mehettek neki néhánypontos előnnyel. Csirics viszont nem gondolta úgy, hogy itt fel kellene adni, berámolt egy triplát, kiharcolt egy faultot, elsüllyesztette a két büntetőt, majd egy közelit is feltett a táblára, egymaga eltüntette a különbséget és abszolút ő lépett elő a Pécs vezérévé. 

Az utolsó perc aztán éppen olyan körömrágósra sikerült, mint amilyet várhattunk ettől a meccstől, Okorn időkérése után Perl hibázott, Taylor viszont nem, így 82-80-ra már a Pécs vezetett, majd Okorn megint időt kért, amely után Govens megtalálta Reddicet, így 82-82-nél már Csirke intette magához övéit. Itt azonban belehibáztak a hazaiak, a felrajzolt játékot levédekezte a Falco és lejárt a pécsi támadóidő, így maradt nyolc másodperce a vendégcsapatnak arra, hogy egy újabb időkérés után megnyerje a mérkőzést. Ez viszont nem sikerült, Perl triplája kimaradt, jöhetett a hosszabbítás...

A túlóra kezdetén aztán Váradi vált döntő faktorrá, az első támadásból bebombázott egy triplát, majd a következőből egy duplát, nem sokkal később pedig még egy triplát, amivel el is döntötte a derbit a Falco javára. Az első három percben egymaga 8-4-re verte a Pécset, majd ugyan Bruinsma kipontozódott, de a helyére visszaálló Balmazovics azonnal beköszönt szintén távolról és bár papíron volt még idejük a hazaiaknak, de nem tudtak már érdemben válaszolni - Currynek volt még egy nagyon fontos blokkja, innentől pedig már csak futott az eredmény után a PVSK. Pongó dobott még két duplát, amelyek után faultoltak a hazaiak, de ez már késeinek bizonyult, a Falco megőrizte előnyét és az alapszakasz után a középszakaszban is nyerni tudott Baranyában - kiemelendő a hosszabbításban kulcsszereplővé előlépő Váradi (22 pont, 8/12 mezőnyből, 3 lepattanó, 3 gólpassz, 4 labdaszerzés) és Reddic (22 pont, 11/13 mezőnyből), míg a Pécsnél hiába hozott újabb MVP-teljesítményt Taylor (22 pont, 9/10 mezőnyből, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés, 3 blokk, 41 VAL) és hiába nőtt fel mellé Csirics (24 pont, 8/14 mezőnyből, 7 lepattanó, 5 gólpassz), ezúttal ez sem ért győzelmet. 

fotó: hunbasket.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus