Remekül kezdett, de megszenvedett a Jászberénnyel az Olaj

A 23-7-es első negyedet követően minden játékrészt a JKSE nyert, de fordítani nem tudtak a jászságiak, nehezen húzta be az Olaj a meccset.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 12. forduló 
Szolnoki Olaj KK - JP Auto-JKSE 76-71 (23-7, 14-17, 15-17, 24-30)

Szolnok: Vojvoda 20/6, Kovács P. 6, Benke 9, Milosevics 11, Tóth Á. 6.
Csere: Andric 12, Rowsey 12/12, Csák-.

JKSE: Pitts 20/15, Rakic 5/3, Coleman 12, Aleksandrov 18/12, Cseh 8.
Csere: Kerpel-Fronius -, Czirbus 4, Brbaklic 4.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 10-1-es mérlegével listavezető Szolnoki Olaj megyei rangadón fogadta a 7-4-gyel álló, negyedik helyezett Jászberényi KSE csapatát. Az Olaj 8, a JKSE 5 meccs óta veretlen a bajnokságban, jó derbire volt tehát kilátás. Mindkét oldalon akadt hiányzó, a szolnokiaknál ezúttal is maródi volt Jaylin Airington, az új szerzemény, Nemanja Milosevic játékengedélye még nem érkezett meg, a vendégektől pedig Djordje Pantelic nem lépett pályára. Kovács és Tóth kosaraival indult az összecsapás, Coleman hibázott kétszer is a túloldalon. Milosevics zsákolásával már 8-2-re vezetett az Olaj, Vojvoda erre még rátett egy lapáttal triplájával - korán időt kényszerült kérni Nikola Lazics. Az ex-szolnoki Rakic szépített kintről, de ezzel nagyjából véget is ért a pozitívumok sora berényi oldalon - sorra adták el a játékszert a vendégek, amit a címvédő rendre pontokkal büntetett. 11-5 után egy 12-2-es etappal zárta le a nyitó játékrészt az Olaj, 10/19-es mezőnymutatójukkal szemben a JKSE csak 3/16-ot produkált (23-7). 

A második játékrész elején kicsivel többet hibázott a Szolnok, mint tette azt az első 10 perc során, Alekszics mester két és fél percet követően kért is egy időt, nehogy belekényelmesedjenek fiai a nagy előnybe (24-11). Rendezték is soraikat a piros-feketék, 29-1-re léptek el, innen egy 5-0-s futással zárkózott a Berény. Andrew Rowsey kapta el a fonalat, két távoli találatával már a 20 pontot közelítette a differencia - amellett, hogy pontosan támadtak a szolnokiak, védekezésben is odatették magukat, többször is nehéz dobásokba kényszerítve a vendégeket (35-16). Pitts nem hagyta annyiban a dolgot, 8-2-es futást vezényelt a negyed végén, amivel némileg közelebb tudott lopózni a Jászberény a félidőt talán kissé hamar letudó Olajjal szemben (37-24). 

Cseh György büntetőivel, majd Aleksandrov hárompontosával nyitotta a harmadik felvonást a JKSE, tízen belülre zárkóztak a jászságiak. Tetézte a házigazda baját, hogy a Pitts őrzésével megbízott Kovács Péter a negyed elején beütötte negyedik hibáját is, egycsapásra érdekessé vált az addig kissé egyoldalúan csordogáló találkozó (39-29). Megállt az Olaj korábban szépen működő támadójátéka, 41-35-öt követően Rowsey negyedik triplájával tutdák tartani valamelyest a különbséget, de Cseh és Czirbus találataival lendületben maradt a Jászberény, Alekszics mesternek kellett időt kérnie (44-39). Valamennyire magára talált az Olaj, most ők futottak egy 8-2-t a negyed végén, amivel visszaállt a tíz pont fölötti különbség (52-41).  

Vojvoda közelijére Rakic és Aleksandrov válaszoltak, Coleman és Benke is eredményesek voltak (56-50). A megilletődött első negyedet maga mögött hagyta az élvonalban az Olaj csapatát még soha le nem győző Berény, abszolút partiban voltak a címvédővel a Lazics-fiúk. Vojvoda pörkölt be egy kintit, de az addig kissé visszafogott Pitts két trojkával felelt, rövid időn belül második idejét volt kénytelen kikérni az Olaj (59-56). Coleman hibázott zsákolást, Benke egy ziccerrel büntette ezt - bár szinte folyamatosan egy labdányira volt a JKSE az egyenlítéstől, nem sikerült egyelőre átlépniük ezt a küszöböt (68-63). Aleksandrov negyedik triplájával kettő pontra csökkent a hátrány, az Olaj Milosevics és Benke büntetőivel "szökött". 18 másodperc volt már csak hátra, 72-70-nél Milosevics két szabaddobást is elrontott, de Vojvoda visszaszedte a támadópattanót, büntetőivel pedig gyakorlatilag eldöntötte az összecsapást. Bár könnyű hazai sikernek indult, a 16 ponttal megnyert első negyedet követően pontatlanná vált az Olaj játéka, a szívós JKSE pedig visszajött a meccsbe - bár fordítaniuk végül nem sikerült, jár a kalaplengetés a jászságiaknak. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus