Pazarul játszva verte a Kaposvár a Nyíregyházát

Marko Spica bemutatkozó meccsén szép kosárlabdát játszva nyertek Hendleinék a Hujdurovic-húzta NYKK ellen.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 5. forduló

Kaposvári KK – Marso-Nyíregyháza KK 93-0(29-15, 24-18, 19-22, 21-25)
Kaposvári Városi Sportcsarnok, v.: Cziffra Cs., Makovsky Sz., Surányi G., (Görgényi)

Kaposvár: Fodor 11/9, Raivio 20/9, Jancsikin 16/9, Hendlein 23, Spica 10
cserék: Horváth M. 1, Gibson 12/3, Benke -, Kovács S. -, Grebenár -

Nyíregyháza: Szavics 7, Wise 19/6, Vukolic 11/9, Nagy K. 7/6, Hujdurovic 29
cserék: Kósa -, Lajsz -, Molnár -, Helmeczi 3/3, Garamvölgyi 4

Teljes statisztikát itt találtok!

A hazaiak régi-új centerét, Marko Spicát üdvrivalgás fogadta a bemutatásnál és a középjátékos alig egy perc után kiosztotta első gólpasszát, Raivio dobhatott üres hárompontost. Agresszíven, koncentráltan kezdtek a hazaiak, folyt a labda és bár kétszer elszórták, összességében teljesen más arcát mutatta a csapat, mint az elmúlt meccseken – gyorsan meg is léptek 12-5-re. A negyed közepén érkezett a padra száműzött Gibson, de ő is gyorsan kiosztott két gólpasszt. Hujdurovicnak két faulttal hamar le kellett ülnie, ezt követően támadásban is visszaesett az NYKK, főleg a hármasokat dobálták csak, nem igazán jutottak be a festékbe. Hendlein, Raivio és Jancsikin révén el is húzott a Kaposvár, Spica is betalált középtávolról, Sitku Ernő 20-9-nél kért időt. A játékrészt Fodor buzzer triplája zárta, így végül tetemes, 29-15-ös fórral zárhatta ezt a somogyi csapat.

A második negyedet rögtön Hujdurovic 2+1-es akciója nyitotta, ezt követően azonban ismét teljességgel dominálta a meccset a hazai csapat. A center erőltették a vendégek pozícióban, de Horváth Márton megtartotta – elöl pedig járt a labda a Kaposvárnál, jöttek a pontok. Egy látványos támadás végén Horváth Fodor elé tálalt, eksztázisba került a csapat és a közönség is – Sitku ismét időt kért 37-18-nál. Nagy hatással ez nem volt a meccsre, Hujdurovic próbálta tartani a lépést, ő hozta a pontokat, de Szavics dobóhelyzeteit nem tudta megteremteni az NYKK, kénytelen volt kiosztani mindent, a hármasok viszont nem igazán ültek. Gibson ziccere után megvolt a közte húsz, majd Vukolic ezen még szépíteni tudott, de a lendületesen és gyorsan, sok passzal játszó KKK 53-33-ra nyerte az első félidőt.

A fordulás után sem változott a játék képe, a harmadik negyed elején is jöttek a szebbnél szebb kaposvári támadások, Marko Spica is elkapta a fonalat, gyorsan eljutott tíz pontig, a különbség tovább nőtt. Nagy Krisztián révén lépegetett előre az NYKK, de 65-42-nél ismét időt kért Sitku Ernő. Nem segített, Spica kilőtt labdából (hét gólpassznál tartott már) Jancsikin két triplát is betermelt. Nagy és Wise révén bejött még húsz alá a Nyíregy, Hujdurovic révén még kicsit közelebb zárkóztak és 22-19-re hozták ezt a negyedet, de így is 72-55-ről jöhetett a záró etap.

A negyedik negyed elején azonnal éreztették a vendégek, hogy itt meccs lesz, előbb Helmeczi pörkölt be egy triplát, majd Wise faulttal együtt is beemelte a hármast, alig két perc alatt visszajöttek tíz pontra. Itt azonban megint megrázta magát a KKK, Spica újabb két elképesztó gólpasszt osztott ki Hendleinnek, majd Fodor és Jancsikin is berámolt egy-egy hármast, így újabb két perc múlva már 84-64 állt az eredményjelzőn. Mielőtt azonban nagyon megnyugodhattak volna a hazaiak, megint két perc alatt feljött az NYKK, most Vukolic két triplájával értek vissza tíz pontra. Innen azonban nem jöttek már közelebb, Raivióék látványos kosarakkal lehozták a találkozót és megszerezték második győzelmüket. Hendlein és Spica is dupla-duplázott (utóbbi tíz gólpasszal), Raiviónak egy lepattanó kellett volna ehhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus