Rosszul zárta az alapszakaszt az ASE, a Jászberény is nyert Pakson

Nem hozott sok pontot a találkozó és a gyenge dobóformát kifogó Hindsék ezúttal nem bírtak Sejficékkel. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 23. forduló 
Atomerõmû SE - JP Auto-JKSE 66-74 (20-24, 16-21, 16-16, 14-13)

ASE: Hinds 13/6, Tarrant 16/3, Barnies -, Eilingsfeld 10, Ogunyemi 15. 
cserék: Medve 3/3, Ruják 5/3, Garamvölgyi 4. 

Jászberény: Nelson 12/3, Rakics 13/9, Wallace 19/12, Cseh 5, Sejfic 20. 
cserék: Kerpel-Fronius 2, Bazsó 3/3, Czirbus -., Molnár -

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Nem vehette félvállról az Atomerőmű a mérkőzést, hiszen csak egy győzelemmel maradhatott meg az esélye arra, hogy bejusson a felsőházba. Ehhez azonban a PVSK és a Körmend segítségére is szükség lett volna. A paksiak egyszer már legyőzték a Jászberényt az alapszakasz során, ezúttal is Teo Cizmic csapata számított az esélyesnek.

Cseh kosarával vette kezdetét a mérkőzés, majd Ogunyemi pontjaival fordított az ASE. Nem esett túl sok kosár, négy perc elteltével még csak 8-4 állt az eredményjelzőn. Wallace hármasával kapaszkodott a JKSE, majd Sejfic révén 11-11-nél egyenlítenie is sikerült. Erre még volt a paksiaknak válaszuk, később mégis átvette a vezetést a Lazics-legénység. Jól dobták a triplákat a kék-fehérek – Rakiccsal az élen –, és így 24-20-ra megnyerték az első negyedet.

Gyors négy ponttal rögtön a második etap elején egalizáltak az atomvárosiak, de nem sokáig volt ez így, hamar visszavették a vezetést a vendégek - miután Wallace többször is betalált távolról, már nyolc ponttal is vezettek. Hinds pontjaival zárkóztak a paksiak, de Sejfic nem hagyta, hogy ismét összejöjjön nekik az egyenlítés is. Így megmaradt a különbség a felek között, ráadásul Wallace negyedik triplája is beakadt a dudaszó előtt. 36-45 állt az eredményjelzőn a félidőben.

A korábbi forgatókönyv alapján zajlott a folytatás. Az ASE próbálkozott, de válaszként mindig érkezett egy-egy jászberényi pont, így nem sikerült közelebb kerülnie. A piros-kék mezeseknél Ogunyemi és Tarrant volt a pontfelelős ebben a szakaszban, a vendégeknél Sejfic maradt aktív. A harmadik etap döntetlennel végződött, 52-61-ről futhattak neki a felek az utolsó tíz percnek.

A záró etapban jobban kezdett az Atom, egy 7-2-s rohammal 59-63-ra sikerült felzárkóznia. A 36. percben Hinds közelije után már csak egy pont maradt a jászberényi előnyből, amikor Rakics ismét bedobott egy triplát. Az utolsó percben 66-68-nál közelebb már nem került a Paks, míg a jászságiak Nelson két duplájával bebiztosították a győzelmüket és 74-66-ra nyertek. Ezzel pedig az is eldőlt, hogy a többi eredménytől függetlenül nem jut be Teo Cizmic csapata a felsőházba.

 

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus