Remek harmadik negyedével verte a Pécs a Kaposvárt

Otthon tartotta a MATRO PVSK Kupát a Pécsi VSK-Pannonpower együttese miután elképesztő harmadik negyedet produkálva 88-78-ra legyőzte a Kaposvári KK-t. Hiába volt már 17 pontos előnyben is a KKK, Csirke Ferenc együttese a harmadik tíz percet 35-13-ra nyerte.

Pécsi VSK-Pannonpower – Kaposvári KK 88-78 (16-22, 15-23, 35-13, 22-20)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, MATRO PVSK Kupa, döntő. Vezette: Söjtöry, Praksch, Gelencsér

A MATRO PVSK Kupa fináléjában a pénteki elődöntőkben egyaránt simán nyerő házigazda Pécs és a Kaposvár találkozott. A kaposváriak továbbra is két légióssal érkeztek a mérkőzésre, a pécsiek viszont immár Anthony Nelsonnal kiegészülve készültek. A visszatérő amerikai irányító csupán 13 órakor érkezett meg Pécsre, így ugyan bemelegített, de Csirke Ferenc még jobbnak látta nem pályára küldeni.

Kosárváltással indult a döntő, a pécsieknél Horti dobott két könnyű közelit. A tegnap gyengélkedő Gibson majd az elődöntőben remeklő Bíró emelt be egy-egy triplát (7-7). Ezután viszont hibák sorát láthatott a közönség, leginkább Grebenár második faultjára lehetett felfigyelni ezekben a percekben. A 7. percben Halász két kosara után ismét Gibson dobott hármast, amellyel kicsit ellépett a Kaposvár (13-19). Bödör 2+1-ére Horváth felelt ugyanígy, utóbbit Hendlein egy remek touch-pass-szel hozta helyzetbe – a negyed 16-22-vel zárult.

A folytatásban Jancsikin triplája növelte a KKK előnyét kilenc pontra, majd Bíró szerzett szemfüles kosarat egy alapvonalbeli bedobásból. A 15. percben ismét Jancsikin rámolt be egy távolit, ezzel először volt tíz pont a különbség (22-32). Bár hazai részről Horti továbbra is jól és ponterősen játszott, de a somogyiak fokozatosan növelték előnyüket: Hendlein hármasa után Csirke Ferenc időt is kért (26-39). A tegnap ihletett formában dobó Raivio ezúttal a társak kiszolgálásában jeleskedett, míg a pécsiek a pénteki 67%-os triplamutató ezúttal nem tudták megközelíteni. A félidőhöz közeledve Pahlmblad szűkített a pécsiek időközben 17 pontosra duzzadt hátrányából, de a nagyszünetben így is 14 ponttal vezetett a Kaposvár (31-45).

A fordulás után Halász pillanatai következtek: előbb betörésből volt eredményes, majd szemfüles labdaszerzéséből Budimir ziccerezett. Bíró majd Pahlmblad hármasának köszönhetően pedig hosszú idő után újfent tízen belülre jött a PVSK (43-52). Jelentősen visszaesett a kaposváriak játéka a harmadik negyedre, a kihagyott dobásaikat pedig a pécsiek feljavuló triplaszázalékukkal és leindításokkal büntették. Ennek eredményeként öt perc alatt ledolgozta hátrányát Csirke Ferenc csapata – nem csoda, hogy 50-52-nél időt is kért Fekete Ádám. Raivio tört meg hosszúra nyúló somogyi gólcsendet, de Bödör faultos kosara így is azt jelentette, hogy átvette a vezetést a PVSK (56-54). A 29. percben Budimir két büntetője után már kereken húszat vert ellenfelére ebben a negyedben a PVSK, majd Fekete Ádámnak osztott ki Praksch játékvezető kissé szigorúan technikai hibát. Mindez azt eredményezte, hogy 14 pontos hátrányából 8 pontos előnyt dolgozott ki a Pécs!

A záró szakasz elején is folytatódott a harmadik negyedben látott tendencia, Bíró ziccerével így 72-60-ra vezetett a PVSK. Gibson igyekezett két gyors kosárral visszahozni csapatát, de Pahlmblad faultos triplája demoralizálóan hatott a kaposváriakra (78-64). A svéd hátvéd nagyszerűen játszott, de a pénteken is remeklő Bíró sem tétlenkedett: harmadik hármasával 85-70-re is mentek már a hazaiak. A KKK-ban ekkor szinte csak Gibson tartotta a lelket, az amerikai irányító azonban ezen a napon kevésnek bizonyult a második félidőben extrát nyújtó pécsiek ellen.

A torna legjobb játékosának a kaposvári Nik Raiviot választották, míg a legjobb dobója a PVSK-s Martin Pahlmblad lett.

Pécsi VSK: Halász 9, Pahlmblad 24/9, Bíró 13/9, Budimir 17/3, Horti 12. Csere: Sztojanovics, Bödör 9, Harazin 2, Czukor 2, Pongó Marcell.

Kaposvári KK: Gibson 27/9, Fodor M. 11/3, Raivio 12, Hendlein 11/3, Grebenár 2. Csere: Horváth M. 3, Jancsikin 10/6, Benke 2, Kovács S.

Fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus