Remek negyedik negyedével verte a JKSE a Falcót

21 labdát adtak el a jászságiak, de a végjátékban fegyelmezettebbek voltak, nyolcpontos hátrányból fordítottak és győzték le a vasiakat.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 11. forduló 
JP Auto-JKSE - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 73-67 (17-16, 13-15, 17-24, 26-12)

JKSE: Pitts 23/6, Rakic 9/3, Coleman 16/3, Aleksandrov 19/3, Pantelic 4.
Csere: Kerpel-Fronius 2, Cseh -, Czirbus -, Brbaklic -.

Falco: Norfleet 5/3, Váradi 8, Pustahvar 8/6, Balmazovic 16/15, Reddic 7.
Csere: Tóth N. 7, Bíró -, Curry 16/12.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

 

Két 6-4-es mérleggel álló csapat, az ötödik JKSE és a negyedik helyezett Falco csapott össze a férfi NB I/A tizenegyedik fordulójában. Mindkét együttes jó formában várta a találkozót, hiszen a jászságiak négyes győzelmi szériában vannak a bajnokságban, de a szombathelyiek is behúzták legutóbbi két derbijüket. Pustahvar triplájával indult a meccs, Reddic két közelijével pedig 7-0-ra vezetett a Falco kettő perc játék után. Nehezen lendültek játékba a hazaiak, négy perc után több faulttal (3) álltak, mint ponttal (2). Rakic dupláival zárkózott a Lazic-legénység, a játék kapkodóvá vált - a hazaiak már 7, a vendégek öt eladott labdánál jártak, pontból sem volt sokkal több (6-10). Pitts, Aleksandrov és Coleman révén fordított a negyed végén a JKSE, a hazaiak gyakorlatilag csere nélkül játszották le az első etapot (17-16). 

Pitts kosarával négypontos előnyre is szert tett a lassan kezdő Berény, ám Curry és Tóth Norbert tettek róla, hogy ne tartson sokáig a hazai öröm (22-23). Továbbra is sokszor szórták el a játékszert a felek, Coleman egymaga ötször, pedig még csak a második negyed derekán jártunk. Pitts talált be újfent, 11 pontnál járt már a hazaiak játékmestere, ő és Coleman együtt 20 egységet termeltek a Jászberény 29-éből (29-28). A kosárszegény félidő Balmazovic trojkája zárta, amivel minimális előnnyel mehetett nagyszünetre Gasper Okorn csapata (30-31). 

Balmazovic ott folytatta, ahol abbahagyta, még egyet beszórt a "kígyótérről", megnyitva a harmadik etapot. Coleman rá jellemző módon zsákolt egyet, de a sárga-feketék szerb légiósa nagyon elkapta a fonalat, bevágta harmadik hárompontosát is (35-39). Váradi duplájával hattal lépett el a vasi gárda, de Rakic gyorsan válaszolt 5 ponttal - továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Balmazovic negyedszer is beköszönt messziről, az eddig kissé passzív Aleksandrov is betalált - az eladott labdáikat "rendbe rakták" a felek, a pontszerzésen volt a hangsúly ezekben a percekben. Curry és - ki más - Balmazovic szórtak hármast, eddigi legnagyobb előnyéhez juttatva a vendégcsapatot - a szerb 5/6-nál járt kintről a harmadik negyedben ez volt a negyedik találata (44-52). Ezt az előnyt meg is őrizte a játékrész végéig a Falco, extrát játszó légiósuknak nagy szerepe volt ebben (47-55).

Aleksandrov kintijével igyekezett zárkózni a JKSE a záró 10 perc elején, de Pustahvar szinte azonnal válaszolt. Három perc telt el, de nem változott a különbség, őrizték előnyüket a sárga-feketék (52-60). Pitts fújt riadót, öt pontjával egy triplányira hozta fel övéit, nem is maradt el Okorn mester időkérése. Nem hatottak azonban az intelmek, Aleksandrov kettesével egyetlen pont maradt a szombathelyi előnyből a hajrához érkezvén (59-60). Norfleet dobott lélektanilag fontos triplát, elodázva a hazai egyenlítást vagy vezetést. Ez azonban csak egy percig tartott, a nagy formát kifogó Pitts ugyanis ké tempóval egalizált 1:20-szal a vége előtt, a másodiknál ráadásul oda is ütöttek neki  (64-63). Idegessé vált a Falco játéka, előbb Norfleet adott el egy labdát, amit Aleksandrov büntetett kosárral, majd Tóth Norbert kapott technikait (67-63). Nem hagyták azonban magukat a vasiak, Tóth büntetőjét követően Curry pörkölt be egy távolit, egyenlő állással érkeztek a csapatok az utolsó percre. Aleksanrdov büntetőzött hibátlanul, 24 másodperce maradt a tavalyi ezüstérmesnek - Curry most hibázott, Coleman még zsákolt egyet slusszpoénként. Hátrányból fordítva húzta be a 6-4-es gárdák összecsapását a JKSE, 60-52-re még a vendégek vezettek, de a jászságiak jobban bírták fejben a derbi hajráját.

 

  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus