Paksi bravúr: megtörte a Körmend hazai veretlenségét az ASE

Szinte végig a Paks diktált Körmenden - Allen és Eilingsfeld is remekelt - már nem veretlen otthon az MTE. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 12. forduló 
Egis Körmend - Atomerőmű SE 91-94 (20-27, 24-23, 20-21, 27-23)

Körmend: Hollins 25/6, Ferencz 15/9, Fanning 18/3, Davis 9/6, Tuoyo 10/3. 
cserék: Csorvási 6, Németh 6/6, Halász 2. 

Paks: Hinds 13/6, Allen 30/15, Barnies 11/3, Eilingsfeld 17, Guinn 6/3. 
cserék: Ogunyemi 3, Gulyás -, Garamvölgyi -, Medve -, Ruják 14/12. 

A mérkőzés teljes statiszitkája ezen a linken megtekinthető! 

Sem Wright, sem Horti nem volt ott a körmendi kezdőcsapatban, sőt, a légióst nem is nevezte a meccsre Gasper Potocnik, de alapvetően a festék levédése okozott gondot a hazaiaknak a meccs elején - a Paks sorra dobálta a duplákat és 15-9-nél már időt is kértek a vasiak. Ez sem törte meg azonban a nagyon koncentráltan és hatékonyan játszó ASE ritmusát, 23-13-nál meglett a közte tíz, a jó dobóforma mellett hat támadólepattanót is leszedtek Eilingsfeldék az első negyed során. Jött ugyan egy kisebb fellángolás az MTE részéről, de védekezésben továbbra is folyamatosan lemaradtak Csorvásiék és az egész második negyed arról szólt, hogy melyik oldalra billen el a mérkőzés - hol meglépett 12-13 ponttal a Paks, hol feljött négy-hatra a Körmend. A félidő végül Barnies két büntetőjével és 50-44-es vendégvezetéssel zárult, mindkét együttes jól dobott, de az ASE már ekkor lehúzott nyolc támadópattanót, míg a Barnies-Eilingsfeld-Allen trió mindegyike elérte a tíz pontot két játékrészt követően. 

A fordulás után is hasonló maradt a helyzet, hol felkapaszkodott kicsit a vasi alakulat, hol meglógott a Paks, Eilingsfeld mellett elsősorban Seth Allen villogott, több extra dobása is volt az ASE légiósának kintről és bentről is, minden körmendi próbálkozásra (védekezésváltások, futások) érkezett válasz a vendégek részéről. A harmadik negyedet aztán Németh Ákos triplája zárta, így hétpontos paksi előnyről jöhetett a záró etap, ahol ismét nekifeszült ellenfelének Gasper Potocnik együttese, de ASE-szempontból megint a legjobbkor érkezett Eilingsfeld, illetve Ruják kosara, így nem horpadtak be a vendégek. Hiába volt meg néha a momentum Hollinséknak, minden ilyen helyzetben jött egy eladott labda, vagy egy elrontott támadás, amit könyörtelenül megbüntetett a Paks, ráadásul olykor extra dobásokkal is megsorozták a hazaiak Allenék. A meccs vége óriási dobópárbajt hozott, mindkét oldalon potyogtak a hármasok, az ASE pedig majdnem elrontotta a már megnyert hajrát, mert több hiba után az utolsó másodpercekben Ferencz Csaba még dobhatott az egyenlítésért - ez azonban kimaradt, így nyertek és megtörték a Körmend hazai veretlenségét a vendégek, Teo Cizmic nagy győzelmet aratott volt csapata ellen.

Seth Allen (30 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés, 5/7 tripla) extrát játszott, Eilingsfeld János a szokásos kiváló teljesítményét (17 pont, 8/12 mezőnyből, 9 lepattanó, ebből 7 támadó) hozta, Hinds (13 pont, 7 gólpassz, 5 labdaszerzés) is kapart, míg a hazaiak részéről elsősorban a gyenge védekezést és a 18 eladott labdát emelhetjük ki - Halász Ákost egyébként egy-két rossz döntés után "elfelejtette" Potocnik, így igazi irányító nélkül játszotta le a derbit az MTE. 

fotó: kosarlabda.ase.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus