Simán nyerte az Olaj a döntő első meccsét

A döntő első mérkőzésén egy nagyon pontszegény első félidőt követően a harmadik negyedben hengerelt a Szolnok, végül 64-43-ra győzött.

Magyar Férfi NBI/A, Rájátszás, Döntő, 1. mérkőzés
Szolnoki Olaj KK (1.) - KTE-Duna Aszfalt (2.) 64-43
(9-10, 15-15, 21-5, 19-13)

Szolnoki Olaj KK: Gipson 5/3, Vojvoda 11/3, Milosevics 7, Lee 9/3, Keller Á. 8/3.
Csere: Rakics 8/6, Báder 3, Wittmann 9/9, Peringer 4, Sztajkovszki -, Pavlovics -.

KTE-Duna Aszfalt: Kinney 7/3, Kovács 4, Djeraszimovics 7, Ivosev 6, Barovics 2.
Csere: Karahodzics 5, Pongó Ma. 5/3, Pongó Má. 2, Mészáros 2, Hegedűs -, Keller I. -, Jakab 3/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A bajnoki döntő első meccsén a hazaiaktól Lazeric Jones és Marko Brkics nem öltözött be a sérült Somogyi Gergely mellett, az öt külföldi közül őket nem vetette be Dragan Alekszics.

Vojvoda és Gipson találataival indult a meccs, de arra viszonylag gyorsan rá kellett jönnie az Olajnak, hogy ez nem az a könnyed összecsapás lesz, mint amilyen például a Sopron elleni elődöntő első meccse volt. Djeraszimovics kezdte meg a pontgyártást a vendégektől, amire Rakics kintről még válaszolt a 3. perc végén, innentől kezdve azonban a Szolnok hosszú percekig pontképtelen volt, rengeteg eladott labdájukkal teljesen kiestek a ritmusból (7-2). Barovics, majd Pongó Máté hozta közelebb csapatát a 6. percben (7-6). A vezetést nem tudta átvenni a kintről teljesen hatástalan KTE - egészen a 8. percig. Vojvoda két büntetőjére ugyanis Djeraszimovics válaszolt, majd Kinney és kétszer a vonalról volt eredményes (9-10). A negyedből hátralévő két és fél percben nem tudott pontot szerezni egyik csapat sem.

A második játékrészben Ivosev nyitotta meg a pontgyártást, Gipson pedig egy oldalról dobott palánkos triplával egyenlített (12-12), a meccs összképe azonban semmit nem változott, alig találtak be a csapatok. Pongó Martin középtávolija után oda-vissza ziccereket hibáztak a csapatok, Karahodzics révén viszont megint a Kecskemét talált be (12-16). A negyed feléhez közeledve puhult némileg a vendégek védekezése, Keller egy sima ziccerrel és egy zsákolással egyenlített is (16-16). Ezt követően is fej-fej mellett haladtak a csapatok - Kovács Péter ziccerénél a hazai védők beleértek a gyűrűbe, de Lee triplával válaszolt, majd Ivosev és Vojvoda váltottak pontokat (21-20). Wittmann triplájával a Szolnok "lépett meg", de az utolsó három percben megint nem talált be az Olaj. Djeraszimovicsnak Rakics tripla közben ütött oda a játékvezetők szerint, mindhárom egypontost értékesítette a szerb, majd az első 20 perc Kinney duplájával zárult, így egyetlen ponttal a KTE vezetett úgy, hogy egyetlen triplát sem értékesített Sztojan Ivkovics csapata (24-25).

Úgy tűnt, a második félidőre más fordulatszámmal jött ki a vendéglátó együttes: Milosevics kosara után Keller triplát dobott, majd Lee is betalált, ezzel a 7-0-lal át is vették az irányítást (31-25). Kovács Péter ugyan szép ziccert dobott, de Milosevics két életerős zsákolást is bemutatott, így a 24. percben egyértelműen kezdett fölénybe kerülni az Olaj (35-27). A Kecskemét teljesen megállt támadásban, kintről továbbra sem tudtak betalálni - a harmadik negyed közepén 0/18-as triplamutatónál álltak -, míg az Olajnál Lee egy ziccer után egy alley-oop zsákolással jelentkezett, egy ilyen pontszegény meccsen a 12 pontos hazai fór már szakadéknyinak tűnt (39-27). Báder 2+1-e után 27 perc elteltével megszületett a KTE első hármasa Pongó Martin révén, a 20. kísérletre (42-30). Milosevics büntetője és Vojvoda duplája után a negyed utolsó két perce megint nem a pontokról szólt, így a felvonás alatt mindössze 5 pontig és két mezőnykosárig jutó kecskeméti alakulat 15 ponttal volt lemaradva 10 perccel a vége előtt (45-30).

Ivosev talált be először a negyedik negyedben is, de Rakics kintről azonnal válaszolt, majd dobott még egy duplát, a 32. percben gyakorlatilag vége volt a meccsnek (50-32). Keller büntetője után Wittmann triplát dobott, de a megítélt plusz egyet kihagyta, így is 20 pont fölé nőtt a differencia (54-32). Egy kisebb triplaeső indult meg: Kinney után Wittmann is betalált újfent kintről, közben Mészáros is bedobott egy középtávolit. Vojvoda a 35. perc közepén szintén a triplavonalon túlról volt eredményes, majd a 37. percben a fiatal Peringer is betalált a szolnokiaknál (62-38). Az utolsó percekben mindkét oldalon próbáltak annyit pihentetni az edzők, amennyit csak lehetett, pályára került minden nevezett játékos. Végül 64-43 arányban nyert a Szolnok, így 1-0-ra vezet a három nyert meccsig tartó párharcban.

Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus