Őrült meccset nyert meg a Sopron a MAFC vendégeként

Az alapvetően a play-out pályaelőnyének kiharcolásáról szóló MAFC - Sopron alsóházi rangadó óriási izgalmakat és Sopron-diadalt hozott

 


 

Magyar férfi A csoport, középszakasz, alsóház, 4. forduló
MAFC (7-22) - Sopron KC (7-22) 81-85 (19-19, 15-20, 20-18, 15-12, 12-16) - hosszabbítás után

MAFC: Hot15, Lakosa 3, McCray 22/3, Dukics 7/3, Cvetkovics 13.
Csere: Fodor 7/6, Misek 10/3, Lakits 4, Peringer -, Bordács -, Katona -.

Sopron: Parker 9/3, El-Amin 20/6, Mészáros 2, Henderson 18, Watkins 20.
Csere: Duvnjak 13/6, Tóth G. 1, Takács 2.

A mérkőzés teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

Mindenki tudta, hogy bár a feldobás előtt matematikailag még nem volt biztos a két gárda részvétele a play-outban, már érdemben arra készülhetett mindkét fél, hogy majd egymás ellen kell kivívnia az élvonalban maradást. Ebben a kérdésben pedig a pályaelőny kiharcolása kulcsfontosságú lehet, az ezt illetően lépéshátrányban lévő Sabáli-alakulat pedig tudhatta, hogy amennyiben nem nyeri meg ezt az összecsapást idegenben, úgy nagyon nehéz helyzetbe kerül, hiszen már két győzelemnyire lett volna lemaradva az utolsó előtti pozíciótól.

Mondani sem kell, a feszültség tapintható volt, rengeteg hiba és egyébként nagy kosarak jellemezték az első negyedet, aminek végén egállal mehettek el pihenőre a felek, majd ritmust váltottak Watkinsék és onnantól egészen a rendes játékidő hajrájáig irányítani is tudták az eseményeket.

A negyedik negyed vége előtt rengeteg esélye volt a vendég gárdának a derbi érdemi lezárására, de Watkins plusz két pontnál csak az egyik büntetőjét tudta bedobni, Fodor Márton pedig köszönte szépen és egy triplával kiegyenlített, jöhetett a hosszabbítás!

A sírból visszajövő fővárosi gárda újra gyorsan hat egységnyi hátrányba került a ráadás elején, ám sikerült egyenlítenie 79-79-nél, viszont ekkor beütött a krach - ugyanis az utolsó percre már Dukics, McCray, Cvetkovics és Hot, azaz a teljes légiós sor kipontozódott, a fiatal magyarok pedig bár nem remegtek meg, támadásban már nem hozták a kellő átütőerőt - pláne, hogy ketten (Bordács Soma és Katona Bence) két órányi ülés után kerültek fel a pályára.

Fodor triplakísérlete három pontos különbségnél lejött, ezzel pedig győzött a Sopron, mely így beérte a győzelmek számában a MAFC-ot, így saját kezében maradt a sorsa a play-out pályaelőny kiharcolását illetően.

Fotó - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus