Óriásit küzdött a MAFC, de két ponttal a Körmend nyert

Hatalmas csatára kényszerítette a MAFC a Körmendet is, a kiélezett végjátékban azonban ezúttal két ponttal alulmaradt a fővárosi együttes, 69-67-re győztek a vasi piros-feketék.

Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 2. forduló
Egis Körmend (2-0) - MAFC (1-1) 69-67 (15-13, 14-14, 16-17, 24-21)

Egis Körmend: Wright 20/12, Hollins 14/6, Oroszi -, Tuoyo 8, Csorvási 6.
Csere: Németh -, Koch -, Fanning 11, Horti -, Ferencz 8/6, Bán 2, Halász -.

MAFC: Hot 20/6, Fodor 15/6, Lakits -, Davis 18/6, Cvetkovics 5.
Csere: Neighbour 9/3, Szanyi -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Támadóoldalon mindkét együttesnek voltak problémái a mérkőzés elején - Fodor és Cvetkovics kosaraival jobban kezdett a MAFC (0-3), a hazaiaknak pedig a negyed feléig kellett várniuk, mire egy kosárnál nagyobb különbséggel vezettek (10-5). Az első felvonás második fele sem arról szólt, hogy potyogtak a kosarak, de Davis öt pontjával és Fodor Márton triplájával kapaszkodott ellenfelébe a fővárosi alakulat (15-13). Triplaváltással indult a második negyed, de ezen a két kosáron és Ferencz dupláján kívül megint nem volt eredményes senki a 15. percig (20-16). A MAFC Hot révén előbb feljött, majd a vezetést is átvették az irányító triplájával a 17. perc végén (24-26). Wright azonnal válaszolt kintről, betörése után is eredményes volt, de a Hot vezette budapesti együttes a nagyszünetben is mindössze egyetlen ponttal volt lemaradva a vasi piros-feketéktől (29-28).

A fordulás után ugyan egyenlített a MAFC (30-30), de jött egy 7-0-s hazai szakasz, először lépett meg ekkora különbséggel a Körmend (37-30). A hazaiak azonban nem tudtak erre építve még jobban elhúzni - a soproni fellépése után ezúttal is nagyon komoly tartása volt a MAFC-nak, amely kezdőcsapata segítségével végig ott loholt sokkal esélyesebb ellenfele nyakában. Először Davis egyenlített a negyed vége felé, majd Fodor megtette ugyanezt a játékrész utolsó támadásából is, egállal fordultak a felek a záró 10 percre (45-45). Az utolsó negyed elején is fej-fej mellett haladtak a felek, hol az egyik, hol a másik együttes vezetett. Wright hármasa után a 35. percben kettő ponttal a Körmend állt jobban a vendégek időkérésénél (59-57), de Neighbour azonnal válaszolt kintről (59-60). Úgy tűnt, itt eldönthetik a hazaiak a meccset, Wright és Ferencz triplát dobtak, Fanning zsákolt, így két perccel a vége előtt megint ellépett hét ponttal a Körmend (67-60).

Davis triplát, Hot pedig duplát szórt azonban fél perc alatt, és még másfél perc volt hátra - Fanning egy jó büntetőjére Fodor válaszolt egy kettessel (68-67). A hátralévő 28 másodpercben azonban a Körmend a kihagyott dobása után vissza tudta szedni a támadópattanót, Fanninget faultolták, egy büntetőt beszórt, a második után pedig már nem volt idő, így győzött óriási csatában 69-67-re a hazai alakulat.

Foto, Slide - Egis Körmend hivatalos facebook-oldala, Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus