PVSK-Kaposvár 3-0: megint kiélezett végjátékban verte riválisát a Pécs

Hiába vezetett már húsz ponttal is a Kaposvár, felálltak Durhamék és idén harmadszor is megnyerték az egylabdás végjátékot a KKK ellen. 

Magyar férfi NBI/A, középházi középszakasz, első forduló 
Pécsi VSK VEOLIA - Kaposvári KK 94-91 (19-35, 29-19, 19-21, 27-16)

PVSK: Durham 22/12, Antóni 14/12, Brooks 13/3, Budimir 13/3, Sarlija 9. 
cserék: Supola 9/3, Simon -, Bíró 4/3, Harazin 10. 

Kaposvár: Gibbs 23/15, Baki 9/9, Ivosev 19, Hendlein 18/6, Spica 18. 
cserék: Papp P. 2, Tóth P. 2, Blaskovits -. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Jó dobóformával, eredményes támadójátékkal kezdett mindkét együttes, a Pécs és a Kaposvár is 60% felett dobott az első percekben és elég lendületesen indult a meccs - az első negyed derekán aztán a vendégek jöttek ki ebből jobban, egy 7-0-s rohammal megléptek 18-12-re, Csirke Ferencnek időt kellett kérnie. Hiába, a negyed utolsó bő két percében Sterling Gibbs "őrült meg" és egymaga bevert 13 pontot, közte három triplát, így tíz perc után 19-35 állt az eredményjelzőn, az értelmezhetetlenül (83,3%-kal...) dobó KKK komoly előnyt épített fel. A második negyed elején azonnal meglett a közte húsz, de a Sarlija-Durham páros vezetésével itt magához tért a Pécs és elkezdte csökkenteni a különbséget, nagyon komoly dobópárbaj alakult ki és Durham harmadik triplájával bejött tízen belülre a baranyai együttes. A hazaiak irányítója itt elképesztő periódust produkált, sorra harcolta ki a faultokat, dobta a kosarakat és nem tudott vele mit kezdeni a Kaposvár, iszonyatos gödörbe kerültek a vendégek és 19-39 után 48-50-ig zárkózott a PVSK. Ennél közelebb a nagyszünetig nem jutott, húsz perc után végül 48-54 állt az eredményjelzőn és több egyéni extrát is kiemelhettünk ekkor: Durham 16 pontnál, 4 gólpassznál és 4/7 triplánál, Gibbs 16 pontnál, 4 gólpassznál és 3/6 triplánál, Ivosev pedig 12 pontnál és 10 lepattanónál járt a félidőben. 

A fordulás után aztán Gibbs megint bekezdett, gyorsan bevert két hármast, az egyiket faulttal együtt, ám a kiválóan játszó Baki Gergely már a harmadik negyed közepe előtt kipontozódott, érzékeny veszteség érte a KKK-t. Ezt csak némi késéssel tudta kihasználni a Pécs, mert megint közte 14 volt már, amikor sebességet váltottak Antóniék, repesztettek egy 10-0-s rohamot, de a záró etap elején ismét kicsit bealudtak és Harazin technikaiját követően megint tíz pont fölé kúszott a különbség. A hullámzás viszont természetesen folytatódott, most újfent a PVSK percei következtek és ezúttal már megtört a jég: az első negyed után először újra kiegyenlített a Csirke-legénység, méghozzá már az utolsó két percen belül.

Tehát ahogy azt már idén megszokhattuk, ismét rendkívül kiélezett végjátékot vívott a két gárda, amelyből harmadszor is a Pécs jött ki győztesen: bő fél perccel a vége előtt Antóni bevágta a negyedik hármasát is, amellyel az első negyed után először vezettek a hazaiak, Gibbs válaszkísérlete kimaradt, így Brooks két büntetője lezárta a kérdéseket. A PVSK így idén harmadszor is legyőzte egylabdás meccsen a somogyi alakulatot, így két meccsre növelte előnyét Spicáékkal szemben. 

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus